Trei felii de București, la Walk & Shoot
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-felii-de-bucuresti-la-walk-shoot/

Pe 2 septembrie are loc prima ediţie Walk & Shoot destinată începătorilor în fotografie. Fotograful coordonator va fi Alex Axon, iar echipa de povestitori va fi asigurată de Merg.În.România.

Un articol de Liliana Matei|29 august 2017

Participanții vor auzi poveștile zonelor Parcul Carol, Filaret, 13 Septembrie și Cotroceni și vor învăța să fotografieze străzi, clădiri, portrete de artiști, sporturi alternative, produse culinare și panorame.

➣ 11 ore / maxim 12 participanți

➣ Workshop destinat începătorilor

➣ Pasiunea e cea care contează, nu aparatura. Participanții pot veni cu un aparat foto profi sau de un telefon deștept

Prețul unui workshop este de 300 RON + TVA, iar înscrierile se pot face până vineri, 1 septembrie, completând formularul de aici.

Ce presupune workshop-ul WALK & SHOOT #8 / 3 Felii de București

✔ Experiența WALK

Ghizii Walk & Shoot, buni cunoscători ai Bucureștiului și ai poveștilor lui te vor purta prin locuri ascunse, unde vei găsi exterioare pe care sigur nu le-ai privi dacă nu ți le-ar arăta cineva, dar vei găsi și interioare mai puțin sau deloc cunoscute care îți vor satisface pofta de explorare.

Walk & Shoot #8 vrea să arate participanților trei cartiere adiacente și totuși extrem de diferite ale Bucureștiului, cartiere cu istorii tumultoase, povești mai mult sau mai puțin știute și cu multă personalitate – cartierul Parcul Carol-Filaret, cartierul 13 Septembrie și cartierul Cotroceni. Astfel participanții vor regăși aerul de mahala, communism și burghezie și vor putea pune fotografiile realizate într-un context istorico-social.

 

Va fi câte o ședință foto per cartier:

  • Vlad Matei de la Cuibul Artiștilor va oferi o reprezentație de violoncel în Parcul Carol
  • JW Marriott Bucharest Grand Hotel va fi gazda unui show culinar
  • Un spectacol de trick-uri de skate în Cotroceni

Mai mult, grupul va urca pe un bloc din 13 Septembrie și pe hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel pentru admira și fotografia cartierul de la înălțime și se va plimba prin locuri pline de istorie și povești, căutând subiecte ad-hoc.


✔ ︎Experiența SHOOT

Workshop-ul începe cu o scurtă introducere teoretică în fotografie și se încheie cu o sesiune de feedback. În total va dura cam 11 ore, din care cel puțin 7 sunt pentru fotografiat.

Fotograful coordonator Alex Axon revine la Walk & Shoot pentru o nouă ediție, dedicată începătorilor. Alex va trece participanții prin regulile de compoziție, îi va ajuta să înțeleagă modul manual al aparatului foto și îi va sprijini să se perfecționeze pe tot parcursul zilei.

Sfatul lui Alex Axon pentru un începător:
„Ce sfaturi i-aș da? Să experimenteze foarte mult. Să treacă peste chestiile astea de comoditate, de «hai bă că e târziu, să ne întoarcem». Eu nu prea sunt genul spontan, explorator și hai să fac chestii noi. Dar când am reușit să fac chestia asta, să merg un pic mai departe și să trec peste granițele mele, atunci mi-au ieșit cele mai faine poze”.

✔ ︎FEEDBACK

După încheierea traseului În jurul Bucureștiului, participanții se opresc la sediul Merg.În.România pentru o sesiune de feedback alături de Alex Axon.

Fiecare își alege câteva fotografii realizate în cadrul workshop-ului, acestea sunt proiectate, discutate și ziua se încheie cu o cultură mai bogată, cu sute, chiar mii, de fotografii și cu prietenii noi, toate legate în jurul pasiunii comune: fotografia și orașul.

Mai multe detalii, aici. Foto: Ștefan Trăsnea

 

 

 

19
/07
/17

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ținut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului și de recomandările din social media.

18
/07
/17

Concursul "Cea mai frumoasă IE" va avea loc în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului "Valea Mureșului" cu tema "Tradiția continuă!", care se va desfășura la Răstolița, în perioada 29-30 iulie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Mureș, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Târgu Mureș și Centrul Creației Populare Mureș, în scopul promovării modelelor autentice.

13
/07
/17

Pe 22 iulie, de la 08:00 la 20:00, găsești în București un workshop de fotografie și explorare urbană, în care afli poveștile orașului de la scriitorul Andrei Crăciun și înveți să faci fotografii de la un profesionist ca Adi Bulboacă.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

15
/06
/17

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu de anul acesta, Mikhail Baryshnikov prezintă un one-man show intitulat „Brodsky/Baryshnikov”, în regia lui Alvis Hermanis, bazat pe poemele poetului rus Joseph Brodsky. Cele două reprezentații sunt programate pe 15 iunie, ora 22.00, și 16 iunie, ora 18.00.

15
/06
/17

”Captivează instantaneu... Inspirat din Keaton, Fellini și desigur Chaplin, acest spectacol atemporal despre hilare accidente minore și acrobații excepționale este încântător...Obligatoriu de văzut... Contagios, extraordinar, magic.. Adorabil...Un deliciu, mergeți neapărat să-l vedeți....” Dincolo de astfel de spicuiri din aprecierile presei internaționale la adresa acestui spectacol, exact în ziua în care o mult necesară lege a fost adoptată în România (interzicerea folosirii de animale sălbatice în numerele de circ pe tot teritoriul țării), ”Pss psss/ Chiar... fără cuvinte” a făcut istorie în multe suflete și la FITS 2017.

14
/06
/17

Față de cum au cunoscut circul multe generații, acest relativ nou tip de artă performativă, circul contemporan, împletește acrobațiile și performanțele fizice cu dansul, prezentarea unui fir narativ prin mijloace de expresie teatrală, lightning design și o estetică centrată pe om, pe sentimentele, călătoria și poveștile sale. Australia, patria celebrissimei trupe Cirque du Soleil,  este unul dintre creatorii circului contemporan, care a luat avânt în anii 1970. Este o artă care conectează corpurile și sufletele fără a avea nevoie de prea mult decor sau artificii ornamentale sau de animale. Istoria circului dar și numeroasele frământări și teme ale culturii contemporane se regăsesc în această artă măiastră, complexă, extrem de muncită și totodată simplificată până la esențe: mișcare, dans, ritm, conexiune, capodoperă a corpului uman. Doamnelor și domnilor, Circa Contemporary Circus!

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

22
/05
/17

Când am trecut de scanerul metalic de la intrarea de la numărul 16, strada Cadet, din cartierul parizian Faubourg-Montmartre, aveam sentimentul vag că ma aflu acolo pentru a descoperi ceva ce în mod obișnuit este rezervat doar câtorva cercuri restrânse. Ce anume, greu de spus. Nu plănuisem ieșirea, Diana, o prietenă apropiată, nu putuse să vină. Nu-i nimic, o descoperire inițiatică, mi-am spus.

18
/05
/17

Astăzi este Ziua internațională a muzeelor, prilej pentru a vă prezenta un top al celor mai frumoase muzee din lume, întocmit anul trecut de cunoscutul site TripAdvisor, și de pe care nu lipsesc muzee precum: Luvru, Prado, Van Gogh sau Muzeul Metropolitan de Artă din New York.