Turneul pasiunii “Vă place Tango?” cucereşte spectatorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/turneul-pasiunii-va-place-tango-cucereste-spectatorii/

Cea ce-a doua ediţie a Turneului Naţional “Vă place Tango?”, un proiect Radio România, are loc în 9 oraşe din România între 23 mai şi 12 iunie. La Bucureşti, concertul va avea loc pe 10 iunie, la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|1 iunie 2015

În paşi de tango, cu pasiune şi virtuozitate, cu bucuria de a cânta şi cu energia lor nestăvilită, ce trei muzicieni-actori ai Turneului “Vă place Tango?”, au poposit deja în patru locaţii speciale. La Casa de Cultură din Dumbrăveni, inaugurată cu acest prilej, după două decenii de pauză de funcţionare, la Sala Traube de la Mediaş şi în spaţiile încărcate de istorie ale Castelului Peleş şi ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia.

Peste tot publicul, venit în număr mare, a primit cu reală încântare această provocare. Tangoul, cântat într-un aranjament inedit pentru violoncel, chitară şi voce, a cucerit inimile tuturor si i-a predispus la amintire şi visare:

„O seară minunată, mi-am amintit de anii tinereţii mele” „Nu am mai ascultat tango cântat în felul acesta, mă bucur că au pus în repertoriu şi piese româneşti. Analia Selis le cântă foarte bine” „Ştiu că tangoul s-a născut în mahalale, dar parcă sună mai bine la palat. Mai ales cântat atât de frumos”, au spus spectatorii veniţi la concerte.

„Tangoul este o muzică puternică, cu o personalitate inconfundabilă, pasional, nebun, senzual, toate acestea mixate cu o delicateţe specială. Mi-am dorit ca publicul să fie parte a acestei atmosfere speciale, şi constat şi anul acesta, cu emoţie, că aşa se întâmplă. Sunt foarte fericită să vad reacţia oamenilor când ascultă acest gen cântat în modul tradiţional”, marturiseşte Analia Selis.

Turneul va continua la Deva, Reşiţa, Focşani, Galaţi şi Bucureşti unde va aduce, pe lângă repertoriul ce cuprinde piese celebre semnate de cei mai cunoscuţi compozitori ai genului – Astor Piazzolla, Carlos Gardel şi Sebastián Piana -interpretate în stilul tradiţional original, sau creaţiile lui Julio Santillán, şi o serie de tangouri celebre româneşti cum ar fi „Zaraza” sau „Vrei să ne întălnim sâmbăta seara?”. Elementele scenografice vor contribui şi ele la recrearea atmosferei inconfundabile a mahalelor din Buenos Aires şi pe cea a localurilor bucureştene din perioada interbelică.

Amănunte despre turneu pe www.razvansuma.com.

ITINERAR
23 mai, Dumbrăveni – Casa de Cultură, ora 19.00
24 mai: Mediaş – Sala Traube, ora 19.00
30 mai: Sinaia – Sala de concerte a Castelului Peleş, în cadrul stagiunii „Sunetul muzicii”, ora 16.00
31 mai: Palatul Mogoşoaia, în cadrul Mogoşoaia Clasic Fest, ora 12.00
1 iunie: Deva – Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, în cadrul evenimentului „Ziua copilului din noi”, ora 19.00
2 iunie: Reşiţa – Centrul Civic (dacă plouă, concertul se va desfăşura la Teatrul de Vest), ora 19.00
4 iunie: Focşani – Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, ora 19.00
6 iunie: Galaţi – Teatrul Muzical „Nae Leonard”, ora 19.00
10 iunie: Bucureşti – Sala Radio, ora 19.00

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]

13
/05
/14

A.G.Weinberger, cea mai puternică şi mai complexă personalitate a bluesului din România, propus pentru nominalizare la şapte categorii la premiile Grammy în 2006, fiind supranumit şi Mr. Blues al României, vă aşteaptă sâmbătă, 17 mai, de la ora 20.00, la „Teatrelli, theatre, jazz and more“ (P-ţa A. LahovarI nr 7), la un recital extraordinar, o nouă selecţie de piese în care compoziţiile originale îşi fac loc printre temele muzicale ce aparţin anilor ’20 – ‘60 şi până astăzi...