Trăiește din plin primul film Marvel cu o supereroină în rol principal, în formatele IMAX și 4DX
https://www.ziarulmetropolis.ro/traieste-din-plin-primul-film-marvel-cu-o-supereroina-in-rol-principal-in-formatele-imax-si-4dx/

„Captain Marvel” – unul dintre cele mai aşteptate filme ale acestui an – aduce pe marile ecrane povestea unuia dintre cei mai puternici eroi din Universul Cinematografic Marvel. Doar la Cinema City, impresionanta producţie poate fi vizionată în formatele spectaculoase IMAX şi 4DX.

Un articol de Petre Ivan|15 martie 2019

Iubitorii de cinema știu deja: formatul IMAX înseamnă o geometrie specială a săli, efecte vizuale uluitoare, imagini clare precum lacrima, culori strălucitoare și un sunet zguduitor.

Iar pentru a le oferi spectatorilor o experiență cu adevărat imersivă, prin care să simtă că sunt chiar acolo, alături de Carol Danvers aka Captain Marvel, de-a lungul aventurii ei intergalactice, regizorii Anna Boden și Ryan Fleck au formatat „Captain Marvel” special pentru formatul IMAX, o serie de secvențe fiind redate cu 26% mai mult din punct de vedere al imaginii.

Astfel, doar în sălile T IMAX de la Cinema City, pe cele mai mari ecrane de cinema din țară, fanii Marvel vor putea vedea cel mai bine războiul intergalactic dintre cele două rase extraterestre.

Pentru cei dornici de adrenalină și o experiență cinematografică pentru toate simțurile, răspunsul sunt sălile 4DX, în care efectele de mișcare se îmbină cu cele de mediu, sincronizate cu acțiunea de pe ecran. Captain Marvel, personajul principal jucat de actrița Brie Larson, dobândește o forță extraordinară, precum și abilitatea de a zbura, astfel că, pentru a arăta puterea noii supereroine Marvel și a intensifica trăirile spectatorilor, au fost implementate cele mai detaliate și delicate efecte 4DX, care îi vor ține pe cei din sală complet captivați.

Filmul rulează la Cinema City în format IMAX (în AFI Cotroceni Bucureşti şi Shopping City Timişoara), în format 4DX (în Mega Mall București, Brăila Mall, City Park Constanța, Shopping City Timişoara și Iulius Mall Cluj), în sălile VIP (în AFI Cotroceni și ParkLake București) și în format 3D în toate cinematografele Cinema City din ţară. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, dar şi online pe www.cinemacity.ro

Foto: Captain Marvel – facebook

18
/10
/21

Easter Eggs, producția belgiană semnată de Nicolas Keppens, câștigă Trofeul Animest la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație, prima organizată într-o formulă hibrid, atât în cinematografele din capitală cât și online, disponibilă în toată țara.

12
/10
/21

Seria de proiecții „Cinema sub clar de lună” se încheie în weekend-ul 14-17 octombrie cu patru povești surprinzătoare care au făcut turul marilor festivalurilor în ultimul an: emoționantul Petit Maman, care a concurat pentru Ursul de Aur la Berlin, Patrick, o aventură existențială într-o tabără de nudiști, Persian Lessons, istoria plină de suspans a unui prizonier care trebuie să-și dovedească identitatea, și Falling, filmul regizat de celebrul actor Viggo Mortensen.

12
/10
/21

Ediţia din 2021 a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care s-a desfăşurat între 7 şi 10 octombrie, a avut un program mai bogat ca oricând. Invitatul special a fost actorul Ion Sapdaru, originar din Republica Moldova.

11
/10
/21

Călătoria documentarelor KineDok prin țară va continua și în lunile ce urmează, oferind publicului din diferite orașe acces la câteva dintre cele mai captivante filme realizate în ultimii ani, ce vor fi însoțite de dezbateri cu specialiști din domeniile prezentate.

06
/10
/21

HBO Max a anunțat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte șapte țări în 2022 - Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

04
/10
/21

Până la 14 octombrie, în cadrul Cineclubului One World Romania, pot fi vizionate gratuit pe site-ul Sahia Vintage câteva din filmele documentare, aflate la granița dintre funcția utilitară și vena experimentală, ale lui Mircea Săucan, dar și ale lui Radu Gabrea, Tudor Eliad sau Sergiu Nicolaescu.