Tur virtual și tur pietonal prin lumea lui George Enescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-virtual-si-tur-pietonal-prin-lumea-lui-george-enescu/

Pe platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală, se află în desfăşurare evenimentul „Zilele Enescu: trei zile şi trei nopţi, o aniversare cu poveste”, dedicat zilei de naştere a marelui compozitor George Enescu (19 august 1881).

Un articol de Liliana Matei|20 august 2020

Pe data de 19 august a fost programată la ora 11:00 o dezbatere live preluată de la Concursul Internațional „George Enescu”, cu Mihai Constantinescu; accesibil în secțiunea Conversații; iar la ora 19:30: documentarul „Acasă la George Enescu”, realizat de Cronicarii Digitali, în secțiunea Explorator;

Joi, 20 august, va avea loc la ora 19:00 un tur virtual online „Pe urmele lui Enescu prin București”, cu Interesting Times Bureau;

Iar sâmbătă, 22 august, de la ora 10:00, un tur pietonal (offline), Experiența Enescu în București”, cu Interesting Times Bureau ghid Anita Sterea.

Echipa Cronicarii digitali reia, într-un video de 18 minute intitulat „Acasă la George Enescu”, călătoria făcută de marele muzician înaintea plecării lui din România. În 1946, George Enescu, mânat parcă de o premoniție, a hotărât să viziteze fiecare dintre casele în care a locuit. O făcea pentru ultima dată, pentru că nu a mai revenit până la moartea lui în România. Cronicarii digitali au refăcut întocmai acest traseu pe care l-au prezentat, în premieră, în ediția din 2019 a Festivalului Internațional George Enescu. Perioada de difuzare a acestui video va fi între 19 august (cu lansare la ora 19:30) și 16 septembrie 2020. Autorii filmului sunt: Horia Sirghi (Zaiafet), Cristian Șimonca (Blogul lui Otravă), Vlad Efenie, Dana Gonț, Bogdan Buzuleac și Ionuț Costea (Goguci). Proiectul a fost realizat de echipa Cronicarii digitali în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, ediția 2019 și a fost susținut de Raiffeisen Bank.

Joi, 20 august de la ora 19:00 puteți participa la un tur virtual «Pe urmele lui Enescu prin București», în care veți afla despre legătura strânsă dintre muzician și Reginele României, relația de iubire dintre Maruca Cantacuzino și George Enescu, locurile în care a locuit în București, rolul pe care l-a avut în dezvoltarea Ateneului Român sau relațiile sale cu personalități ale lumii muzicale bucureștene. Turul online va dura o oră și jumătate și poate fi urmărit în direct în secțiunea Explorator din #StagiuneaVirtuală, la finalul său având loc o sesiune de întrebări și răspunsuri în care cei interesați pot afla mai multe detalii de la ghizi.

Sâmbătă, 22 august de la ora 10.00, turul dedicat amintirii lăsate de George Enescu pe străzile Bucureștiului va fi organizat pietonal (offline) și va dura aproximativ două ore. Se va derula în zona centrală (Bd. Magheru, str. George Enescu, Calea Victoriei). Din cauza restricțiilor impuse de contextul pandemic, numărul maxim de persoane care pot participa la tur este de 12. Turul se va face cu respectarea strictă a regulilor de distanțare, iar purtarea măștii va fi obligatorie. Cei dornici să se înscrie la turul pietonal trebuie să trimită un email la adresa hello@interestingtimes.ro. Locurile fiind limitate, înscrierea se va face pe principiul primul venit – primul servit.

Tururile – atât virtual cât și pietonal – sunt oferite gratuit de Raiffeisen Bank și găsiți detalii în secțiunea Explorator din platforma Raiffeisen Art Proiect – Stagiune Virtuală, https://art.raiffeisen.ro/

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

19
/10
/20

Teatrul Național Iași anunță cea dintâi premieră a stagiunii, care va avea loc pe scena Sălii Mari: „Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga, un eveniment care marchează 160 de ani de la nașterea dramaturgului rus, programat în două părți: prima parte vineri, pe 23 octombrie, cea de-a doua parte sâmbătă, pe 24 octombrie, ambele cu începere de la ora 19:00.

Pagina 1 din 92412345...102030...Ultima »