Toamna la Replika, pe strada Lânăriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/toamna-la-replika-pe-strada-lanariei/

Programul „Toamna la Replika” va avea loc între 12 septembrie şi 11 noiembrie, perioadă în care vor avea loc spectacole şi dezbateri, miza evenimentului fiind dezvoltarea unui repertoriu concentrat pe chestionarea realităţilor cotidiene şi pe reflecţia asupra modului în care putem schimba aceste realităţi.

Un articol de Liliana Matei|11 Septembrie 2016

Programul își propune valorizarea unor teme, problematici și demersuri estetice angajate social și politic, dintr-o perspectivă asumat educațională.

Spectacolele prezentate au în centru subiecte acute ale societății contemporane: violența în școală, relațiile de autoritate profesori-copii-părinți, nevoia de a reforma sistemul educațional din România, drepturile copilului, drepturile și protecția animalelor, forța ficțiunii de a transforma o realitate dureroasă, capacitatea de a depăși moartea cuiva drag, sărăcia, condiția vulnerabilă a celor care trăiesc în cămine de vârstnici și felul în care poate fi reprezentată pe scenă  tema precarității.

Conceptele și formulele estetice ale spectacolelor variază de la monodrame, la spectacol de teatru imersiv jucat pentru 40 de spectatori, la dans contemporan și performance-uri interactive.

Trei dintre spectacolele prezentate în cadrul programului Toamna la Replika – „Copii răi”, „Amintiri din epoca de școală” și „Confesiunile unui câine” – vor fi itinerate în opt Instituții de Învățământ din București: Școala Gimnazială nr. 95, Școala Gimnazială nr. 114 „Principesa Margareta”, Școala Gimnazială nr. 74 „Ienăchiță Văcărescu”, Școala Gimnazială nr. 129 „Elena Farago”, Școala Gimnazială nr. 79 „Academician Nicolae Teodorescu”, Școala Gimnazială nr. 194 „Marin Sorescu”, Școala Gimnazială nr. 120 „Mărțișor”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”.

„Toamna la Replika” se deschide luni, 12 septembrie, cu spectacolul „Confesiunile unui câine” – de Mihaela Rădescu (o poveste emoționantă despre dragostea și respectul pentru animale) și se încheie pe data 11 noiembrie cu premiera spectacolului „Peștii dorm?” (de Jens Raschke, regia Sânziana Stoican – un spectacol despre întrebările dureroase, pline de candoare, cu ajutorul cărora o fetiță decojește moartea).

Toamna la Replika este un proiect finanțat de către ARCUB prin programul București. Orașul in-vizibil.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

15
/03
/19

Se împlinesc, astăzi, 4 ani de când actorul Eusebiu Ștefănescu, unul dintre cei mai buni recitatori români de poezie, s-a stins din viață. Cu un an înainte de moartea sa, Eusebiu Ștefănescu (aici, într-o fotografie realizată de Simion Buia) primea Premiul Președintelui UNITER, pentru contribuţia sa la frumoasa rostire a poeziei. Simion Buia povesteste cum a decurs intalnirea cu actorul.

14
/03
/19

Teatrul Dramaturgilor Români prezintă publicului bucureștean premiera oficială a spectacolului MAZURKA, vineri, 15 martie, de la ora 19.00 în sala „Iosif Naghiu”. În acest spectacol, Alexander Hausvater propune publicului o odisee în mitul lui Chopin și dezvăluie un om mândru, interesat mai mult de mondenitate decât de suferințele celor din jurul său.

14
/03
/19

Ediția din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o nouă premieră - Festivalul „George Enescu” pentru Copii – posibilă datorită parteneriatului cu Opera Comică pentru Copii din București.  Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia să asculte marile lucrări prezentate în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” într-un format adaptat vârstei lor. Opera Comică pentru Copii va reproduce, în oglindă, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

Page 1 of 78312345...102030...Last »