Trupa THE CASE a lansat “Throne”, un single cât o călătorie în intimitățile minții
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupa-the-case-a-lansat-throne-un-single-cat-o-calatorie-in-intimitatile-mintii/

Trupa timişoreană de rock alternativ THE CASE revine cu un nou single ce se aşează ca o coroană de spini peste conştiinţa pătată de ego. “Throne” este o invitaţie la introspecţie, o călătorie în intimităţile minţii acolo unde viciul pândeşte la umbra pasului greşit, în lumina oarbă a iluziei.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2022

Piesa THRONE poate fi ascultată pe: Youtube | Spotify

Throne” este o compoziție ce te prinde într-un soi de dramatism din acesta poetic încă din primele note. Ecoul surd al chitării anunță, cumva, profunzimile din taina cărora vocea își țese tonul. O încordare ușoară, cât o supărare mai veche șoptită printre dinții nervos strânși, îți marchează simțurile.

“Throne” este o poveste ce se derulează într-un peisaj sonor ce apasă, dar care erupe într-un refren pe cât de abundent în stări, pe atât de hipnotizant. Felul în care se transformă chipul piesei sub ridul grimaselor Metal, te stârnește într-un mod desăvârșit. Elementele electro de inspirație Synth-Pop sunt amănuntele care fac diferența și care, în cele din urmă, reușesc să te cupleze definitiv la firul narativ.

Piesa te absoarbe în estetica ei ca într-o pânză de păianjen în prinsoarea căreia simți cum noul îți imobilizează trupul doar cât să ofere minții frumusețea explorării. Așadar, “Throne”, este o piesă care, prin modul ei de abordare, nu are cum să te mintă, fiindcă nimic din ce ți se propune în sunet nu este artificial. Peste toate, se întinde, ca o concluzie logică, o tematică lirică cu destul de multe frământări care se sting într-un soi de zâmbet al maturității în care darea de seamă nu vine niciodată prea târziu.

“Throne” este prima piesă, dintr-o serie de trei compoziții, lucrată în colaborare cu celebrul producător italian Enrico Tiberi.

THE CASE este un proiect apărut în 2012 ce și-a fixat, încă de la debut, ca principal scop, depășirea barierelor creative și extinderea orizonturilor muzicale. Cu o prezență consistentă pe scena muzicală românească (Electric Castle, Snowfest sau Best Fest), și având două materiale discografice deja lansate,
„The Case” (2014) și „Own The Night” (2017), THE CASE continuă să se afirme ca una din formațiile emergente din noul val de rock alternativ de la noi.

THE CASE:
Alfred Ciprian Paroș – voce
Adrian Istodorescu – chitară lead
Cristian Paroș – bas, clape
Mihai Bele – tobe

THE CASE online:
Facebook: https://www.facebook.com/thecaserocks
Instagram: www.instagram.com/thecaseband
Youtube: https://youtube.com/c/TheCaseBand
Spotify: https://open.spotify.com/artist/1khrILKEdnCqXssbT5vOWO

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.