Troienele la Opera din Iasi
https://www.ziarulmetropolis.ro/troienele-la-opera-din-iasi/

Opera Naţională Română Iaşi anunţă premiera spectacolului Troienele, parte din Trilogia antică, după Euripide, în regia maestrului Andrei Șerban. Joi, 6 decembrie 2012, începând cu ora 14.00, în foaierul Teatrului Naţional Iaşi (intrarea principală, etajul I, scările din partea stângă), la conferinţa de presă susţinută de managerul Operei ieşene, Beatrice Rancea şi maestrul Andrei Șerban, […]

Un articol de Andrada Văsii|5 decembrie 2012

Opera Națională Română Iași anunţă premiera spectacolului Troienele, parte din Trilogia antică, după Euripide, în regia maestrului Andrei Șerban.

Joi, 6 decembrie 2012, începând cu ora 14.00, în foaierul Teatrului Național Iași (intrarea principală, etajul I, scările din partea stângă), la conferința de presă susţinută de managerul Operei ieșene, Beatrice Rancea și maestrul Andrei Șerban, alături de artiștii implicați în desfășurarea spectacolelor.

 Premierele vor avea loc joi, 13 decembrie 2012 și sâmbătă, 15 decembrie 2012, începând cu ora 18:30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași. Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim. Andrei Șerban a montat prima dată „Troienele” în urmă cu aproape 40 de ani pe scena Teatrului La „MaMa” din New York, iar în 1990 a realizat spectacolul și în țară, la Teatrul Național București.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.