Turneul pasiunii “Vă place Tango?” cucereşte spectatorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/turneul-pasiunii-va-place-tango-cucereste-spectatorii/

Cea ce-a doua ediţie a Turneului Naţional “Vă place Tango?”, un proiect Radio România, are loc în 9 oraşe din România între 23 mai şi 12 iunie. La Bucureşti, concertul va avea loc pe 10 iunie, la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|1 iunie 2015

În paşi de tango, cu pasiune şi virtuozitate, cu bucuria de a cânta şi cu energia lor nestăvilită, ce trei muzicieni-actori ai Turneului “Vă place Tango?”, au poposit deja în patru locaţii speciale. La Casa de Cultură din Dumbrăveni, inaugurată cu acest prilej, după două decenii de pauză de funcţionare, la Sala Traube de la Mediaş şi în spaţiile încărcate de istorie ale Castelului Peleş şi ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia.

Peste tot publicul, venit în număr mare, a primit cu reală încântare această provocare. Tangoul, cântat într-un aranjament inedit pentru violoncel, chitară şi voce, a cucerit inimile tuturor si i-a predispus la amintire şi visare:

„O seară minunată, mi-am amintit de anii tinereţii mele” „Nu am mai ascultat tango cântat în felul acesta, mă bucur că au pus în repertoriu şi piese româneşti. Analia Selis le cântă foarte bine” „Ştiu că tangoul s-a născut în mahalale, dar parcă sună mai bine la palat. Mai ales cântat atât de frumos”, au spus spectatorii veniţi la concerte.

„Tangoul este o muzică puternică, cu o personalitate inconfundabilă, pasional, nebun, senzual, toate acestea mixate cu o delicateţe specială. Mi-am dorit ca publicul să fie parte a acestei atmosfere speciale, şi constat şi anul acesta, cu emoţie, că aşa se întâmplă. Sunt foarte fericită să vad reacţia oamenilor când ascultă acest gen cântat în modul tradiţional”, marturiseşte Analia Selis.

Turneul va continua la Deva, Reşiţa, Focşani, Galaţi şi Bucureşti unde va aduce, pe lângă repertoriul ce cuprinde piese celebre semnate de cei mai cunoscuţi compozitori ai genului – Astor Piazzolla, Carlos Gardel şi Sebastián Piana -interpretate în stilul tradiţional original, sau creaţiile lui Julio Santillán, şi o serie de tangouri celebre româneşti cum ar fi „Zaraza” sau „Vrei să ne întălnim sâmbăta seara?”. Elementele scenografice vor contribui şi ele la recrearea atmosferei inconfundabile a mahalelor din Buenos Aires şi pe cea a localurilor bucureştene din perioada interbelică.

Amănunte despre turneu pe www.razvansuma.com.

ITINERAR
23 mai, Dumbrăveni – Casa de Cultură, ora 19.00
24 mai: Mediaş – Sala Traube, ora 19.00
30 mai: Sinaia – Sala de concerte a Castelului Peleş, în cadrul stagiunii „Sunetul muzicii”, ora 16.00
31 mai: Palatul Mogoşoaia, în cadrul Mogoşoaia Clasic Fest, ora 12.00
1 iunie: Deva – Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, în cadrul evenimentului „Ziua copilului din noi”, ora 19.00
2 iunie: Reşiţa – Centrul Civic (dacă plouă, concertul se va desfăşura la Teatrul de Vest), ora 19.00
4 iunie: Focşani – Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, ora 19.00
6 iunie: Galaţi – Teatrul Muzical „Nae Leonard”, ora 19.00
10 iunie: Bucureşti – Sala Radio, ora 19.00

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.