Trei dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu închid stagiunea de teatru de la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-dintre-cele-mai-indragite-spectacole-din-repertoriu-inchid-stagiunea-de-teatru-de-la-arcub/

La finalul lunii iunie, trei dintre cele mai aplaudate spectacole de teatru din repertoriul ARCUB, vor fi jucate la Sala Mare şi vor marca închiderea stagiunii 2017 – 2018. Până în luna septembrie, când Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB va reveni cu noutăţi privind producţiile de teatru, spectatorii interesaţi se pot delecta în compania unora dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2018

 

Joi, 28 iunie, de la ora 19:00, la Sala Mare, actorii Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Istvan Teglas, Cristina Casian și Florina Gleznea vor da viață personajelor ce trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din perioada anilor interbelici, în comedia romantică ”Idolul și Ion Anapoda”, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărășan.

Vineri, 29 iunie, de la ora 18:00, actorii Mihai Călin și Richard Bovnoczki vor jongla între dramă și umor în ”Schneider și Schuster”; un spectacol de teatru încântător despre arta actorului, înțesat cu momente pline de umor.

”O călătorie în timp despre prietenie, despre confruntarea cu crizele majore ale istoriei și ale vârstei personajelor, toată înțesată cu un umor nebun. E despre umor. Și mai ales despre hazul cu care te privești în fiecare zi, chiar dacă festele pe care ți le joacă viața, istoria, pot fi fatale. Dacă îți lipsește acel umor sau îl rătăcești, ești pierdut.”, mărturisește regizorul Lucian Pavel.

„Am iubit, am purtat, am pierdut”, spectacolul de teatru pus în scenă de regizorul și actorul Emil Hoștină, va închide stagiunea de teatru la ARCUB, cu o reprezentație programată, sâmbătă, 30 iunie, de la ora 17:00.

Singura montare în România a piesei „Love, Lost, and What I Wore” scrisă de celebra scenaristă de la Hollywood, Nora Ephron, le va aduce în prim plan pe actrițele din distribuție, Elvira Deatcu, Laura Creț, Anca Androne, Iulia Lumânare și Ioana Abur într-o colecție intimă de povești feminine ce vorbesc despre trădări, rochii, tocuri, relația mama-fiică, rujuri roșii, cămăși și regăsiri.

”Am iubit, am purtat, am pierdut este un spectacol născut din prietenie, pe un text plin de emoții; frânturi din viață, momente importante fixate, întipărite în memoria afectivă a unor personaje în care ne regăsim inevitabil, oricare dintre noi.” – Ioana Abur.

Foto: Idolul și Ion Anapoda, „Am iubit, am purtat, am pierdut”, ARCUB – Catalina Flamanzeanu

13
/08
/15

La Institutul Henry Moore din Leeds se deschide, astăzi, 13 august, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, o amplă retrospectivă Paul Neagu, incluzând peste 120 de opere ale artistului, de la desene, grafică și sculpturi sau instalații până la creații poetice și filme.

13
/08
/15

Într-o zi de 13 august s-a născut Alfred Hitchcock, considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti din istorie. Șase dintre filme sale au fost nominalizate la Premiile Oscar: Rebecca (1941), Suspicion (1942), Lifeboat (1945), Spellbound (1946), Rear Window (1955) și Psycho (1961).

12
/08
/15

„Meşterul Radu Beligan m-a încurajat să folosesc porecla Vizante, pe care am căpătat-o prin calsa a IX-a, ca nume de scenă. Eram deja actor la „Naţional", urma să joc în primul spectacol ca profesionist şi meşterul Beligan a văzut afişul şi mi-a zis: „Da' tu nu joci în ăsta?". „Ba da." „Păi, unde, că nu eşti. Ce, faci figuraţie?" „Nu, maestre, sunt acolo, printre primii." „Păi, cum? Nu te cheamă Vizante?" „Nu, asta e porecla." „Atunci cum te cheamă?" „Marius Florea." „Hm, păi ăsta e nume de actor? Du-te repede să schimbi afişul, pune Vizante!" Şi, de atunci, din primăvara lui 1998, am ca nume de afiş Marius Florea-Vizante”. Îndrăgitul actor împlineşte, astăzi, 43 de ani.

12
/08
/15

Există o problemă a romilor din România în Polonia, unde nu sunt bine primiţi, nici măcar de romii locali – recunoaşte regizoarea poloneză Agnieszka Zwiefka, autoarea unui documentar special despre Denisa, o fată care nu aude şi nu poate vorbi, dintr-o tabără de romi de la marginea oraşului Wroclaw.

12
/08
/15

În Ţara Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania ( 20-23 august).

12
/08
/15

Caravana NexT 2015 a ajuns deja în cel de-al doilea oraș din traseul său, după două seri de cinema in aer liber la Piatra Neamț. De la Iași, caravana pornește spre Târgu Neamț, urmând să parcurgă toate cele nouă orașe din program până pe 27 august.

12
/08
/15

Numele sopranei Valentina Naforniţa, noua vedetă a Operei de Stat din Viena, se regăseşte anul acesta în selecţia oficială a Festivalului de la Edinburgh, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume dedicate artelor (teatru, dans, muzică şi literatură).

12
/08
/15

Într-o zi de 12 august (1913) se năştea Clody Bertola, una dintre marile doamne ale teatrului românesc. Actriţă şi femeie, Clody Bertola şi-a construit o viaţă şi o carieră exemplară rămânând în memoria iubitorilor de teatru prin spectacolele: „Cea din urmă”, „Sfânta Ioana”, „Cum vă place”, „Elisabeta I”, „Opera de trei parale”, „Pescăruşul” sau „Un tramvai numit dorinţă”

12
/08
/15

Cel mai nou film semnat de Radu Muntean va fi proiectat în cinematografele din România începând cu 18 septembrie. Lăudat de presa internațională, „Un etaj mai jos” a avut premiera mondială în această primăvară, la Festivalul de la Cannes, în selecția oficială Un Certain Regard.

11
/08
/15

Luni, 10 august, publicul bucureştean a petrecut prima dintre cele "5 seri TVR 2 în lumina Taborului" - organizate săptămâna aceasta în Studioul "Horia Bernea" din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.