Toto si surorile lui, de Alexander Nanau, la Festivalul Tribeca
https://www.ziarulmetropolis.ro/toto-si-surorile-lui-de-alexander-nanau-la-festivalul-tribeca/

Documentarul „Toto şi surorile lui”, de Alexander Nanau, va fi proiectat în premieră nord-americană la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Tribeca de la New York, în secţiunea Viewpoints, care, anul acesta, se concentrează pe tema identităţii.

Un articol de Petre Ivan|5 martie 2015

Toto si surorile lui, la Festivalul Tribeca / Secţiunea Viewpoints cuprinde 27 de lungmetraje din 12 ţări, printre care China, Franţa, Argentina, România, Marea Britanie, Germania, Danemarca şi Statele Unite ale Americii.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Tribeca de la New York va avea loc între 15 şi 26 aprilie.

„Toto şi surorile lui” este un documentar observaţional, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti, şi spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme.

Documentarul lui Alexandru Nanau, o coproducţie româno-maghiaro-germană, a obţinut mai multe premii internaţionale, printre care şi marele trofeu la Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la San Sebastian, în septembrie anul trecut, şi a mai câştigat, printre altele, premiul pentru cel pentru cel mai bun documentar internaţional la Festivalul de la Zürich.

Producţia a primit distincţia Silver Eye pentru cel mai bun documentar la Jihlava International Documentary Film Festival 2014, lungmetrajul fiind premiat şi la Leipzig DOK Festival 2014.

Festivalul Internaţional de Film Tribeca a fost înfiinţat de Robert de Niro în 2002, pentru a revitaliza viaţa socială şi activităţile economice din Manhattan, după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, şi pentru a promova oraşul New York pe harta centrelor cinematografice internaţionale.

Foto: Toto si surorile lui – cinemagia

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.