TNTm / FEST – FDR / Primele spectacle sold-out
https://www.ziarulmetropolis.ro/tntm-fest-fdr-primele-spectacle-sold-out/

Cum e să asculţi hip-hop cu orchestra în cea mai elegantă sală de spectacole din oraş, sub frescele ”teribilului” Kiriacoff – Suruceanu? Teribil, am putea spune. Aşa cred şi cei 600 de timişoreni care se vor (re)întâlni miercuri, 22 aprilie, de la ora 21, în Sala Mare a Teatrului Naţional cu Subcarpaţi + Orchestra.

Un articol de Petre Ivan|9 Aprilie 2015

În trei zile de când s-au pus în vânzare biletele la concertul care va închide prima parte a FEST – FDR, spectacolul a fost vândut integral. De altfel, modulul FDR, ca și ART OF AGEING – 1st EUROPEAN THEATRE AND SCIENCE FESTIVAL (15-22 aprilie) propun o serie de reprezentații de excepție.

Traduse în cifre, cele două prime „capitole” ale FEST-FDR arată în felul următor: 13 spectacole pe texte de teatru românesc în selecția teatrologului Oana Borș, 5 coproducții europene în cadrul Art of Ageing Festival și 2 spectacole de gală – Maria de Buenos Aires (19 aprilie) și concertul Subcarpați + Orchestra (22 aprilie).

În cadrul FDR, cele mai  premiate trupe de teatru din România își prezintă creațiile la Timișoara.

Cinci dintre ele sunt, deja, sold-out:  Amalia respiră adânc de Alina Nelega, regia Tudor Lucanu, Teatrul Național Cluj, În trafic, un spectacol de Alina Nelega, Teatrul Național Târgu-Mureș,  Mobilă și durere de Teodor Mazilu, regia Victor Ioan Frunză, Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, În parc, un spectacol de Radu Iacoban, Godot Café-Teatru, București, De vânzare / For sale, un spectacol de Gianina Cărbunariu, Teatrul Odeon, București.

Biletele se pot achiziționa de la Agențiile Teatrului Național sau online, pe www.tntimisoara.com.

Foto : TNTm / FEST – FDR  – Adrian Pîclișan

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »