Trupe de renume european la Infinite Dance Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupe-de-renume-european-la-infinite-dance-festival/

Între 20-25 octombrie, Teatrul Szigligeti organizează cea de-a patra ediţie a festivalului de dans şi multiart Infinite Dance Festival.

Un articol de Liliana Matei|14 octombrie 2020

Spectacolele în Sala Mare din cadrul celor 6 zile de eveniment vor fi jucate de trupe românești și maghiare de renume european. Festivalul va fi organizat cu respectarea tuturor măsurilor epidemiologice în vigoare.

Pe 20 octombrie, de la ora 19, publicul este invitat să urmărească o repetiție a spectacolului „Spărgătorul de nuci”, realizat în coproducție de Ansamblul Nagyvárad și trupa GG Tánc Eger. Coregrafia pe muzica clasică de Ceaikovski este îmbogățită cu mișcări specifice circului.

În prima zi de festival, de la ora 19.00, GG Tánc Eger urcă pe scena Sălii Mari cu un „eco-balet” intitulat „Bolero”. Trei artiști au creat trei coregrafii diferite pe cele trei părți ale operei binecunoscute de Ravel, fiecare dintre ele având scopul de a atrage atenția asupra importanței protecției mediului.

În 22 octombrie, de la ora 19.00, publicul e invitat la două producții în cadrul unui singur spectacol. În prima parte, trupa bucureșteană Contemporary Creative Dreamers prezintă coregrafia intitulată „Nihil Sine Deo”. Iar în a doua parte a serii, budapestanii de la Asociația Culturală „Létra” aduc un spectacol de teatru-dans cu elemente de circ, intitulat „Awakening (Treziri)”.

În 23 octombrie, vă invităm la spectacolul a două trupe de renume internațional din lumea dansului contemporan maghiar: la începutul programului, de la ora 19.00, urcă pe scenă Compagnie Pál Frenák cu coregrafia „Twins”. În continuare, publicul va putea urmări spectacolul de teatru-dans „Wonderland”, prezentat de Trupa Duda Éva.

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19, urcă pe scena teatrului juniorii din lumea dansului, adică studenții Universității Maghiare de Arta Dansului, specializările balet clasic și contemporan, respectiv dans popular.

În ultima zi de festival, duminică, 25 octombrie, de la ora 19, Trupa „Duna Táncműhely” prezintă spectacolul de dans popular „Al zecelea mire”.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.