Turneul ArgEnTango Tradițional ajunge la Cluj, pe 24 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/turneul-argentango-traditional-ajunge-la-cluj-pe-24-martie/

După un periplu în mai multe oraşe din România şi Germania, turneul ArgEnTango Tradiţional va ajunge la CLUJ – sâmbătă, 24 martie 2018, ora 19:00, la Sala Auditorium Maximum.

Un articol de Liliana Matei|17 martie 2018

Analia Selis, alături de ceilalți membri ai grupului ArgEnTango, violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Omar Massa și violonistul Rafael Butaru vor oferi publicul o călătorie în istoria tangoului tradițional argentinian, dar și românesc, prin intermediul compozițiilor clasice ale lui Carlos Gardel, Alfredo Le Pera sau Sebastian Piana.

„Revenim mereu la Cluj cu mare bucurie deoarece ne leagă multe de acest oraș. Răzvan Suma este născut acolo, Rafael Butaru a studiat timp de doisprezece ani în Cluj, Analia Selis și Mariano Castro au avut anul trecut trei concerte foarte apreciate în cadrul turneului Tango Simfonic, iar Omar Massa a cântat tot anul trecut cu Orchestra Filarmonicii Transilvania din Cluj. Iată, așadar, că fiecare dintre noi cinci are legături profunde cu orașul Cluj.”, au declarat membrii ArgEnTango.

Spectacolul din Cluj îi va avea ca invitați pe dansatorii de tango Ioana Lascu și Horia Călin Pop, iar biletele se pot achiziționa direct de la casele de bilete ale sălilor de concerte.

ArgEnTango continuă și anul acesta parteneriatul de susținere a HOSPICE Casa Speranței, singura fundație care oferă servicii gratuite de îngrijire paliativă bolnavilor incurabili din România. Concertele din cadrul turneului Tradițional vor contribui la sprijinirea acestei cauze.

Mai multe informații pe www.argentango.com.ar.

Ansamblul ArgEnTango este alcătuit din:

ANALIA SELIS. După bine cunoscuta carieră în muzica comercială, Analia își direcționează activitatea către muzica argentiniană autentică – tangoul. Cele două ediții ale turneului Vă place tango?, cât și proiectul de mare succes Tango Simfonic, sunt dovada clară că tangoul este viitorul Analiei, o exprimare artistică veritabilă a unui argentinian. www.analiaselis.com

RĂZVAN SUMA. Solist concertist al Orchestrelor Radio și profesor la Universitatea de Muzică din București, dezvoltă o perpetuă carieră internațională de solist, cele peste 1000 de concerte și recitaluri pe care le-a susținut fiind apreciate pe toate continentele. Reprezentat de cele 12 CD-uri ale sale, Răzvan este considerat unul dintre cei mai prolifici violonceliști români ai momentului. www.razvansuma.com

MARIANO CASTRO. Împreună cu Narcotango, Mariano Castro – în triplă calitate: interpret, compozitor și orchestrator – a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria Cel mai bun album de tango. Cu aceasta trupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină. www.marianocastro.ro

OMAR MASSA. Ambasador al muzicii lui Piazzolla pe marile scene ale lumii, alături de artiști precum Placido Domingo, Omar Massa este prezent permanent pe scene ale marilor orchestre din America, Europa și Asia. Omar este component și fondator al cvartetului de bandoneoane Quatrotango și este invitat frecvent pentru a susține masterclassuri în întreaga lume. Vine în România special pentru acest proiect. www.omarmassa.com

RAFAEL BUTARU. Concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret a României și al Orchestrei Simfonice Naționale Române, violonistul Rafael Butaru este o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat permanent al Festivalului SoNoRo, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții.

Foto: Mihai Benea

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.