Trei spectacole excepționale ale Naționalului ieșean, semnate de regizorii RADU AFRIM, OVIDIU LAZĂR, IRIS SPIRIDON, disponibile online
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-spectacole-exceptionale-ale-nationalului-iesean-semnate-de-regizorii-radu-afrim-ovidiu-lazar-iris-spiridon-disponibile-online/

Din 14 aprilie, se pot achiziţiona bilete pentru cele mai bune producţii ale Teatrului Naţional Iaşi, cu vizionare online.

Un articol de Liliana Matei|16 aprilie 2021

Pentru început, Teatrul Național Iași oferă online trei spectacole excepționale, adevărate evenimente teatrale ale stagiunilor recente:

„ORAȘUL CU FETE SĂRACE”, în regia lui RADU AFRIM (22 aprilie, ora 19:00), scenariu după Radu Tudoran,

„JOCUL DRAGOSTEI ȘI AL ÎNTÂMPLĂRII”, regia OVIDIU LAZĂR (4 mai, ora 19:00), autor Pierre de Marivaux,

„POVESTEA PĂSĂRII FĂRĂ CUIB”, one-woman show cu ADA LUPU, regia IRIS SPIRIDON  (7 mai, ora 19:00), text Ada Lupu.

Din 19 aprilie, spectacole noi sau de arhivă, semnate de cei mai mari creatori de teatru ai momentului,  producții premiate, jucate pe scenele celor mai importante festivaluri de teatru din țară, înregistrate în condiții optime de calitate a sunetului și imaginii, pot fi vizionate online, parcurgând trei pași simpli:

1. se intră pe www.teatrulnationaliasi.ro (secțiunea Bilete), www.entertix.rowww.myticket.ro,

2. se accesează  spectacolul dorit,

3. se face plata online.

Toate instrucțiunile se regăsesc pe biletul achiziționat. Link-ul pe care fiecare beneficiar îl va primi este valabil 12 ore. Stagiunea online va continua cu noi surprize.

Spectacolul „Orașul cu fete sărace”, în regia lui Radu Afrim, a avut premiera pe 22 februarie, anul trecut.  Scenografie: Cosmin Florea. Aranjament vocal, pregătire muzicală, pian: Diana Roman. Asistent de regie: Alexandra Vieru. Distribuție: Ada Lupu, Pușa Darie, Cosmin Maxim, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu, Diana Roman, Diana Vieru, Mălina Lazăr, Ioana Buta, Iuliana Budeanu, Mara Lucaci, Diana Amitroaie, Ioana Aciobăniței, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu.

Cel de-a doilea spectacol propus, „Jocul dragostei și al întâmplării”, în regia lui Ovidiu Lazăr, a avut premiera pe Scena 6, în aer liber, pe 25 iunie 2020.. Regizorul a pornit în acest proiect alături de scenografa Alina Dincă-Pușcașu și actorii: Livia Iorga, Mălina Lazăr, Daniel Busuioc, Horia Veriveș, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Ioan Ursulescu.

Premiera spectacolului „Povestea păsării fără cuib”, cu o regie semnată de Iris Spiridon, s-a desfășurat pe 21 aprilie 2017; textul Adei Lupu a primit Premiul I pentru Dramaturgie – Monodrama, în cadrul Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru” 2016.

25
/06
/22

Acum, când e război, când drepturile omului sunt călcate în picioare, când America se întoarce în Evul Mediu, când totul este profit, când meritocrația e subiect de batjocură, când educația e anihilată, când totul devine inaccesibil, când cei mai vulnerabili suferă, când nu mai există speranță, când șocul, crima, terorismul, lăcomia sunt mlaștini prin care trebuie să navigăm abia ținându-ne respirația la suprafață, în momentul ăsta de care acum și peste câteva generații trebuie să ne fie rușine, oare cine mai poate vorbi și despre iubire?

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

24
/06
/22

UNITER și Radio România Cultural lansează astăzi o campanie care cuprinde secvențe video și audio din testimonialele marilor artiști prezenți pe scenele celor 29 de ediții ale Galei Premiilor UNITER. Redăm mesajul UNITER care anunță noua campanie.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

22
/06
/22

„Cancún”, noul spectacol care se poate vedea la Teatrul Nottara regizat de Felix Alexa, unul dintre cei mai experimentați și importanți regizori ai noștri, prezintă publicului cuplurile: Reme - Vicente (Cerasela Iosifescu - Gabriel Răuță) și Laura - Pablo (Ada Navrot - Alexandru Jitea) într-un hotel frumos dintr-un loc exotic, care sărbătoresc prietenia și cel de al 25-lea an consecutiv de vacanță împreună.

22
/06
/22

Festivalul Statuilor Vivante, o nouă secțiune inclusă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va oferi publicului 40 de reprezentații ale celor cinci spectacole din cadrul Proiectului „Moștenirea”, realizat de Mihai Mălaimare și susținut de JTI România.