Tur ghidat gratuit şi versuri eminesciene în rostirea lui Gheorghe Cozorici, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-ghidat-gratuit-si-versuri-eminesciene-in-rostirea-lui-gheorghe-cozorici-la-tnb/

Astăzi, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Române, Teatrul Naţional din Bucureşti oferă celor interesaţi un tur ghidat gratuit prin culisele fascinante ale noii clădiri. Alături de ghidul TNB, doritorii vor vizita Naţionalul bucureştean şi vor afla poveşti de teatru şi arhitectură despre vechea şi noua clădire.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2016

Și pentru că este 15 ianuarie, pentru că este ziua lui Eminescu, într-unul dintre cele mai spectaculoase foaiere din Europa, foaierul Sălii Mari a TNB, vor răsuna, pe bandă, versurile poetului în rostirea unui actor de geniu, care a făcut parte din trupa Naționalului, Gheorghe Cozorici.

Evenimentul începe la ora 14,00, la intrarea de la Sala Studio, iar accesul publicului este gratuit.

Foto: TNB – Florin Ghioca

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

05
/08
/20

Pe 5 august 2019, murea prozatoarea americană Toni Morrison, prima scriitoare de culoare care obținea, în 1993, Premiul Nobel pentru Literatură. Cartea pe care v-o propunem astăzi este „Cântecul lui Solomon” (Editura Art, colecția „Cărți cult”, 2019), roman publicat în original în 1977.

02
/08
/20

Pentru recomandările de lectură ale lunii august, ne-am oprit la publicistica lui Gabriel García Márquez, memoriile Ditei Kraus și un roman-tribut de David Grossman.

22
/07
/20

O prezentare a biografiei unuia dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, dublată de un spectaculos jurnal de călătorie, volumul Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță de Cristian Lascu și Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, va fi lansat marți, 28 iulie, la ora 19.00, în grădina Muzeului Antipa.

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

Pagina 1 din 10612345...102030...Ultima »