Trupe de renume european la Infinite Dance Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupe-de-renume-european-la-infinite-dance-festival/

Între 20-25 octombrie, Teatrul Szigligeti organizează cea de-a patra ediţie a festivalului de dans şi multiart Infinite Dance Festival.

Un articol de Liliana Matei|14 octombrie 2020

Spectacolele în Sala Mare din cadrul celor 6 zile de eveniment vor fi jucate de trupe românești și maghiare de renume european. Festivalul va fi organizat cu respectarea tuturor măsurilor epidemiologice în vigoare.

Pe 20 octombrie, de la ora 19, publicul este invitat să urmărească o repetiție a spectacolului „Spărgătorul de nuci”, realizat în coproducție de Ansamblul Nagyvárad și trupa GG Tánc Eger. Coregrafia pe muzica clasică de Ceaikovski este îmbogățită cu mișcări specifice circului.

În prima zi de festival, de la ora 19.00, GG Tánc Eger urcă pe scena Sălii Mari cu un „eco-balet” intitulat „Bolero”. Trei artiști au creat trei coregrafii diferite pe cele trei părți ale operei binecunoscute de Ravel, fiecare dintre ele având scopul de a atrage atenția asupra importanței protecției mediului.

În 22 octombrie, de la ora 19.00, publicul e invitat la două producții în cadrul unui singur spectacol. În prima parte, trupa bucureșteană Contemporary Creative Dreamers prezintă coregrafia intitulată „Nihil Sine Deo”. Iar în a doua parte a serii, budapestanii de la Asociația Culturală „Létra” aduc un spectacol de teatru-dans cu elemente de circ, intitulat „Awakening (Treziri)”.

În 23 octombrie, vă invităm la spectacolul a două trupe de renume internațional din lumea dansului contemporan maghiar: la începutul programului, de la ora 19.00, urcă pe scenă Compagnie Pál Frenák cu coregrafia „Twins”. În continuare, publicul va putea urmări spectacolul de teatru-dans „Wonderland”, prezentat de Trupa Duda Éva.

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19, urcă pe scena teatrului juniorii din lumea dansului, adică studenții Universității Maghiare de Arta Dansului, specializările balet clasic și contemporan, respectiv dans popular.

În ultima zi de festival, duminică, 25 octombrie, de la ora 19, Trupa „Duna Táncműhely” prezintă spectacolul de dans popular „Al zecelea mire”.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]

11
/03
/24

Un bărbat vrea să-și ajute un prieten aflat la închisoare. Se cunosc din tinerețe și crede că oricine merită o a doua șansă. De aceea, intervine pentru el la partenerul lui de afaceri, în speranța că va fi de acord să-i ofere un job.

07
/03
/24

Pe 8 martie va avea loc primul eveniment al primăverii organizat de Celula de Artă, vernisajul expoziției „Călătoriile Spiritului”, semnată de artista Sorana Scortea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 iar lucrările vor putea fi văzute până pe 7 aprilie, în vitrina Pop Up de la Kulterra Gallery, pe strada Știrbei Vodă nr. 104-106.

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.