TNB îşi reîntâlneşte spectatorii în săli, dar pregătește şi online revederea!
https://www.ziarulmetropolis.ro/tnb-isi-reintalneste-spectatorii-in-sali-dar-pregateste-si-online-revederea/

Începând din 6 mai 2021, ora 20.00, TNB TV revine cu un format nou pe canalul de Youtube al teatrului.

Un articol de Petre Ivan|8 mai 2021

Prima televiziune din România dedicată exclusiv teatrului vă propune o nouă serie de emisiuni bilunare, sub titlul Se-ntâmplă-n TNB, emisiuni de tip magazin, ce vor prezenta reportaje, interviuri, portrete ale marilor actori ai Teatrului Național, amintiri despre mari spectacole, detalii despre cum se creează costumele de teatru în atelierele noastre, secvențe din backstage, declarații ale actorilor, dar și ale publicului spectator. Vă invităm să vă abonaţi la canalul nostru de Youtube și, cu siguranță, veți deveni unul dintre spectatorii fideli ai TNB și ai …TNB-TV!

Chiar dacă porţile Teatrul Naţional din Bucureşti au fost o lungă perioadă închise pentru public, activitatea pentru pregătirea noilor producţii ce-şi aşteaptă premiera în perioada următoare s-a defășurat fără întrerupere, în sălile de repetiție, în ateliere și la scenă.

A venit și vestea pe care o aşteptam cu toţii, cea a redeschiderii sălilor de spectacol! Așadar, putem anunța că, în seara de 15 mai 2021, Teatrul Naţional din Bucureşti își reia activitatea, simultan în 4 săli. La Sala Mare, în cadrul programului pilot iniţiat de Ministerul Culturii (cu reguli de participare ce vor fi comunicate în perioada următoare printr-o Hotărâre de Guvern şi bilete achiziţionate exclusiv online) va fi prezentat spectacolul de mare succes Dineu cu proşti.  La celelalte săli vor putea fi văzute spectacolele Micul infern (Studio), Orchestra Titanic (Sala Pictura) şi Hai să vorbim despre viaţă de Ana Sorina Corneanu (Sala Atelier) – care este şi prima ieşire la public a piesei câştigătoare a premiului UNITER Cea mai bună piesă românească a anului – 2019, în interpretarea Florentinei Ţilea şi regia tinerei Zsuzsánna Kovács.

În 19 şi 20 mai, la Sala Pictura sunt programate primele reprezentaţii cu noul spectacol montat de Felix Alexa la TNB, Adio, domnule Haffmann, o piesă scrisă de actorul, regizorul și dramaturgul francez Jean-Philippe Daguerre, jucată cu mare succes pe scenele pariziene şi încununată cu nu mai puţin de 4 premii Molière, în 2018. În distribuţie: Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki, Alexandra Sălceanu, Emilia Popescu, Andrei Finţi.

În continuare, până pe 24 mai 2021, veți mai putea viziona multe spectacole îndrăgite, al căror calendar poate fi aflat de pe site-ul TNB. 

La Sala Studio, într-un stadiu avansat de pregătire se află şi spectacolul D-ale carnavalului de I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Dabija, cu o distribuţie spectaculoasă și o scenografie surprinzătoare (Liliana Cenean- costumele, Raluca Alexandrescu – decorul).

Începând cu sâmbătă, 8 mai 2021, se reiau şi TURURILE GHIDATE ale teatrului, cu câte 3 tururi zilnic, sâmbăta și duminica, în fiecare săptămână (în limita participării a 10 persoane/tur). Vor putea fi vizitate sălile, atelierele şi culisele Teatrului Naţional. Biletele sunt în vânzare atât la Agenţia de bilete a teatrului – pentru tururile organizate începând cu week-end-ul 15-16 mai, cât şi online, pe platforma MyStage. Pentru tururile ghidate din zilele de 8 și 9 mai, biletele pot fi achiziţionate doar online, pe platforma MyStage!! (Pentru informaţii suplimentare, telefon: 021.314.71.71 – Agenţia de bilete TNB).

Dacă aţi achiziţionat bilete pentru spectacolele din repertoriul curent înainte de data de 8 martie a.c., ATENŢIE la spectacolele reprogramate, ora de începere poate fi schimbată, în funcţie de durata spectacolului, pentru a putea respecta prevederile actualului program de circulaţie în Bucureşti.

Vă invităm să consultaţi aceste detalii şi programul complet al spectacolelor pe site-ul teatrului, la adresa www.tnb.ro. 

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]