Trupe de renume european la Infinite Dance Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/trupe-de-renume-european-la-infinite-dance-festival/

Între 20-25 octombrie, Teatrul Szigligeti organizează cea de-a patra ediţie a festivalului de dans şi multiart Infinite Dance Festival.

Un articol de Liliana Matei|14 octombrie 2020

Spectacolele în Sala Mare din cadrul celor 6 zile de eveniment vor fi jucate de trupe românești și maghiare de renume european. Festivalul va fi organizat cu respectarea tuturor măsurilor epidemiologice în vigoare.

Pe 20 octombrie, de la ora 19, publicul este invitat să urmărească o repetiție a spectacolului „Spărgătorul de nuci”, realizat în coproducție de Ansamblul Nagyvárad și trupa GG Tánc Eger. Coregrafia pe muzica clasică de Ceaikovski este îmbogățită cu mișcări specifice circului.

În prima zi de festival, de la ora 19.00, GG Tánc Eger urcă pe scena Sălii Mari cu un „eco-balet” intitulat „Bolero”. Trei artiști au creat trei coregrafii diferite pe cele trei părți ale operei binecunoscute de Ravel, fiecare dintre ele având scopul de a atrage atenția asupra importanței protecției mediului.

În 22 octombrie, de la ora 19.00, publicul e invitat la două producții în cadrul unui singur spectacol. În prima parte, trupa bucureșteană Contemporary Creative Dreamers prezintă coregrafia intitulată „Nihil Sine Deo”. Iar în a doua parte a serii, budapestanii de la Asociația Culturală „Létra” aduc un spectacol de teatru-dans cu elemente de circ, intitulat „Awakening (Treziri)”.

În 23 octombrie, vă invităm la spectacolul a două trupe de renume internațional din lumea dansului contemporan maghiar: la începutul programului, de la ora 19.00, urcă pe scenă Compagnie Pál Frenák cu coregrafia „Twins”. În continuare, publicul va putea urmări spectacolul de teatru-dans „Wonderland”, prezentat de Trupa Duda Éva.

Sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 19, urcă pe scena teatrului juniorii din lumea dansului, adică studenții Universității Maghiare de Arta Dansului, specializările balet clasic și contemporan, respectiv dans popular.

În ultima zi de festival, duminică, 25 octombrie, de la ora 19, Trupa „Duna Táncműhely” prezintă spectacolul de dans popular „Al zecelea mire”.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

08
/06
/14

A fost idolul masculin al oricărei femei. Era un amestec de straniu, de gesturi elegante. Avea magnetism, dar şi un dram de mister. Pe scenă, a fost un neuitat Romeo marcat de maladia marilor orgolii, un Hamlet romantic, apoi un Oedipe salvat de intensitatea liniştii tragice. Actorul Adrian Pintea ar fi împlinit anul acesta 60 de ani.

08
/06
/14

Miercuri, 11 iunie, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul ,,Noapte bună, mamă!”, de Marsha Norman, cea mai recentă premieră ARCUB. În regia lui Mircea Cornisteanu şi cu o distribuţie de excepţie, Florina Cercel şi Cerasela Iosifescu, piesa îi dezvăluie spectatorului o multitudine de sensuri despre atitudinea faţă de viaţă.

08
/06
/14

Telespectatorii pot urmări luni, 9 iunie, de la ora 20.10, la TVR 2, „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Eugen Todoran (premiera TVR: 1983). Din distribuţia acestui spectacol fac parte Szilágyi Enikö, Florin Zamfirescu, Octavian Cotescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Camelia Maxim, Teodor Danetti, Sandu Sticlaru, Ion Anghel şi Cornel Vulpe.

07
/06
/14

La Teatrelli, „theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, Gelu Colceag a montat „Hotel California“, după trei piese de Neil Simon. Ajutat de actori precum Carmen Tănase, Tania Filip, Radu Gabriel sau Mircea Constantinescu, regizorul își explică și ne explică în ce fel poate sau nu să reziste dragostea într-un cuplu.

07
/06
/14

Eusebiu Ștefănescu a primit anul acesta Premiul UNITER pentru rostirea poeziei, despre care spune că nu se poate face pe dinafară, ci ,,pe dinăuntru”. Când era mic, credea că o să devină poet. Apoi, o ședință de spiritism i-a arătat că destinul său este legat de actorie...

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

06
/06
/14

Fluturi şi oameni este un spectacol neastâmpărat, gândit special pentru copiii neastâmpăraţi ai zilelor noastre. Copiii care sigur vor înţelege de ce fluturii, mai nou, iau lecţii de balet, pe cine așteaptă Sirena în mijlocul mării și unde îşi vor petrece ... luna de miere Scufiţa Roşie şi Lupul cel Rău.

05
/06
/14

Întâlniri cu mari regizori de teatru, piese premiate în lectură, filme originale ale unora dintre cei mai bine cotaţi artişti şi cele mai noi şi interesante apariţii editoriale în domeniul artelor spectacolului sunt prezentate zilnic în programul de evenimente speciale ale Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (6-15 iunie).

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.