Trupe de renume european la Infinite Dance Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupe-de-renume-european-la-infinite-dance-festival/

Între 20-25 octombrie, Teatrul Szigligeti organizează cea de-a patra ediţie a festivalului de dans şi multiart Infinite Dance Festival.

Un articol de Liliana Matei|14 octombrie 2020

Spectacolele în Sala Mare din cadrul celor 6 zile de eveniment vor fi jucate de trupe românești și maghiare de renume european. Festivalul va fi organizat cu respectarea tuturor măsurilor epidemiologice în vigoare.

Pe 20 octombrie, de la ora 19, publicul este invitat să urmărească o repetiție a spectacolului „Spărgătorul de nuci”, realizat în coproducție de Ansamblul Nagyvárad și trupa GG Tánc Eger. Coregrafia pe muzica clasică de Ceaikovski este îmbogățită cu mișcări specifice circului.

În prima zi de festival, de la ora 19.00, GG Tánc Eger urcă pe scena Sălii Mari cu un „eco-balet” intitulat „Bolero”. Trei artiști au creat trei coregrafii diferite pe cele trei părți ale operei binecunoscute de Ravel, fiecare dintre ele având scopul de a atrage atenția asupra importanței protecției mediului.

În 22 octombrie, de la ora 19.00, publicul e invitat la două producții în cadrul unui singur spectacol. În prima parte, trupa bucureșteană Contemporary Creative Dreamers prezintă coregrafia intitulată „Nihil Sine Deo”. Iar în a doua parte a serii, budapestanii de la Asociația Culturală „Létra” aduc un spectacol de teatru-dans cu elemente de circ, intitulat „Awakening (Treziri)”.

În 23 octombrie, vă invităm la spectacolul a două trupe de renume internațional din lumea dansului contemporan maghiar: la începutul programului, de la ora 19.00, urcă pe scenă Compagnie Pál Frenák cu coregrafia „Twins”. În continuare, publicul va putea urmări spectacolul de teatru-dans „Wonderland”, prezentat de Trupa Duda Éva.

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19, urcă pe scena teatrului juniorii din lumea dansului, adică studenții Universității Maghiare de Arta Dansului, specializările balet clasic și contemporan, respectiv dans popular.

În ultima zi de festival, duminică, 25 octombrie, de la ora 19, Trupa „Duna Táncműhely” prezintă spectacolul de dans popular „Al zecelea mire”.

13
/10
/14

Doi pe o bancă, D'ale noastre, Tipografic majuscul, Tartuffe sau impostorul, ... escu, Băieţii de aur, Livada de vişini, Trei piese scurte fără sexşi multe alte spectacole pe scenele teatrelor bucureştene, în săptămâna 13 - 19 octombrie

12
/10
/14

Casa de Producţie TVR a programat luni, 13 octombrie, de la ora 20.00, la TVR 2, în memoria marelui actor Adrian Pintea (n. 9 octombrie 1954 – d. 8 iunie 2007), o producție din seria capodoperelor longevive păstrate în Arhiva de Aur a Televiziunii Române: spectacolul „Don Carlos” de Friedrich Schiller.

12
/10
/14

Sâmbătă, 11 octombrie, în cadrul Galei de Decernare a Premiilor au fost anunțate filmele câștigătoare ale celei de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Cinema de la Sibiu – Astra Film Festival. Maidan (regia: Sergei Loznitsa), proiectat în premieră în România la Astra Film Festival 2014, a fost laureat cu Marele Premiu.

12
/10
/14

A noua ediție a Festivalului de Film de Animație Anim’est, ce a avut loc între 3 şi 12 octombrie, în capitală, a ajuns la final. În cadrul Galei de Închidere de sâmbătă, 11 octombrie, la capătul a nouă zile de filme de animație de calitate, sosite la București din peste 60 de țări, festivalul și-a anunțat câștigătorii.

11
/10
/14

Filosoful şi matematicianul francez René Descartes, autorul celebrului dicton "Cogito ergo sum" ("Cuget deci exist"), prezenta o excrescenţă osoasă de aproximativ 5,4 centimetri pătraţi în zona sinusurilor, o tumoare benignă care nu a avut însă legătură cu moartea sa, potrivit oamenilor de ştiinţă.

10
/10
/14

"Câinele japonez", debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este eligibil pentru nominalizarea la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala din 2015, alături de pelicule din alte 82 de ţări, potrivit anunţului făcut joi de Academia americană.

10
/10
/14

Reputata actriţă Luminiţa Gheorghiu revine pe marile ecrane, pentru prima dată într-un rol de comedie, din 24 octombrie, în “Cuscrii”, un film regizat de Radu Potcoavă. Ursul de Aur la Berlin, premiul Asociației Criticilor de Film la Los Angeles, sunt doar câteva dintre premiile câștigate de Luminița Gheorghiu, de-a lungul carierei.

10
/10
/14

În 95% din cazuri, atunci când ne uităm la un personaj feminin pe o scenă românească ceea ce vedem este un punct de vedere masculin. La noi, poveștile femeilor sunt spuse de către bărbați. Ce-ar fi să aflăm ce au de spus femeile despre ele însele? Acesta este punctul de plecare pentru tema primei ediții a Platformei Internaționale de Teatru București - „Viitorul este feminin”.