Tur ghidat gratuit şi versuri eminesciene în rostirea lui Gheorghe Cozorici, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-ghidat-gratuit-si-versuri-eminesciene-in-rostirea-lui-gheorghe-cozorici-la-tnb/

Astăzi, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Române, Teatrul Naţional din Bucureşti oferă celor interesaţi un tur ghidat gratuit prin culisele fascinante ale noii clădiri. Alături de ghidul TNB, doritorii vor vizita Naţionalul bucureştean şi vor afla poveşti de teatru şi arhitectură despre vechea şi noua clădire.

Un articol de Petre Ivan|15 Ianuarie 2016

Și pentru că este 15 ianuarie, pentru că este ziua lui Eminescu, într-unul dintre cele mai spectaculoase foaiere din Europa, foaierul Sălii Mari a TNB, vor răsuna, pe bandă, versurile poetului în rostirea unui actor de geniu, care a făcut parte din trupa Naționalului, Gheorghe Cozorici.

Evenimentul începe la ora 14,00, la intrarea de la Sala Studio, iar accesul publicului este gratuit.

Foto: TNB – Florin Ghioca

16
/01
/20

Proaspăt apărută la Editura Uniunii Cineștilor din România, „Sora mea din Australia. Trecute întâlniri cu Irina Petrescu”, este o elegantă carte-album în care criticul de film Magda Mihăilescu îi aduce un omagiu distinsei actrițe printr-un portret mozaicat în care sunt puse laolaltă convorbiri, confesiuni, mărturii și o bogată colecție de fotografii.

15
/01
/20

La 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, vă invităm să-l redescoperim prin intermediul fragmentelor de amintiri lăsate de 7 dintre aceia care l-au cunoscut îndeaproape, precum Ioan Slavici sau I. L. Caragiale.

14
/01
/20

Născut pe 14 martie 1879, la Ulm, în Germania, Albert Einstein murea pe 18 aprilie 1955, în New Jersey. Deținător al Premiului Nobel în fizică (1921), savantul a dus o viață care continuă să capteze interesul.

22
/12
/19

Dragostea este în fel și chip. Sentimentul suprem, care se colorează în infinite nuanțe, care înflăcărează imaginația creatorilor dintotdeauna, a dat naștere unora dintre cele mai reușite romane, care își păstrează peste ani puterea de seducție asupra cititorilor.

16
/12
/19

Miercuri, 18 decembrie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, va avea loc lansarea romanului „Doamna Pylinska și secretul lui Chopin” de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Gaudeamus 2019, recent apărut în seria de autor dedicată scriitorului francez, la Humanitas Fiction, în traducerea lui Doru Mareș.

15
/12
/19

Cartea „Milioanele arlechinului”, traducere din limba cehă și note de Sorin Paliga, a fost publicată la Editura Art în anul 2019.

Page 1 of 9912345...102030...Last »