TNRS prezintă primul spectacol în Sala Studio, de la redeschiderea sălii
https://www.ziarulmetropolis.ro/tnrs-prezinta-primul-spectacol-in-sala-studio-de-la-redeschiderea-salii/

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă joi, 26 iulie 2018, de la ora 19:30, prima reprezentaţie a spectacolului „Vulpoiul” în Sala Studio din incinta Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, locaţie de spectacole recent redeschisă anul acesta, cu ocazia FITS 2018, după o perioadă de aproape trei ani în care întreg spaţiul a fost închis pentru renovare şi reautorizare.

Un articol de Petre Ivan|20 iulie 2018

„Vulpoiul” este primul spectacol al TNRS în Sala Studio, după redeschiderea Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Spectacolul se joacă săptămâna viitoare, cu o distribuție nouă.

Spectacolul cu piesa „Vulpoiul” de H. D. Lawrence, în regia lui Florin Zamfirescu, a avut premiera la TNRS în urmă cu treisprezece ani, în data de 9 aprilie 2005.

Reprezentația de joi, 26 iulie 2018, îi va avea în distrbuție pe Veronica Arizancu, Cendana Trifan și Florin Coșuleț și este totodată primul spectacol pe care TNRS îl prezintă publicului în Sala Studio din incinta Centrului Cultural „Ion Besoiu”, după redeschiderea, în iunie 2018, a acestei locații de spectacole.

 „Vulpoiul” – info

Autorul piesei: H. D. Lawrence

Regia: Florin Zamfirescu

Dramatizare de Allan Miller

Traducerea și adaptarea: CătălinaMustaţă

Scenografia: AlinGavrilă

Asistentregie: Diana Fufezan

În distribuție: Veronica Arizancu, Cendana Trifan, Florin Coşuleţ

Durata aproximativă: 1h 20 min

Biletele pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu pot fi cumpărate de la Agenția Teatrală (Strada Nicolae Bălcescu, nr. 17, Sibiu) sau de pe siteul partenerului entertix.ro.

Foto: TNRS, Vulpoiul – TNRS, Dragos Dumitru

 

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

12
/05
/21

„Conferința iraniană”, în regia lui Bobi Pricop (13 mai), „Iepurele alb, iepurele roșu / White Rabbit, Red Rabbit” (14 și 15 mai) și „Mici crime conjugale”, un spectacol de Mariana Cămărășan și Amalia Florina Iorgoiu (16 mai), sunt premierele săptămânii de la TNRS - Sala Mare.

12
/05
/21

Editura Frontiera anunță apariția unui titlu de excepție: „Haiku siberian”, un roman grafic lituanian despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cu familia sa. Scris de Jurga Vilė și ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa, în 2017.