Tudor Gheorghe, “Adio, doamnă!”, la cererea publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/tudor-gheorghe-adio-doamna-la-cererea-publicului/

Tudor Gheorghe va relua, la cererea pubicului, în această seară (de la ora 19.00), la Sala Palatului, concertul susţinut la începutul acestei luni şi inspirat de operele şi povestirile marilor personalităţi din literatura română.

Un articol de Petre Ivan|26 noiembrie 2015

Spectacolul lui Tudor Gheorghe, “Adio, doamnă!”, poate fi definit ca o reamintire a frumuseţii şi momentelor de aur ale României din anii 1920 – 1930, în care eleganţa, politeţea şi respectul faţă de semeni se evidenţiau.

Cântăreţul, compozitorul şi actorul Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai mari artişti ai tradiţiei româneşti, a împlinit în această toamnă 70 de ani!

Doamna sunt, de fapt, doamnele. În vremurile actuale, în care vulgaritatea, agresivitatea şi mârlănia şi-au făcut loc din ce în ce mai tare, termenul de doamnă, în sensul nobil al cuvântului, se cere a fi folosit din ce în ce mai mult. Acest spectacol vrea să arate generaţiei acesteia debusolate că a fost o perioadă, în istoria României, când aveam în noi noţiunea de boierie – Tudor Gheorghe

Foto: Tudor Gheorghe – facebook

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

26
/08
/21

Timp de 4 weekenduri, Weekend Sessions la Grădina Botanică prezintă artiști independenți și reunește antreprenori locali din platforma roditorfoodmarket.ro în cadrul unui program de sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative&indie, dar și sesiuni de poezie și proiecții de film într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.

26
/08
/21

Dirijorul Ion Marin a primit rolul de Consul onorific al României la Lugano, titulatură ce devine mai mult decât o recunoaștere a eforturilor sale constante de diplomație culturală din ultimele decenii, confirmând implicarea sa permanentă în consolidarea relațiilor bilaterale culturale și diplomatice dintre Elveția și România, în excepționala sa carieră de aproape 40 de ani de performanță artistică.