Triumf Amiria: Atelier de scriere dramatică și autoreprezentare prin teatru pentru persoane trans și non-binare
https://www.ziarulmetropolis.ro/triumf-amiria-atelier-de-scriere-dramatica-si-autoreprezentare-prin-teatru-pentru-persoane-trans-si-non-binare/

Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?] organizează, împreună cu dramaturgul şi regizorul Bogdan Georgescu, un atelier de scriere dramatică şi autoreprezentare prin teatru pentru persoane trans şi non-binare. Atelierul nu are un număr fix de participanţi şi este deschis pentru persoanele din Bucureşti şi România care îşi asumă apartenenţa la comunitatea LGBTQAI+.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2021

Textele scrise în urma acestui atelier vor fi integrate într-o piesă de teatru pusă în scenă în septembrie, în cadrul festivalului de teatru din cadrul secțiunii de arte performative a Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?], iar cursanții ar putea face parte din spectacol, pentru a-și interpreta partiturile. Cu toate acestea, cei care vor face parte din atelier nu vor fi obligați să participe la spectacol.

Pentru a se înscrie la acest atelier, persoanele trans și non-binare trebuie să trimită un clip video filmat cu telefonul, cu lungimea între 3 și 5 minute, în care să se prezinte și să vorbească despre motivele pentru care vor să participe. Deadline-ul pentru înscrieri este 10 iunie, iar cele interesate și cei interesați vor fi anunțate și anunțați până pe data de 17 iunie.

Atelierul de Artă Activă va avea loc în perioada 24 iunie – 3 iulie, în București și va fi coordonat de dramaturgul/regizorul Bogdan Georgescu.

Bogdan Georgescu este artist, observaţionist, queer. Instrumente utilizate: dramaturgie, teatru comunitar, compoziţie video, producţie, intervenţie culturală, management de proiect. Georgescu dezvoltă prin proiectele sale (The Protocols, Lalele Lalele, Sexodrom, Antisocial, România!Te pup, Turneu la țară, Rogvaiv, Mal/Praxis) o metodă proprie de teatru – ArtaActivă. Inițiator tangaProject și membru fondator Ofensiva Generozității O2G, Georgescu colaborează cu trupe de teatru independente, colective de creație și instituții publice precum Giuvlipen București, Queerdos Berlin, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul Hebbel am Ufer HAU Berlin etc. A participat ca artist și trainer la numeroase festivaluri internaționale, conferințe sau workshop-uri în Statele Unite ale Americii, Spania, Italia, Croația, Austria, Irlanda, Polonia, Serbia, Moldova, Slovenia, Germania, Cehia, Franța, Marea Britanie și România.

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect realizat de Asociația MozaiQ în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național de Artă Contemporană, Centrul de Teatru Educațional Replika și artista Kjertsi Vetterstad (Norvegia).

18
/04
/22

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timișoara organizează al treisprezecelea Festival Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, o ediție care-și propune să restaureze relația teatru-public, după o pauză de doi ani generată de pandemie, să fie un veritabil „boost” al poftei de teatru pentru spectatorii săi.

18
/04
/22

Săptămâna viitoare, vă invităm să urmăriți spectacolele de operă „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni și Ruggero Leoncavallo, „Norma” de Vincenzo Bellini, recitalul de foaier „Note de primăvară” și spectacolul de balet „Giselle” de Adolphe Charles Adam, toate făcând parte din repertoriul actual al operei bucureștene.

18
/04
/22

Centrul Național de Artă “Tinerimea Română” invită publicul în zilele de 5 și 6 mai de la ora 19.00 la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor din București la o întâlnire de sărbătoare cu obiceiul, muzica, dansul și autenticul costum tradițional românesc, ansamblul folcloric “Cununa Carpaților”având ca invitaţi și viitorii performeri ale spectaculoaselor dansuri românești, elevi ai liceului de coregrafie Floria Capsali din București.

18
/04
/22

București, 15 aprilie 2022 – Editura Corint vă invită la dezbaterea pe marginea cărții Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison, volum de referință în domeniul relațiilor internaționale, publicat în imprintul Corint Istorie. Evenimentul are loc luni, 18 aprilie, ora 19.00, la librăria Humanitas Cișmigiu.

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.

17
/04
/22

După succesul internațional al romanelor „Tatuatorul de la Auschwitz”, vândut în peste 7 milioane de exemplare, și „Călătoria Cilkăi”, Heather Morris a primit invitația să meargă în Israel pentru a descoperi istoria a trei surori, supraviețuitoare ale lagărului Auschwitz-Birkenau.