Toate drumurile duc la… Festivalul Medieval de la Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/toate-drumurile-duc-la-festivalul-medieval-de-la-sibiu/

Cetatea Sibiului se pregăteşte pentru cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Medieval “Cetăţi Transilvane”, eveniment organizat de cincisprezece ani în ultimul sfârşit de săptămână din luna august. Ediţia din acest an va avea loc în perioada 28 – 30 august 2015, în Piaţa Mare din Sibiu.

Un articol de Petre Ivan|20 august 2015

Evenimentul va aduce la Sibiu o tabără medievală impresionantă de nu mai puţin de 500 de metri pătraţi, concerte de muzică medievală, spectacole şi workshop-uri de dansuri medievale, spectacole de teatru pentru copii şi Commedia dell’arte, ateliere meşteşugăreşti, expoziţii de arme şi armuri din perioda Evului Mediu, conferinţe de medievistică, demonstraţii de lupte medievale şi bineînţeles iarmarocul medieval la care participă negustori din Sibiu şi toată România.

Un element aparte al ediţiei din acest an îl reprezintă decorurile festivalului, un castel de Ev Mediu fiind construit special pentru această ediţie şi amplasat în Piaţa Mare din Sibiu. Actorii sibieni Andrada Grosu şi Bogdan Sărătean vor fi şi în acest an gazdele evenimentului.

Parada festivalului – momentul de start al festivalului

Ca în fiecare an, festivalul va fi deschis de tradiţionala paradă a participanţilor care în acest an va avea loc vineri, 28 august 2015, de la ora 21:00.

Sibienii şi turiştii prezenţi la Sibiu vor putea admira anul acesta în paradă şase companii de reconstituire istorică şi ordine.

Ad Hoc şi Flavius Hosu, în deschiderea festivalului

Aflaţi în premieră la Sibiu, pe scena festivalului, formaţia de muzică medievală Ad Hoc împreună cu Flavius Hosu vor susţine un concert vineri, 28 august 2015, de la ora 21:30, în deschiderea festivalului. Câștigător al trofeului Next Star, Flavius Hosu, în vârstă de numai 14 ani este în prezent toboșarul trupei Phoenix.

100 de artişti

Anul acesta îşi vor instala tabăra medievală în Piaţa Mare şase companii de reconstituire istorică din România, Ungaria şi Bulgaria, care împreună însumează nu mai puţin de 100 de artişti.Festivalul Medieval

Tabăra medievală instalată în acest an în Piaţa Mare este una dintre cele mai mari tabere prezente în festival, ocupând o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi.

Asociaţia „Casa Calfelor” se va alătura şi anul acesta festivalului şi vor prezenta, pe toată perioada celor trei zile de festival, cinci ateliere meşteşugăreşti de fierărie, dulgherie şi prelucrare a pietrei.

Concert medieval – simfonic, în închiderea festivalului

Formaţia de muzică medievală Lupus Dacus și Lupus Dacus Orchestra, formulă artistică ce numără treizeci şi unu de muzicieni români aflaţi în premieră la Sibiu, vor susţine duminică, 30 august 2015, de la ora 21:00, în închiderea festivalului, un concert medieval – simfonic de excepţie.

Accesul publicului la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit.

Programul complet al evenimentului poate fi vizualizat pe siteul oficial al festivalului.

Foto: Festivalul Medieval de la Sibiu  – fmct.ro., Ovidiu Matiu

13
/09
/23

Ediția cu numărul 11 a Jazz in the Park 2023 a adus pe cele cinci scene, amplasate în ,,Muzeul Satului” din Cluj-Napoca, 50 de nume ale muzicii internaționale și românești, majoritatea reprezentanți ai jazzului contemporan, dar și câteva legende ale industriei.

12
/09
/23

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dirijori ai lumii, Vladimir Jurowski revine la București alături de Orchestra Operei de Stat Bavareze pentru a susține două concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și finanțat de Guvernul României prin Ministerul Culturii.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.