Transilvania Shorts 2021 ajunge în Cluj-Napoca!
https://www.ziarulmetropolis.ro/transilvania-shorts-2021-ajunge-in-cluj-napoca/

Cea de-a cincea ediţie a festivalului internaţional de scurtmetraje Transilvania Shorts ajunge la Cluj-Napoca în perioada 27 – 29 iunie, la Cinema Victoria şi Cinema Dacia, cu o selecţie de filme selectate şi premiate în festivaluri de renume din întreaga lume.

Un articol de Liliana Matei|17 iunie 2021

Scurtmetrajele selectate în competiția Transilvania Shorts 2021 provin din aproape toate colțurile lumii ṣi au fost selectate din peste cele 600 de filme înscrise în competiția de anul acesta: Australia, Austria, Elveția, Estonia, Franța, Finlanda, Italia, Japonia, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Venezuela.

Juriul ediției a V-a festivalului este format din Bogdan Filip [director de imagine și fotograf], Ștefan Crișan [producător muzical și editor de sunet], Sorin Baican [editor de film, producător audio-vizual], Damian Groves [regizor, animator ṣi artist plastic], Augustin C. Pop [animator, actor și păpușar], Bogdan Zelinschi [Ilustrator ṣi animator], Alexandru Crăciun [producător de film] și Radu Munteanu, producător ṣi regizor de film, inițiatorul & directorul festivalului TS.

Mai multe informații despre membrii juriului, ca și despre programul festivalului și filmele selecționate în cadrul celei de-a patra ediții TS, pot fi găsite pe site-ul www.transilvaniashorts.ro.

Filmele sunt subtitrate în limba engleză ṣi în limba română.

Prețul unui bilet este de 15 lei/seară. Biletele vor putea fi achiziționate la Cinema Victoria și Cinema Dacia cu 30 minute înaintea începerii proiecțiilor.

Este necesară purtarea măștilor de protecție. Gradul de ocupare al sălilor de cinema va fi de 70% din capacitate.

––––-

TRANSILVANIA SHORTS [TS] este un eveniment anual, gândit cu și pentru artiști, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă si independentă.

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

07
/11
/13

The Bed is Broken, premiat la atelierul de film documentar Aristoteles Workshop 2012, a fost ales în selecţia oficială a uneia dintre cele mai importante competiții din lume: Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam (IDFA).