Trei felii de București, la Walk & Shoot
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-felii-de-bucuresti-la-walk-shoot/

Pe 2 septembrie are loc prima ediţie Walk & Shoot destinată începătorilor în fotografie. Fotograful coordonator va fi Alex Axon, iar echipa de povestitori va fi asigurată de Merg.În.România.

Un articol de Liliana Matei|29 august 2017

Participanții vor auzi poveștile zonelor Parcul Carol, Filaret, 13 Septembrie și Cotroceni și vor învăța să fotografieze străzi, clădiri, portrete de artiști, sporturi alternative, produse culinare și panorame.

➣ 11 ore / maxim 12 participanți

➣ Workshop destinat începătorilor

➣ Pasiunea e cea care contează, nu aparatura. Participanții pot veni cu un aparat foto profi sau de un telefon deștept

Prețul unui workshop este de 300 RON + TVA, iar înscrierile se pot face până vineri, 1 septembrie, completând formularul de aici.

Ce presupune workshop-ul WALK & SHOOT #8 / 3 Felii de București

✔ Experiența WALK

Ghizii Walk & Shoot, buni cunoscători ai Bucureștiului și ai poveștilor lui te vor purta prin locuri ascunse, unde vei găsi exterioare pe care sigur nu le-ai privi dacă nu ți le-ar arăta cineva, dar vei găsi și interioare mai puțin sau deloc cunoscute care îți vor satisface pofta de explorare.

Walk & Shoot #8 vrea să arate participanților trei cartiere adiacente și totuși extrem de diferite ale Bucureștiului, cartiere cu istorii tumultoase, povești mai mult sau mai puțin știute și cu multă personalitate – cartierul Parcul Carol-Filaret, cartierul 13 Septembrie și cartierul Cotroceni. Astfel participanții vor regăși aerul de mahala, communism și burghezie și vor putea pune fotografiile realizate într-un context istorico-social.

 

Va fi câte o ședință foto per cartier:

  • Vlad Matei de la Cuibul Artiștilor va oferi o reprezentație de violoncel în Parcul Carol
  • JW Marriott Bucharest Grand Hotel va fi gazda unui show culinar
  • Un spectacol de trick-uri de skate în Cotroceni

Mai mult, grupul va urca pe un bloc din 13 Septembrie și pe hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel pentru admira și fotografia cartierul de la înălțime și se va plimba prin locuri pline de istorie și povești, căutând subiecte ad-hoc.


✔ ︎Experiența SHOOT

Workshop-ul începe cu o scurtă introducere teoretică în fotografie și se încheie cu o sesiune de feedback. În total va dura cam 11 ore, din care cel puțin 7 sunt pentru fotografiat.

Fotograful coordonator Alex Axon revine la Walk & Shoot pentru o nouă ediție, dedicată începătorilor. Alex va trece participanții prin regulile de compoziție, îi va ajuta să înțeleagă modul manual al aparatului foto și îi va sprijini să se perfecționeze pe tot parcursul zilei.

Sfatul lui Alex Axon pentru un începător:
„Ce sfaturi i-aș da? Să experimenteze foarte mult. Să treacă peste chestiile astea de comoditate, de «hai bă că e târziu, să ne întoarcem». Eu nu prea sunt genul spontan, explorator și hai să fac chestii noi. Dar când am reușit să fac chestia asta, să merg un pic mai departe și să trec peste granițele mele, atunci mi-au ieșit cele mai faine poze”.

✔ ︎FEEDBACK

După încheierea traseului În jurul Bucureștiului, participanții se opresc la sediul Merg.În.România pentru o sesiune de feedback alături de Alex Axon.

Fiecare își alege câteva fotografii realizate în cadrul workshop-ului, acestea sunt proiectate, discutate și ziua se încheie cu o cultură mai bogată, cu sute, chiar mii, de fotografii și cu prietenii noi, toate legate în jurul pasiunii comune: fotografia și orașul.

Mai multe detalii, aici. Foto: Ștefan Trăsnea

 

 

 

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

13
/06
/19

Teatrul de Comedie găzduiește în perioada 20-23 iunie 2019, în foyerul Sălii Radu Beligan, expoziția de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu. Expoziția cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor și camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât și cel care realizează fotografia, sunt actori.

11
/06
/19

A doua ediție a festivalului de artă, știință și tehnologie din București va avea loc în perioada 15-23 iunie și propune publicului o expoziție de artă trans-media, un workshop, un talk performativ și un eveniment de tehnologie si artă dedicat copiilor, Miniliminal.

31
/05
/19

Gorzo ridică la propriu cea mai recentă sculptură a lui în fața Muzeului Național de Artă Contemporană. Se numește GHEORGHE și înainte să ajungă la MNAC a fost o casă. Casa bunicului lui Gorzo din Ieud, Maramureș.

30
/05
/19

"Nu e nevoie de multe cuvinte, ci de donaţii şi fapte. E un proiect curajos iniţiat de oameni curajoşi şi frumoşi. Griviţa 53 e o victorie a unor oameni, împotriva unui sistem." - Oana Pellea, actriţă. OUĂLE GRIVIŢA 53 sunt la Globalworth, între 29 mai si 10 iunie - ultima expoziţie publică a OUĂLOR GRIVIŢA 53 înainte de vânzare. Ouăle sunt expuse în Galeria temporară Globalworth, Barbu Văcărescu 201.