Tur în lumea mozaicului, a picturii, a ceramicii şi a bijuteriei în Micul Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-in-lumea-mozaicului-a-picturii-a-ceramicii-si-a-bijuteriei-in-micul-paris/

Art in Bucharest vă invită sâmbătă, 27 iunie, la un tur ghidat (pietonal) în lumea artei şi a artiştilor (mai precis, în atelierele artiştilor), pentru a descoperi alături de ei pasiunea, provocările şi bucuria vocaţiei creative.

Un articol de Liliana Matei|23 iunie 2015

Timp de două ore și jumătate veți explora lumea artiștilor:

Emilia Kiss, care ne va face o demostrație a tehnicilor folosite pentru realizarea mozaicului şi a picturii pe sticlă.

Alis Lalu, artist de bijuterie contemporană ”Fiecare piesă create de mine este unică și are în spate o poveste” sau ”Povestea din spatele fiecărei piese de bijuterie îi oferă unicitate”. Manufacturierea se face pe bucăți, fiecare parte fiind create separate și asamblată ulterior formând un întreg, luând forma finală – finalul poveștii”.
www.alislalu.ro

De asemenea, se va vizita Galeria de artă EASTWARDS PROSPECTUS  unde veți vedea expozițiile artiştilor Floriama Cândea (METABASIS) și cea a lui Igor Bosnjak (Accumulated history).

Foto AiB

INFO

Punct de întâlnire: sâmbătă, 27 iunie, ora 11.00, Piața Universității (ieșirea de metro Muzeul de Istorie), pe partea de intrare în Centrul Vechi.

Preț: 80 RON/persoană (include ghidaj, vizitarea atelierelor și a spațiilor de artă)

Înscrieri: până vineri, 26 iunie pe adresa de e-mail la [email protected] – 12 locuri disponibile.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să o contactati pe Daniela, ghidul vostru, la numărul de telefon 0726.008.152 sau pe adresa de e-mail [email protected].

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.