Top 10 cele mai bine vândute cărți în prima jumătate a anului 2019 în Librăriile Humanitas
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-10-cele-mai-bine-vandute-carti-in-prima-jumatate-a-anului-2019-in-librariile-humanitas/

În prima jumătate a anului preferinţele cititorilor care au trecut pragul Librăriilor Humanitas acoperă o paletă largă de domenii: de la ficţiune la ştiinţă, eseu şi chiar autobiografie. În fruntea topului se află noua carte a lui Michel Houellebecq, „Serotonină”, tradusă la doar câteva luni după apariţia din Franţa, în ianuarie 2019.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2019

Cartea a apărut doar de 2 luni, având parte de o primire entuziastă din partea cititorilor noștri, devenind astfel unul dintre bestseller-urile de la târgul de carte Bookfest.

Radu Paraschivescu se regăsește în topul vânzărilor cu două titluri: pe locul 2 „În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)” , dar și „Orice om îi este teamă (un partid, doi ani și trei premieri)” – pe locul 9, volum aflat încă de anul trecut între cele mai bine vândute titluri.

Pe locul 3 se află „Fiica ceasornicarului”, cel mai nou roman semnat Kate Morton, bestseller la ultima ediție a târgului de carte Bookfest, nominalizat de asemenea la Indie Book Awards 2019 în Australia.

Cartea Simonei Tivadar, „Medicină, nutriție și bună-dispoziție” se menține din 2017 și până acum în topul vânzărilor noastre, aflată acum pe poziția a 4-a.

Din seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt regăsim pe locul 5 romanul „Răzbunarea iertării”, afla și în topul vânzărilor de la Bookfest, care prezintă în patru texte surprinzătoare relația complexă care poate exista între vinovăție și iertare.

În continuare se află volumul de memorii „Iubirile lui Heminguay povestite de el însuși și consemnate de A.E.Hotchner”.

„Istoria albinelor”, un roman complex care pendulează între trecut și viitor, aflat de asemenea printre bestsellerurile de la Bookfest.

Publicat la Editura Polirom în 2017, „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” scrisă de Yuval Noah Harari  se află pentru al treilea an la rând în topul vânzărilor Librăriilor Humanitas, pe locul 9.

Titlul care închide topul este „Povestea mea”, autobiografia lui Michelle Obama, publicată la Editura Litera.

Foto: Top 10 Humanitas, Michel Houellebecq autorul romanului Serotonina- facebook

12
/02
/23

„Nimic nu e imposibil. Un om, paisprezece vârfuri și reușita unei vieți” de Nimsdai Purja și „Casa de pe Riviera” de Natasha Lester sunt două dintre cărțile pe care vi le propunem pentru primele zile de primăvară. Ambele titluri vor apărea la Editura Nemira în martie.

10
/02
/23

De la cele mai dificile escalade din Alpi până la ascensiunile în premieră pe Annapurna, Makalu sau pe piscurile amețitoare ale Anzilor, aventurile legendarului alpinist Lionel Terray, cuprinse în volumul „Cuceritorii inutilului. Din Alpi în Annapurna” (Polirom, 2022), seduc cititorul prin măiestria stilului și prin întâmplările insolite sau dramatice ale protagoniștilor.

09
/02
/23

Categoria bestsellerelor Grupului Editorial ALL din reunește titluri noi din toate domeniile, oferindu-le cititorilor care le descoperă acum o plajă largă de opțiuni pentru lecturile personale sau pentru volumele dedicate studiului și perfecționării în sfera profesională. Iar începutul de an le aduce celor dornici să își îmbogățească biblioteca reduceri de până la 55% la cele mai îndrăgite titluri pentru toate vârstele.

08
/02
/23

Deși anul precedent a fost marcat de provocări pentru piața editorială, Editura Litera a reușit să aducă pe rafturile cititorilor bestsellere internaționale, romanele scriitorilor români contemporani, cele mai inovatoare cărți în materie de psihologie și o multitudine de titluri pentru toate tipurile de public.

07
/02
/23

Din ce în ce mai mulți oameni își îmbunătățesc rutina de citit cu audiobooks. Astfel 24% dintre români au încercat deja experiența cărților audio, iar pentru 72% dintre români formatul este unul care li se pare atractiv, conform unui studiu realizat de AHA Moments în 2022 (pe populația urbană digitalizată, 18-55 de ani, din România). 

05
/02
/23

Cele trei cărţi de cronici de film publicate de Romulus Rusan în anii `70-`80 au fost reeditate recent, într-un singur volum şi într-o ediţie de lux, în seria de autor pe care i-o dedică Editura Spandugino. O apariţie demnă de a fi salutată şi un bun pretext de recitire.

31
/01
/23

Radio România Cultural lansează a doua ediție a mesajului Rugă pentru pace, în cadrul Campaniei Viața într-o valiză, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina, un război care a destabilizat o lume întreagă. Mesajul este citit tot de poeta Ana Blandiana, un simbol al libertății românești, scriitoarea care a transmis, în urmă cu un an, primul îndemn de pace printr-un scurt fragment din prefața cărții Ultimii martori de Svetlana Aleksievici, scriitoare născută în Ucraina și câștigătoare a premiului Nobel pentru Literatură.

26
/01
/23

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”.

22
/01
/23

Apariţia în română, pe final de 2022, la Editura Tracus Arte, a două cărţi de Pier Paolo Pasolini - una de poezii şi alta cu texte despre literatură şi artă - a tulburat puţin apatia cu care a fost marcat la noi centenarul acestui mare cineast şi scriitor.