Trofeul InnerSound, adjudecat de Românul Gabriel Durlan
https://www.ziarulmetropolis.ro/trofeul-innersound-adjudecat-de-romanul-gabriel-durlan/

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la Bucureşti 70 de artişti din 10 ţări şi o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câştigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)

Un articol de Petre Ivan|3 octombrie 2014

Premiul Publicului pentru Filmul preferat s-a dus la Julio Pot (Chile)pentru scurtmetrajul mut “The Gift”, în timp ce Premiul Vortex pentru fotografie i-a revenit artistei Ana-Maria Tatu.

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a avut loc între 17 și 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Națională de Muzică București, InSpayer Batiștei, Modulab și CNDB.

InnerSound Festival este singurul din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj. 9 muzicieni din tânăra generație de compozitori școliți pe băncile universităţilor de muzică din ţară şi străinătate au realizat coloanele sonore pentru fiecare film în parte, acestea fiind interpretate live, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Juriul competiției de film a fost format din: regizorul Claudiu Mitcu (Wearebasca), monteurul Cătălin Cristuțiu și Andrei Butică. Proiectele au venit din SUA, Olanda, Chile și România. La secțiunea fotografie, au jurizat: fotografii Cosmin Bumbuț, Gyuri Ilinca, Șerban Mestecăneanu, Lucian Muntean și Sabina Ulubeanu,

Gabriel Durlan

Gabriel Durlan

compozitoare, fotograf, co-director al Festivalului Internațional de Arte Noi INNERSOUND.

Gabriel Durlan, laureatul Trofeului InnerSound este deopotrivă Scenarist, regizor, monteur și fotograf. S-a născut la Onești, în anul 1989, și a absolvit Facultatea de Cinematografie și Televiziune, secția Regie de Film, din cadrul Universitatii Media din București.

Licențiat în Cinematografie, Fotografie, Media la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca în 2012, Gabriel a realizat diverse scurtmetraje de ficțiune și documentar, clipuri muzicale pentru artiști rap sau electro, filme experimentale proiectate în Paris și expoziții foto în București.

Foto: Trofeul InnerSound – innersoundfestival.webs.com

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.