Tur în lumea mozaicului, a picturii, a ceramicii şi a bijuteriei în Micul Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-in-lumea-mozaicului-a-picturii-a-ceramicii-si-a-bijuteriei-in-micul-paris/

Art in Bucharest vă invită sâmbătă, 27 iunie, la un tur ghidat (pietonal) în lumea artei şi a artiştilor (mai precis, în atelierele artiştilor), pentru a descoperi alături de ei pasiunea, provocările şi bucuria vocaţiei creative.

Un articol de Liliana Matei|23 iunie 2015

Timp de două ore și jumătate veți explora lumea artiștilor:

Emilia Kiss, care ne va face o demostrație a tehnicilor folosite pentru realizarea mozaicului şi a picturii pe sticlă.

Alis Lalu, artist de bijuterie contemporană ”Fiecare piesă create de mine este unică și are în spate o poveste” sau ”Povestea din spatele fiecărei piese de bijuterie îi oferă unicitate”. Manufacturierea se face pe bucăți, fiecare parte fiind create separate și asamblată ulterior formând un întreg, luând forma finală – finalul poveștii”.
www.alislalu.ro

De asemenea, se va vizita Galeria de artă EASTWARDS PROSPECTUS  unde veți vedea expozițiile artiştilor Floriama Cândea (METABASIS) și cea a lui Igor Bosnjak (Accumulated history).

Foto AiB

INFO

Punct de întâlnire: sâmbătă, 27 iunie, ora 11.00, Piața Universității (ieșirea de metro Muzeul de Istorie), pe partea de intrare în Centrul Vechi.

Preț: 80 RON/persoană (include ghidaj, vizitarea atelierelor și a spațiilor de artă)

Înscrieri: până vineri, 26 iunie pe adresa de e-mail la [email protected] – 12 locuri disponibile.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să o contactati pe Daniela, ghidul vostru, la numărul de telefon 0726.008.152 sau pe adresa de e-mail [email protected].

04
/10
/22

Gaep prezintă „Ecologies of Repair” (10 septembrie – 5 noiembrie 2022), o expoziție de lucrări noi de la opt artiste emergente – Amaia Molinet, Anca Bucur, Andreea Medar & Mălina Ionescu, Diana Popuț, Lucia Ghegu, Stanca Soare și Thea Lazăr – care aduc în discuție relația umanului cu non-umanul și dinamicile construire-distrugere, risipă-creație, extracție-adiție.

02
/10
/22

Un fotograf român explorează pentru prima dată viața sălbatică prin prisma emoțiilor transmise de păsări și animale. Este vorba despre Rareș Beșliu și expoziția „Emoții”, un preview al albumului fotografic cu același nume, ce va fi lansat în primăvara anului viitor.

29
/09
/22

Între 30 septembrie și 2 octombrie, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor, va putea fi vizitată în sala Auditorium (nivel -1) a MARe/Muzeul de Artă Recentă (B-dul Primăverii nr. 15, București) LIVE, instalația de artă video realizată de artistul vizual Alex Manea (n. 1988), care combină cele două mari pasiuni ale acestuia: arta vizuala și filmele.

29
/09
/22

Muzeul-Atelier Școala de la Piscu, un proiect care valorifică inteligent patrimoniul local, inițiat de Virgil Scripcariu (sculptor) și Adriana Scripcariu (istoric de artă), se află printre câștigătorii premiilor European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022, cele mai de seamă distincții pentru profesioniștii patrimoniului cultural european, în cadrul secțiunii „Educație, Formare și Meșteșug”.