Turneul naţional Flautul fermecat – Joc în oglinzi, cu Ion Bogdan Ștefănescu, începe pe 30 mai la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/turneul-national-flautul-fermecat-joc-in-oglinzi-cu-ion-bogdan-stefanescu-incepe-pe-30-mai-la-bucuresti/

Turneul naţional Flautul fermecat – ediţia a XI-a aduce sub titlul Joc în oglinzi un nou spectacol de muzică şi poezie cu Ion Bogdan Ștefănescu şi discipolii săi Carla Stoleru, Lorena Atomei, Teo Mondiru, Mihai Vaida.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2022

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu va începe turneul său anual Flautul fermecat pe 30 mai la București, la Muzeul Național al Literaturii Române, următoarele spectacole fiind programate pe 7 iunie – București, Cercul Militar Național, 17 iunie – Deva, Sala Pro Arte,18 iunie – Brașov, Sala Patria, 25 iunie – Caracal, Teatrul Naţional, 26 iunie – Port Cultural Cetate.

“Spectacolul Joc în oglinzi aduce în prim plan lirica marilor poeți români, de la Mihai Eminescu, Arghezii și Blaga, la poeții contemporani, totul fixat pe un suport muzical cu lucrări originale de Ioan Dobrinescu și Ion Bogdan Ștefănescu și, mai ales, cu piese care ilustrează parcursul istoric al muzicii românești, de la Anton Pann și Ioan Coioni până în zilele noastre, incluzând și câteva piese celebre ale perioadei interbelice, în aranjamentele pline de farmec ale lui Ioan Dobrinescu.”, declara flautistul Ion Bogdan Ştefănescu înainte începerii turneului.

Turneul Flautul fermecat este unul dintre proiectele itinerante cele mai diverse care s-au dezvoltat în ultimul deceniu, iar Ion Bogdan Ștefănescu unul dintre cei mai inventivi muzicieni ai scenei româneşti actuale, artist preocupat în mod creativ de a face din concertele la care participă adevărate spectacole, cât mai atractive pentru public. Întotdeauna el și-a dorit de la fiecare turneu mai mult decât de la cel precedent și astfel a căutat împreună cu cei care au scris istoria acestui turneu, povești care să aducă ceva în plus atât spectatorilor, cât și artiștilor implicați.

Ritmul anual în care s-a organizat turneul Flautul fermecat începând din 2012 – uneori au existat chiar două ediții pe stagiune – l-a impus în cadrul evenimentelor culturale cu tradiție. Începând cu 2012, Ion Bogdan Ștefănescu a vizitat zeci de orașe din țară alături de pianistul Horia Mihail, în 2018 a realizat turneul Flautul fermecat împreună cu chitaristul Costin Soare, în 2019, a fost momentul îmbinării între poezie şi muzică alături de actorii Alexandru Repan şi Dorel Vişan, iar concertele au continuat în diverse formule alături de Flaut Power şi în anii pandemiei 2020 şi 2021.

Joc în oglinzi
spectacol de muzică și poezie
cu Ion Bogdan Ștefănescu &
Carla Stoleru, Lorena Atomei, Teo Mondiru, Mihai Vaida – flaut

30 mai – București, Muzeul Național al Literaturii Române (str. N. Crețulescu nr. 8)
7 iunie – București, Cercul Militar Național, Sala “Eusebiu Ștefănescu”
17 iunie – Deva, Sala Pro Arte
18 iunie – Brașov, Sala Patria
25 iunie – Caracal, Teatrul Naţional
26 iunie – Cetate, Port Cultural Cetate

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.

20
/07
/22

În perioada 20-22 iulie, se va desfășura pe coasta dalmată un festival original organizat și girat artistic de celebrul tenor, dirijor și compozitor de origine argentiniană José Cura, cu aportul a numeroși muzicieni români, mai precis Orchestra Metropolitană București și Corul artiștilor Operei Naționale București.

18
/07
/22

Peste 272.000 de participanți au celebrat muzica pe domeniul Castelului Banffy, la cea mai mare ediție din istoria festivalului