Trei filme nominalizate la Premiile César, în curând în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-filme-nominalizate-la-premiile-cesar-in-curand-in-cinematografe/

Academia de Artă şi Tehnică Cinematografică a anunţat marţi nominalizările pentru Premiile César 2016, eveniment care va avea loc pe 26 februarie la Théâtre du Châtelet din Paris.

Un articol de Liliana Matei|31 ianuarie 2016

Independenţa Film are şase pelicule pe lista de nominalizări. Două dintre ele au rulat deja anul trecut în cinematografe, „Dheepan” şi „Le Tout Nouveau Testament”. „Youth” rulează chiar în această perioadă, iar alte trei vor rula în curând: „La Tête haute”, din 12 februarie, „La loi du marché”, din 26 februarie și „Trois souvenirs de ma jeunesse”, care a acumulat nu mai puţin de 11 nominalizări, din 6 mai.

Cel de-al şaptelea film al lui Sorrentino, „Tinereţe/ Youth”, cu Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Jane Fonda, în care joacă și actriţa româncă Mădălina Ghenea, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes. Drama spune povestea lui Fred şi Mick, doi vechi prieteni, octogenari, care se bucură de vacanţă într-un hotel de la poalele Alpilor. Filmul are în centrul său povestea unui dirijor retras din activitate, interpretat de Michael Caine, care meditează asupra dificultăţilor vârstei a treia, în timp ce petrece o vacanţă într-o staţiune de lux din Elveţia, alături de un bun prieten al său, interpretat de Harvey Keitel.

Pe lângă „Youth”, la categoria „cel mai bun film străin” a premiilor César din acest an au mai fost nominalizate peliculele „Son of Saul”, debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes, „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”, de Alejandro González Iñárritu, „Je suis mort mais j’ai des amis”, de Guillaume Malandrin şi Stéphane Malandrin, „Mama mea/ Mia madre”, de Nanni Moretti, „Taxi Téhéran”, de Jafar Panahi, şi „Le Tout Nouveau Testament”, de Jaco van Dormael.

La categoria „cel mai bun film” a premiilor César au fost nominalizate lungmetrajele „Dheepan”, de Jacques Audiard, recompensat în 2015 la Festivalul de Film de la Cannes cu trofeul Palme d’Or, „Fatima”, de Philippe Faucon, „Mustang”, de Deniz Gamze Ergüven, „La loi du marché”, de Stéphane Brizé, „Marguerite”, de Xavier Giannoli, „Mon Roi”, de Maïwenn, „La Tête haute”, de Emmanuelle Bercot, şi „Trois souvenirs de ma jeunesse”, de Arnaud Desplechin.

Nominalizările la premiul César pentru „cea mai bună actriţă” sunt Catherine Deneuve („La Tête haute”), Isabelle Huppert („Valley of Love”) şi Catherine Frot („Marguerite”), Loubna Abidar („Much Loved”), Emmanuelle Bercot („Mon roi”), Cécile de France („La Belle saison”) şi Soria Zeroual („Fatima”).

La categoria „cel mai bun actor” au fost nominalizaţi Gérard Depardieu („Valley of Love”), Vincent Lindon („La loi du marché”), Fabrice Luchini („L’Hermine”), Jean-Pierre Bacri („La vie très privée de monsieur Sim”), Vincent Cassel („Mon roi”), François Damiens („Les Cowboys”) şi Antonythasan Jesuthasan („Dheepan”).

La categoria „cel mai bun regizor”, nominalizările sunt: Jacques Audiard („Dheepan”), Stéphane Brizé („La loi du marché”), Xavier Giannoli („Marguerite”), Maïwenn („Mon roi”), Arnaud Desplechin („Trois souvenirs de ma jeunesse), Emmanuelle Bercot („La Tête haute”) şi Deniz Gamze Ergüven („Mustang”).

La gala care va avea loc pe 26 februarie, actorul american Michael Douglas va fi recompensat cu un trofeu pentru întreaga carieră.

FOTO: Imagine din filmul „La Tête haute”

03
/08
/20

Parte a secţiunii pe care Festivalul Internaţional de Film Transilvania i-o dedică lui Federico Fellini la 100 de ani de la naştere, expoziţia de fotografie „Lights on! Fellini’s 8 ½”, disponibilă pe parcursul TIFF la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, surprinde momente din timpul realizării marelui film din 1963.

03
/08
/20

Ajuns deja la a treia ediție, festivalul Cinemascop își așteaptă vizitatorii până pe 5 august, în Grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta a fost redeschisă în 2018, după o perioadă de 14 ani de abandon, iar localnicii și turiștii au avut ocazia să participe la proiecții de filme europene și alte activități culturale și educative în timpul primelor două ediții.

01
/08
/20

Organizat în acest an exclusiv în aer liber, în 13 locații din Cluj-Napoca și din împrejurimi, Festivalul Internațional de Film Transilvania și-a deschis porțile cu trei proiecții sold-out ale comediei romantice La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos), în Piața Unirii, USAMV și Báthory.

01
/08
/20

Aplaudați pe scenele teatrelor din întreaga țară, 10 actori talentați, care nu au avut încă șansa de a se afirma în lumea filmului, vor ajunge față în față cu profesioniștii din domeniul cinematografiei, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

31
/07
/20

„Femei obișnuite/ Simple Women”, debutul în lungmetraj al regizoarei italiene Chiara Malta, co-produs de Ada Solomon și cu actrița americană de origine română Elina Löwensohn în distribuție, va avea avanpremiera națională în cadrul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania – TIFF.

30
/07
/20

Caro Cultura este un proiect independent, pornit din dragoste pentru artă, care își propune să contribuie activ la reconstrucția culturală a Bucureștiului. Cu o istorie de 25 de ani în peisajul bucureștean, Hotelul Caro s-a implicat activ atât în proiecte culturale, cât și în proiecte educaționale.

29
/07
/20

Într-o perioadă în care pandemia de coronavirus închide tot mai multe granițe, Itinerama își duce publicul în vacanță. Cu un nou nume care îi definește procesul de maturizare și forțe proaspete, echipa festivalului a pregătit filme de călătorie cu dublu rol: cel de a alina dorul de ducă și de a îmbogăți lista de destinații a pasionaților de aventuri.

27
/07
/20

Realizat la secția germană a Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu şi transmis pe platforma TNRS – Scena Digitală, „LIVE”, de Bobi Pricop, este un spectacol hibrid conceput special pentru online, iar adaptarea la mediul virtual este una firească şi inspirată.

27
/07
/20

Cineastul Cristi Puiu face parte din juriul internațional al ediției cu numărul 77 a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Veneția, care se va desfășura între 2 și12 septembrie 2020, potrivit organizatorilor evenimentului. Președinta juriului este în acest an celebra actriță Cate Blanchett.

Pagina 1 din 26712345...102030...Ultima »