„Toată lumea din familia noastră“ deschide Seria „ArtIntro” la ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/toata-lumea-din-familia-noastra-deschide-seria-artintro-la-icr/

Marţi, 31 martie 2015, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr.38), va avea loc primul eveniment din seria „ArtIntro”. Invitatul primei întâlniri va fi criticul Andrei Rus, care propune vizionarea filmului Toată lumea din familia noastră, regia Radu Jude. Proiecţia va fi urmată de discuţii cu publicul despre cum poate fi înţeles filmul şi despre modul în care a fost realizat.

Un articol de Petre Ivan|28 martie 2015

Programul, cel de-al doilea dedicat artelor inițiat în această primavară de Institutul Cultural Român, se adresează atât tinerilor, cât și celor care doresc să se familiarizeze cu artele. Amfitrionii întâlnirilor vor fi tineri critici care vor recomanda și dialoga cu publicul despre filme, spectacole de teatru, concerte și expoziții.

Inițiativa este ispirată de Young People’s Concerts, serie în cadrul căreia celebrul compozitor şi dirijor Leonard Bernstein le dezvăluia tinerilor americani, în deceniul şapte al secolului trecut, cu ajutorul Orchestrei Filarmonice din New York, secretele înţelegerii muzicii clasice. Întâlnirile aveau să fie preluate și de Televiziunea Română sub titlul Cum să înţelegem muzica, emisiune care a contribuit la educarea muzicală a câtorva generaţii.

Andrei Rus, absolvent al UNATC, Secţia Comunicare Audio-vizuală, este o figură cunoscută în lumea culturală din România – critic de film, selecţioner al unor festivaluri cunoscute, redactor-şef al revistei de cinema Film Menu, organizator al proiecţiilor „Să Film!” şi al Cineclubului Film Menu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.