„Trei femei”, de Lisa Taddeo, cea mai dezbătută carte a anului, va fi lansată la București în prezența autoarei
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-femei-de-lisa-taddeo-cea-mai-dezbatuta-carte-a-anului-va-fi-lansata-la-bucuresti-in-prezenta-autoarei/

Editura Litera vă invită vineri, 18 octombrie, de la ora 18.30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la întâlnirea cu Lisa Taddeo, autoarea celei mai importante cărţi contemporane despre dorinţa feminină.

Un articol de Liliana Matei|14 octombrie 2019

În ultimii opt ani, jurnalista Lisa Taddeo a traversat de şase ori Statele Unite pentru a cunoaşte femei obişnuite, din diverse regiuni şi din diverse medii. Rezultatul, Trei femei, este cel mai detaliat portret al dorinţei realizat vreodată de un scriitor de nonficţiune şi una dintre cele mai aşteptate cărţi ale anului.

Despre acest demers jurnalistic inedit, despre psihologia feminină, despre poveștile de viață ale celor trei femei, Lina, Maggie și Sloane, vom afla chiar de la autoare într-un dialog moderat de jurnalista Cristina Stănciulescu. Discuția în limba engleză va fi intepretată de Nadine Vlădescu, continuată cu un Q&A din partea cititorilor și încheiată cu o sesiune de autografe.

Intrarea este liberă în baza unei rezervări prin Eventbook.

Cartea este tradusă din limba engleză de Bourceanu-Carmen Iulia și este disponibilă pe litera.ro și în librăriile din toată țara.

Dorinţa, aşa cum nu aţi mai cunoscut-o niciodată: o incitantă poveste adevărată despre viaţa sexuală a trei femei americane, având la bază aproape un deceniu de documentare jurnalistică.

Ne dă fiori şi ne chinuieşte. Ne controlează gândurile, ne distruge viaţa şi e singurul lucru pentru care trăim. Cu toate acestea, nu vorbim aproape deloc despre aceasta. Şi, ca o forţă adânc îngropată în viaţa noastră, dorinţa rămâne în mare parte neexplorată – până acum. Lina, casnică şi mamă, prizonieră într- o căsnicie care şi-a pierdut pasiunea; Maggie, o elevă de liceu de 17 ani care are o relaţie cu profesorul ei de engleză şi Sloane – proprietara frumoasă, rafinată şi plină de succes a unui restaurant, căsătorită cu un bărbat căruia îi place să o urmărească făcând sex cu alţi bărbaţi şi cu femei, iată protagonistele poveştii adevărate a lui Taddeo. Bazându-se pe ani de documentare riguroasă şi relatată cu o francheţe şi o naturaleţe şocantă a limbajului, Trei femei este un portret zguduitor al erotismului în America de azi, expunând fragilitatea, complexitatea şi inegalitatea cu care se confruntă dorinţa feminină. Este o operă jurnalistică, dar şi un triumf al artei naraţiunii, cu nuanţe fine şi empatie, care ne prezintă trei femei de neuitat – şi o scriitoare remarcabilă – ale căror experienţe ne amintesc că nu suntem singure.

Trei femei este un strigăt de luptă… Taddeo nu judecă niciodată. Nici nu cade în cadrele pseudopsihologice pentru sex. Ea îşi locuieşte personajele… Pentru toţi cei care cred că ştiu ce vor femeile, această carte este un semnal de alarmă, iar volumul acesteia este dat la maximum.“ Time

„O privire revoluţionară asupra dorinţei feminine, această realizare jurnalistică ne dezvăluie trei femei carnale, curajoase şi cu defecte minunate.“ People

Trei femei este portretul onest al dorinţei feminine pe care îl cere anul 2019.“ Marie Claire

„În loc să se piardă în sugestii ieftine, autoarea creează povestiri captivante… Trei femei surprinde durerea şi lipsa de forţă a dorinţei, ca şi bucuriile sale fără seamăn.“ The Economist

Lisa Taddeo a fost colaborator la revista New York, la Esquire, Elle, Glamour şi la multe alte publicaţii. Scrierile sale de nonficţiune au fost incluse în antologiile Best American Sports Writing şi Best American Political Writing, iar povestirile ei au câştigat două Premii Pushcart. Trăieşte cu soţul şi fiica în New England.

Eveniment organizat de Editura Litera.
#lisataddeoinromania

Foto: GQ

26
/05
/16

ÎN BIBLIOTECA MEA Ziaristul (colaborator al Ziarului Metropolis) şi scriitorul Andrei Crăciun se pregăteşte să lanseze a doua carte din seria Baricadele, în care îşi strânge publicistica risipită în paginile gazetelor în ultimii unsprezece ani, dându-i o nouă viaţă în volum.

25
/05
/16

Știați că Voltaire scăpa de musafirii plictisitori prefăcându-se că leşină? Și că Balzac avea ca hobby hipnotismul? Lista de obiceiuri ale unora dintre cei mai prolifici scriitori are o grămadă de elemente surprinzătoare.

25
/05
/16

Astăzi, 25 mai, este ziua națională a Argentinei, această dată marcând finalul Revoluției din Mai (Revolución de Mayo, 1810), care a condus la separarea de Spania imperială.

25
/05
/16

În preajma Zilei Internaționale a Copilului, Teatrul Evreiesc de Stat prezinta un nou spectacol-lectură din seria evenimentelor „Cu cărțile deschise”, un matineu dedicat, de această dată, celor mici. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 12.00, la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu, nr. 4).

25
/05
/16

„Aici, Radio România. Radio Bucureşti. Ascultaţi astăzi, în premieră, emisiunea «Ora veselă»”. Aşa suna anunţul crainicei din 17 ianuarie 1929... D’ale lui Tănase 2 şi La microfon… Birlic! sunt cele mai noi audiobook-uri apărute în Colecţia „Ora veselă” şi conţin pagini antologice din Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii române, avându-i protagonişti pe doi maeştri ai umorului şi satirei.

24
/05
/16

Dramaturg şi romancier, Stefan Caraman lansează sâmbătă 4 iunie, de la ora 20:00, SUPERSTAR – File de Poveste. Evenimentul va avea loc în salonul verde din incinta La Scena. În deschidere, actorii dIn Culise vor juca spectacolul POVEȘTI DESPRE TINE după volumul „92 de poveşti cu cărţi” de Ştefan Caraman.

24
/05
/16

Proiectul Agora Culturală @ Biblioteca Ta, unul dintre cele mai ample proiecte de Digital Storytelling din România, care a înglobat peste 1200 de povești digitale, dintre care cca 500 aparținând principalelor minorități etnice reprezentate în România a ajuns la final și face bilanțul. Astăzi, 24 mai 2016, începând cu ora 11.00, cei care doresc pot participa la Conferința de închidere a proiectului.

23
/05
/16

Norman Manea, scriitorul fără copilărie, pentru care viaţa a început abrupt, cu o deportare la 5 ani în lagărele din Transnistria, împlineşte, anul acesta, 80 de ani. "La 5 nu eram nici evreu, nici sirian, nici american, eram doar un copil", evocă scriitorul român cel mai dur episod al copilăriei. Astăzi, de la ora 17.00, la TVR 1 şi de la 20.30, la TVR HD, puteţi afla povestea unuia dintre cei mai premiaţi şi traduşi scriitori români contemporani.

20
/05
/16

Sâmbătă, 21 mai 2016, ora 20:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti (Calea Victoriei, nr. 88), în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB), va avea loc ediţia a VIII-a a programului de educaţie culturală „Maratonul de Poezie şi Jazz”, difuzat în fiecare an de Radio România Cultural, eveniment care marchează prin poezie, blues şi jazz Noaptea Europeană a Muzeelor.

18
/05
/16

Târgul GAUDEAMUS Oradea, cea mai nouă componentă a Caravanei GAUDEAMUS derulată de Radio România la nivel naţional, vă aşteaptă în intervalul 18 – 22 mai în parcul 1 Decembrie.

17
/05
/16

Luni, 23 mai, începînd cu ora 9.00, în Sala „Ion Heliade Rădulescu” a Bibliotecii Academiei Române,va avea loc o sesiune aniversară dedicată lui Norman Manea, unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani, cu ocazia împlinirii vîrstei de 80 de ani.

17
/05
/16

Pe an ce trece, influența online-ului în promovarea culturii crește. O simplă recenzie pe un blog cu vizibilitate sau câteva share-uri pot schimba destinul unui titlu și automat al unui autor. Anul acesta, Hyperlitaratura organizează concursul „Cel mai bun blog de carte din România”. 

11
/05
/16

Peste 100 de poeți din 23 de țări vin la cea de a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie București (FIPB), care va avea loc între 18 și 22 mai. 22 de invitați din străinătate, pe lista oaspeților numărându-se poeții nominalizați la Premiul Nobel pentru Literatură, precum Ko Un (Republica Coreea) sau Yang Lian (China), vor veni la București în această lună.