Tragedia Omului – un spectacol studențesc pe scena TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/tragedia-omului-un-spectacol-studentesc-pe-scena-tnb/

Sâmbătă, 5 mai, de la ora 19.00, la Sala Mică a Teatrului Naţional ”I. L. Caragiale” din Bucureşti, va avea loc prima reprezentaţie a spectacolului TRAGEDIA OMULUI, examen de Masterat 2017 din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2018

Tragedia omului este un ritual de inițiere condus de Lucifer. După alungarea din Rai, îngerul decăzut ghidează prima pereche de oameni, Adam și Eva, într-o călătorie prin timp și spațiu, având ca scop final iluminarea celor doi.

Astfel, în Egipt, Omul învață că abuzul puterii provoacă suferință, în Roma – că plăcerea fără iubire este precum ciuma, în Bizanț – credința care ucide în numele Domnului este o minciună, în Praga – cunoașterea superioară folosită doar pentru forța individuală întunecă mintea. În Haos, moartea poate fi învinsă prin iubire.

Tragedia omului prezintă, într-adevăr, un ciclu al decăderilor, un cimitir al împărățiilor distruse.  Nu întâmplător, Lucifer dezvăluie doar perioadele de declin al marilor Imperii. În ciuda tuturor atrocităților istoriei, omul deține arma supremă – LIBERTATEA – de a schimba, de a căuta, de a ALEGE.

“Tragedia Omului  este un spectacol despre LIBERTATE. El prezintă o lume în care Dumnezeu tace, Lucifer conduce timpul, Istoria e o iluzie, iar omul, un chinuit care încearcă să reconstruiască un Paradis Pierdut având o singură armă – LIBERUL ARBITRU”. – Diana Mititelu

Tragedia Omului  – Spectacol de disertație coordonat de Alexandru Darie (profesor master Regie Teatru), Ștefan Caragiu (profesor master Scenografie) și Vladimir Anton ( profesor asociat).

Tragedia Omului

Adaptare după poemul dramatic Tragedia omului de IMRE MADÁCH

Regia și adaptarea: Diana Mititelu

Decor: Ioana Ungureanu

Costume: Corina Boboc

Light design: Alexandru Bibere

DISTRIBUȚIA:

LUCIFER: Dorin Enache

ADAM: Dumitru Georgescu

EVA: Maria Veronica Vârlan

SPIRITUL PĂMÂNTULUI: Alexandru Beteringhe

COHORTA DE SPIRITE LUCIFERICE: Andrei Atabay, Adrian Loțcu , Claudian Șiman ,Dragoș Stanciu, Bogdan Trifan , Ionuț Terteci, Ion Tudorache

Un spectacol prezentat de TNB în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București.

Foto: Tragedia Omului – UNATC

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.