Tudor Gheorghe, “Adio, doamnă!”, la cererea publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/tudor-gheorghe-adio-doamna-la-cererea-publicului/

Tudor Gheorghe va relua, la cererea pubicului, în această seară (de la ora 19.00), la Sala Palatului, concertul susţinut la începutul acestei luni şi inspirat de operele şi povestirile marilor personalităţi din literatura română.

Un articol de Petre Ivan|26 noiembrie 2015

Spectacolul lui Tudor Gheorghe, “Adio, doamnă!”, poate fi definit ca o reamintire a frumuseţii şi momentelor de aur ale României din anii 1920 – 1930, în care eleganţa, politeţea şi respectul faţă de semeni se evidenţiau.

Cântăreţul, compozitorul şi actorul Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai mari artişti ai tradiţiei româneşti, a împlinit în această toamnă 70 de ani!

Doamna sunt, de fapt, doamnele. În vremurile actuale, în care vulgaritatea, agresivitatea şi mârlănia şi-au făcut loc din ce în ce mai tare, termenul de doamnă, în sensul nobil al cuvântului, se cere a fi folosit din ce în ce mai mult. Acest spectacol vrea să arate generaţiei acesteia debusolate că a fost o perioadă, în istoria României, când aveam în noi noţiunea de boierie – Tudor Gheorghe

Foto: Tudor Gheorghe – facebook

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.

Pagina 1 din 15112345...102030...Ultima »