Trei scurtmetraje româneşti, la Short Film Corner / CANNES 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-scurtmetraje-romanesti-la-short-film-corner-cannes-2015/

“Verigheta”, de Gabriel Achim, “Cristian”, de Doina Ruşti, şi “Dumneavoastră, tu”, de Bogdan Theodor Olteanu, se numără printre cele 16 scurtmetraje incluse în secţiunea necompetitivă Short Film Corner, un eveniment dedicat profesioniştilor din cinema la Festivalul de Film de la Cannes.

Un articol de Petre Ivan|31 Martie 2015

Filmele selectate în programul Romanian Short Waves vor participa la Short Film Corner, un eveniment destinat profesioniştilor din industria de cinema dedicată scurtmetrajului, o secţiune necompetitivă a Festivalului de la Cannes, care se va desfăşura între 13 şi 24 mai.

Din programul Romanian Short Waves 8, care va însuma aproximativ 200 de minute de film, o proiecţie specială de 110 minute va avea loc pe 19 mai, începând cu orele 11.30, în Palatul Festivalului de la Cannes.

Romanian Short Waves este un program produs de Asociaţia Secvenţe şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi Institutul Cultural Român (ICR).

Lansat în anul 2004, Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice. Secţiunea oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor, cumpărătorilor şi de a pune bazele unor viitoare colaborări.

La ediţia din 2015 au fost înscrise 3.467 de scurtmetraje din 107 de ţări, care au înregistrat peste 21.000 de vizionări în timpul proiecţiilor din săli şi biblioteca virtuală.

Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru scurtmetraje şi de aceea participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

Foto: Short Film Corner, CANNES 2015 – cinemagia

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

Page 1 of 25012345...102030...Last »