Tom Hanks a debutat ca scriitor. Actorul deschide nr 5 al revistei Iocan cu textul „Trei săptămâni epuizante”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tom-hanks-a-debutat-ca-scriitor-de-proza-scurta-actorul-deschide-nr-5-al-revistei-iocan-cu-textul-trei-saptamani-epuizante/

Iocan 5 revine în forţă cu un remediu eficient pentru lipsa de inspiraţie – 18 povestiri numai bune de citit în tihnă sau de umplut golurile temporale şi minţile curioase. Volumul se deschide cu o povestire a actorului Tom Hanks, care a debutat recent ca scriitor. Cartea lui Tom Hanks – Uncommon Type – va apărea luna viitoare la Editura ART în traducerea lui Alex Văsieş.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2018

Așadar, celebrul actor Tom Hanks deschide Iocan 5 cu o povestire despre puseurile de adrenalină ale unei relații cu o femeie modernă: „Să fiu iubitul Annei mă făcea să mă simt de parcă mă antrenam pentru Trupele Speciale Americane în timp ce munceam cu normă întreagă într-un centru de livrare Amazon în Oklahoma Panhandle în timpul sezonului cu tornade.”

Ritmul nebun continuă cu o povestire despre un interviu neobișnuit, o alta despre „un bărbat de 38 de ani izgonit din casă în mod civilizat de soție”, povestea unui altfel de sfîrșit al lumii, imaginat pe piscurile munților Himalaya, chinurile unui priveghi la căpătîiul mamei neiubite, revederea cu un idol al copilăriei, dar și amintirile pline de remușcări ale unei aventuri.

O paletă de stiluri și de semnături, scriitori contemporani (Doina Ruști, Bogdan Alexandru Stănescu, Marian Truță, Lavinia Braniște, Cornel Bălan), și nume noi, unele la a doua apariție în revista iocan (Ion Pleșa, Iulia Gherasim, Diana Bădică, Alexandru Georgescu, Cătălin Stănescu, Cosmin Cârciova, Violeta Berea, Ștefan Niță, Anca Mizumschi, Alexandra Niculescu, Cezarina Anghilac).

Iocan 5 se încheie cu o proză de Mircea Nedelciu.

Au complotat la alcătuirea ei Cristian Teodorescu, Marius Chivu și Florin Iaru. Coperta și fotografiile volumului Iocan 5 sunt semnate de Mitoș Micleușanu.

Nou număr al revistei Iocan se lansează astăzi, 7 februarie, în spațiul Qreator by IQOS (Bulevardul Aviatorilor 8A), de la ora 19:00.

Foto: Tom Hanks, Iocan – facebook

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.