Tudor Chirilă, Florin Piersic Jr. şi George Mihăiţă, la Târgul de Carte miniLibri
https://www.ziarulmetropolis.ro/tudor-chirila-florin-piersic-jr-si-george-mihaita-la-targul-de-carte-minilibri/

Actorii George Mihăiţă, Adrian Titieni, Dorina Chiriac, Elvira Deatcu, Mirela Zeţa, Tudor Chirilă şi Florin Piersic Jr. îi aşteaptă pe copii la cea de-a IX-a ediţie a Târgului de Carte miniLibri, care va avea loc sâmbătă şi duminică, între 10.00 şi 18.00, la Muzeul Ţăranului Român din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2014

Cea de-a IX-a ediţie a Târgului de Carte pentru Copii miniLibri se deschide sâmbătă, la ora 11.00, cu o dezbatere despre importanţa lecturii în viaţa celor mici. Evenimentul miniLibri este un târg dedicat cărţii pentru copii şi este organizat de Şcoala Gimnazială Step by Step din Bucureşti, notează Mediafax.

Sâmbătă, la ora 11.00, târgul se deschide cu o dezbatere inedită despre nevoia de poveste, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii şi profesori. La Şcoala Step by Step, părinţii, profesorii şi copiii formează o comunitate, astfel, dezbaterea reuneşte deopotrivă doi actori la rândul lor părinţi – George Mihăiţă şi Adrian Titieni -, dar şi profesori cu experienţă.

Dialogul este interactiv, iar la final copiii sunt invitaţi să adreseze întrebări invitaţilor.miniLibri

Opt edituri, promoţii, cărţi pentru cei mici şi inedite ateliere lingvistice pentru copii (japoneză, coreeană, hindi, portugheză, rusă, chineză, arabă) se numără, de asemenea, printre atracţiile acestei ediţii a târgului.

Atelierele lingvistice sunt destinate copiilor între 6 şi 12 ani şi vor fi susţinute de studenţii de la Facultatea de Limbi Străine (Universitatea Bucureşti), fiind concepute în aşa fel încât să îmbine distracţia cu învăţarea, oferind informaţii despre ţările respective, precum şi alfabetul fiecărei limbi în parte.

În cadrul târgului va fi deschis în fiecare zi Atelierul „Hrană şi poveste”, idei în farfurie pentru copii mofturoşi. Pe parcursul ambelor zile, copiii de la Grădiniţa Bambi şi Şcoala Gimnazială Step by Step vor susţine spectacole speciale de sărbători.

De asemenea, duminică, între orele 14.00 şi 17.00, părinţii şi copiii se vor putea bucura de „Poveşti în lectura unor Tătici celebri”, cu Tudor Chirilă, Răzvan Simion şi Florin Piersic Jr., la Clubul Ţăranului de la Muzeul Ţăranului Român.

Prima ediţie a Târgului de Carte miniLibri a avut loc în 2005, la iniţiativa organizaţiei neguvernamentale Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP), care dezvoltă programe în domeniul educaţiei.

Foto: Târgului de Carte pentru Copii miniLibri – facebook, cinemagia

25
/05
/18

Joi, 31 mai 2018, ora 19:00, la Apollo 111 Teatrul, are loc ceremonia de decernare a Premiului IOCAN pentru proză scurtă, ediția I. Evenimentul se desfășoară în prezența nominalizaților, autorilor Iocan (scriitori, fotografi, traducători) și a membrilor juriului, precum și a cititorilor de proză scurtă, se deschide și se închide cu un concert Adam's Nest.

24
/05
/18

Mihail Vakulovski este un extraordinar scriitor, traducător din limba rusă și, nu în ultimul rând, unul dintre cei mai iubiți librari din România. Are un doctorat în literatură. Originar din Basarabia, Mihail Vakulovski este stabilit la Brașov. Alegerile sale pentru lecturile lunii: Harms, Sorokin, Prilepin.

23
/05
/18

Scriitorul Mircea Cărtărescu numeşte moartea autorului american Philip Roth „încă una dintre catastrofele prin care trece literatura azi” şi spune că nu numai cărţile contează, ci şi prezenţa fizică a scriitorilor. Philip Roth, premiat de patru ori cu Man Booker International Prize și o dată cu Pulitzer, a murit marţi, la vârsta de 85 de ani.

23
/05
/18

Philip Roth, laureat al premiului Pulitzer în anul 1998 şi câştigător a numeroase premii literare, s-a stins din viață, marţi noapte, la vârsta de 85 de ani. Autor a peste 31 de romane, Roth a fost printre marii scriitori care nu au primit niciodată un premiu Nobel pentru literatură.

20
/05
/18

Luni, 21 mai, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la ora 19.00, va avea loc lansarea romanului „Șarpele din Essex”, de Sarah Perry, apărut în colecția Babel, a Editurii Nemira, un roman despre pasiune, prietenie și forța hipnotică a ideilor, bestseller și câștigător a numeroase premii, printre care cartea anului la Waterstones în 2016 și cartea anului la British Book Awards în 2017.

20
/05
/18

Scriitorul libanez Elias Khoury, unul dintre cei mai importanți autori contemporani de limbă arabă, se va afla la București în perioada 30 mai-2 iunie 2018, cu prilejul lansării romanului „Copiii ghetoului. Numele meu este Adam”, apărut de curând în colecția „Biblioteca Polirom”.

18
/05
/18

Cartea „Ion Vinea, un scriitor între lumi și istorii”, de Sanda Cordoș, a fost publicată la Editura Școala Ardeleană, în Cluj-Napoca, în anul 2017.

18
/05
/18

Teatrul Metropolis si Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. vă invită astăzi, 18 mai, de la ora 18.45, la lansarea cărții „Măria Sa Actorul. Exerciții de admirație” de Eugen Comarnescu, ediție alcătuită de Gabriela Tarabega Comarnescu. Evenimentul va avea loc în Sala „Olga Tudorache” a Teatrului Metropolis, din str. Mihai Eminescu nr. 89, București.

16
/05
/18

INTERVIU Corina Oproae este din Ardeal, dar locuiește de douăzeci de ani în Barcelona. Scrie poezie în limba spaniolă. Și va fi pe scena Festivalului Internațional de Poezie de la București. Joi, 17 mai, de la orele 18.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, pe Calea Victoriei, la numărul 88.

15
/05
/18

Pasionații de literatură sunt așteptați în această seară, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas, unde António Lobo Antunes, cel mai important scriitor portughez contemporan, își va lansa romanul “Pe râurile ce duc...”, recent apărut în traducerea lui Dinu Flămând în colectia „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu.

15
/05
/18

Moto: „Nu se termină niciodată, fiule, nu se mai termină…”

10
/05
/18

Volumul „GIGI CĂCIULEANU – Omul Dans”, de Ludmila Patlanjoglu, lansat zilele trecute, este o carte-album în trei versiuni - română, franceză, engleză, o călătorie în viaţa unui creator cu un bookpress impresionant.

09
/05
/18

S-au împlinit, anul acesta, 100 de ani de la moartea lui George Coșbuc (născut într-o zi de 20 septembrie), unul dintre cei mai cunoscuți poeți români, prilej pentru un nou episod al seriei "Curiozități (esențiale)"