Trupa EYEDROPS a lansat din izolare Culori Uitate – cea de-a patra piesă de pe Albumul Fără Sfârșit
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupa-eyedrops-a-lansat-din-izolare-culori-uitate-cea-de-a-patra-piesa-de-pe-albumul-fara-sfarsit/

Trupa EYEDROPS a lansat azi cea de-a doua piesă lucrată integral din izolare. Se numeşte Culori Uitate, iar videoclipul care o însoţeşte a fost realizat de vocalul trupei, Paul Manolescu, de la el din dormitor, cu ajutorul materialelor filmate de Ștefania Buzatu.

Un articol de Petre Ivan|29 aprilie 2020

Eyedrops- Culori uitate (Lyric video)

Pentru noi, Culori Uitate e fix ca o mare aducere aminte. Ne aducem aminte de lucrurile simple și de tot ce contează pentru noi acum, din liniștea asta cu care ne-am întâlnit. Poate aveam nevoie de ea… începusem să ne cam grăbim, noi, oamenii” declară Paul Manolescu, solistul trupei.

Despre lucrul de la distanță: “Să lucrăm de la distanță pentru noi e ceva cu care eram deja familiarizați. Cum Andrei, chitaristul, este medic și petrece mult timp în gărzi, am învățat să profităm de timpul liber și de internet la maxim, așa că de ani buni ne trimitem ideile oricând le avem și lucrăm la ele de acasă până să ne întâlnim la sala de repetiții. Cumva, ne place să compunem, cum se spune, “în regim de studio” – fie el și individual – pentru că rezultatul e întotdeauna o muzică ceva mai intimă, mai personală, decât cea care ia naștere în energia sălii de repetiții. Acum, de-abia așteptăm să ne auzim și noi ultimele piese live, pentru prima dată”.

Albumul fără sfârșit este cel de-al doilea și ultimul album al trupei EYEDROPS. “Imediat după ce am lansat primul nostru album, PREZENT, ne-am dat seamă că vrem să ieșim cumva din paradigma celor 10-14 piese la care lucrezi doi, trei ani, înainte de a le arăta lumii. Așa că am hotărât ca “albumul” nostru să fie de fapt un playlist, la care vom adăuga piese pe măsură ce le compunem, pentru atâta timp cât trupa asta va exista. E un mod mai direct de a face lucurile, iar pe noi ne ancorează în prezent. Fiecare piesă e la fel de importantă ca oricare alta, și poartă amprenta clipelor în care a luat naștere. În felul ăsta facem tot ce putem acum și aici, iar de viitor… se ocupă el însuși.”

Despre EYEDROPS

Componență: Paul Manolescu, Andrei Marica, Miche Marcu, Aurel Ciucur

https://www.facebook.com/EyedropsBand/

https://www.youtube.com/user/EyedropsBand

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.