Tom Hanks a debutat ca scriitor. Actorul deschide nr 5 al revistei Iocan cu textul „Trei săptămâni epuizante”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tom-hanks-a-debutat-ca-scriitor-de-proza-scurta-actorul-deschide-nr-5-al-revistei-iocan-cu-textul-trei-saptamani-epuizante/

Iocan 5 revine în forţă cu un remediu eficient pentru lipsa de inspiraţie – 18 povestiri numai bune de citit în tihnă sau de umplut golurile temporale şi minţile curioase. Volumul se deschide cu o povestire a actorului Tom Hanks, care a debutat recent ca scriitor. Cartea lui Tom Hanks – Uncommon Type – va apărea luna viitoare la Editura ART în traducerea lui Alex Văsieş.

Un articol de Petre Ivan|7 februarie 2018

Așadar, celebrul actor Tom Hanks deschide Iocan 5 cu o povestire despre puseurile de adrenalină ale unei relații cu o femeie modernă: „Să fiu iubitul Annei mă făcea să mă simt de parcă mă antrenam pentru Trupele Speciale Americane în timp ce munceam cu normă întreagă într-un centru de livrare Amazon în Oklahoma Panhandle în timpul sezonului cu tornade.”

Ritmul nebun continuă cu o povestire despre un interviu neobișnuit, o alta despre „un bărbat de 38 de ani izgonit din casă în mod civilizat de soție”, povestea unui altfel de sfîrșit al lumii, imaginat pe piscurile munților Himalaya, chinurile unui priveghi la căpătîiul mamei neiubite, revederea cu un idol al copilăriei, dar și amintirile pline de remușcări ale unei aventuri.

O paletă de stiluri și de semnături, scriitori contemporani (Doina Ruști, Bogdan Alexandru Stănescu, Marian Truță, Lavinia Braniște, Cornel Bălan), și nume noi, unele la a doua apariție în revista iocan (Ion Pleșa, Iulia Gherasim, Diana Bădică, Alexandru Georgescu, Cătălin Stănescu, Cosmin Cârciova, Violeta Berea, Ștefan Niță, Anca Mizumschi, Alexandra Niculescu, Cezarina Anghilac).

Iocan 5 se încheie cu o proză de Mircea Nedelciu.

Au complotat la alcătuirea ei Cristian Teodorescu, Marius Chivu și Florin Iaru. Coperta și fotografiile volumului Iocan 5 sunt semnate de Mitoș Micleușanu.

Nou număr al revistei Iocan se lansează astăzi, 7 februarie, în spațiul Qreator by IQOS (Bulevardul Aviatorilor 8A), de la ora 19:00.

Foto: Tom Hanks, Iocan – facebook

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.