Top 10 cele mai bine vândute cărți în prima jumătate a anului 2019 în Librăriile Humanitas
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-10-cele-mai-bine-vandute-carti-in-prima-jumatate-a-anului-2019-in-librariile-humanitas/

În prima jumătate a anului preferinţele cititorilor care au trecut pragul Librăriilor Humanitas acoperă o paletă largă de domenii: de la ficţiune la ştiinţă, eseu şi chiar autobiografie. În fruntea topului se află noua carte a lui Michel Houellebecq, „Serotonină”, tradusă la doar câteva luni după apariţia din Franţa, în ianuarie 2019.

Un articol de Petre Ivan|26 iunie 2019

Cartea a apărut doar de 2 luni, având parte de o primire entuziastă din partea cititorilor noștri, devenind astfel unul dintre bestseller-urile de la târgul de carte Bookfest.

Radu Paraschivescu se regăsește în topul vânzărilor cu două titluri: pe locul 2 „În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)” , dar și „Orice om îi este teamă (un partid, doi ani și trei premieri)” – pe locul 9, volum aflat încă de anul trecut între cele mai bine vândute titluri.

Pe locul 3 se află „Fiica ceasornicarului”, cel mai nou roman semnat Kate Morton, bestseller la ultima ediție a târgului de carte Bookfest, nominalizat de asemenea la Indie Book Awards 2019 în Australia.

Cartea Simonei Tivadar, „Medicină, nutriție și bună-dispoziție” se menține din 2017 și până acum în topul vânzărilor noastre, aflată acum pe poziția a 4-a.

Din seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt regăsim pe locul 5 romanul „Răzbunarea iertării”, afla și în topul vânzărilor de la Bookfest, care prezintă în patru texte surprinzătoare relația complexă care poate exista între vinovăție și iertare.

În continuare se află volumul de memorii „Iubirile lui Heminguay povestite de el însuși și consemnate de A.E.Hotchner”.

„Istoria albinelor”, un roman complex care pendulează între trecut și viitor, aflat de asemenea printre bestsellerurile de la Bookfest.

Publicat la Editura Polirom în 2017, „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” scrisă de Yuval Noah Harari  se află pentru al treilea an la rând în topul vânzărilor Librăriilor Humanitas, pe locul 9.

Titlul care închide topul este „Povestea mea”, autobiografia lui Michelle Obama, publicată la Editura Litera.

Foto: Top 10 Humanitas, Michel Houellebecq autorul romanului Serotonina- facebook

14
/08
/16

Dragă domnule Zweig, vă scriu tocmai din Europa de Est, în anul 2016, după Hristos, pentru a vă informa că, așa cum v-ați temut, lumea a continuat să-și piardă mințile...

14
/08
/16

„Albastrul dintre cer şi ape”, al doilea roman al scriitoarei Susan Abulhawa, apărut recent la Polirom în traducerea semnată de Mihaela Negrilă, propune o incursiune într-o istorie cu multe enigme, construită în jurul unui destin de excepție.

10
/08
/16

Veste bună pentru pasionaţii de lectură! Un studiu numit "Un capitol pe zi: Asocierea cititului de cărţi cu longevitatea", realizat pe un eşantion de peste 3.500 de persoane, dezvăluie că oamenii care citesc cărţi, cel puţin 30 de minute în fiecare zi, trăiesc mai mult decât cei care nu citesc deloc. Cărţile "promovează empatie, percepţie socială, inteligenţă emoţională - procese cognitive ce duc la o supravieţuire mai bună", se arată în studiul publicat de revista "Ştiinţe Sociale & Medicină".

06
/08
/16

Peste 100 de evenimente într-unul singur, un nou amplasament mai accesibil și o ofertă editorială generoasă – (doar) trei dintre motivele pentru care cititorii aflați în vacanță la malul mării sunt așteptați la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediția a VIII-a.

05
/08
/16

Scris cu vervă ironică şi umor, romanul Idei Simons, O fecioară nesăbuită (traducere din limba neerlandeză şi note de Gheorghe Nicolaescu), este povestea unei adolescente aflate în căutarea unui loc sigur în vremuri nesigure şi într-o lume în care haosul e pe cale să se dezlănţuie. Apărut în colecţia „Biblioteca Polirom”, O fecioară nesăbuită este disponibil din această săptămână în librăriile din ţară.

04
/08
/16

Într-o zi de 4 august se năsteau trompetistul și cântărețul Louis Armstrong (1901), unul dintre cei mai mai influenţi artişti din istoria jazz-ului, şi scriitorul norvegian Knut Hamsun (1859), laureat al Premiului Nobel. Tot într-o zi de 4 august se stingea din viaţă scriitorul danez Hans Christian Andersen (1875) , cel care a încântat generații întregi de copii cu povești precum "Crăiasa Zăpezii", "Hainele cele noi ale împăratului", "Fetița cu chibrituri", "Rățușca cea urâtă", "Mica sirenă" și multe altele,

02
/08
/16

În perioada 5-6 august 2016, Muzeul Național al Literaturii Române din București, împreună cu Fundația „Gellu Naum” și în parteneriat cu Green Hours jazz-café, organizează prima ediție a Festivalului Gellu Naum. Festivalul Gellu Naum din acest an se va desfășura pe parcursul a două zile, la București și Comana, și va reuni multe dintre cele mai importante nume de poeți români contemporani, apropiați într-un fel sau altul de Gellu Naum și de scrierile sale.

01
/08
/16

În această vară, Editura Herald lansează ediția din 2016 a campaniei „Te așteptăm în librărie!“. Între 1 august și 1 noiembrie, ești invitat să intri în cele 150 de librării partenere din București și din țară și să descoperi cele 30 de cărți aflate în promoție.

31
/07
/16

Chalice îşi va face debutul în luna septembrie, în benzile desenate "Alters", o serie de poveşti despre un grup de proscrişi, a căror circumstanţe unice le dă superputeri, Făcând tranziţia la sexul feminin şi purtând cu încredere o fustă mini şi o pelerină, Chalice dezvoltă abalitatea de a controla mecanica cuantică.