TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru tv: la ora 14.00 și la ora 20.00
https://www.ziarulmetropolis.ro/tvr-3-difuzeaz%c4%83-%c3%aen-fiecare-zi-teatru-tv-la-ora-14-00-%c8%99i-la-ora-20-00/

TVR 3 începe o nouă săptămână cu acelaşi algoritm: ora 20.00 – titlu nou; ora 14.00 – reluări; spectacolele de luni până joi – reluare a doua zi; spectacolul de vineri – reluare lunea următoare; spectacolul de sâmbăta – reluare duminică; spectacolul de duminică – reluare sâmbăta următoare.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2020

Luni, 6 aprilie

Ora 14.00 „…Sub clar de lună” – Scenariu pentru televiziune de Dominic Dembinski, după piesa de teatru „Prostii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu.

 

Luni este, și săptămâna aceasta, seara teatrului pentru copii

Ora 20.00Pinocchio, de Carlo Collodi – spectacol preluat de la Teatrul Ion Creangă / Dramatizare de Cornel Todea (reluare marți, 7 aprilie, ora 14.00)

În distribuție: Ani Crețu, Cristian Irimia, Anca Zamfirescu, Cristian Boeriu, Boris Petroff, Alexandrina Halic, Marius Nănău, Ion Gh. Arcudeanu, Marina Procopie, Daniel Tudorică, Sibylla Oarcea, Cornelia Pavlovici, Mirela Busuioc, Ioana Ginghină, Florina Luican, Mihaela Bețiu, Marioara Sterian, Marcela Andrei, Claudia Revnic, Vera Linguraru, Julieana Drăghici, Iulia Costiniu, Ioan Georgescu.
Regia și adaptarea: Cornel Todea/ Producător: Ruxandra Țuchel/ Scenografia: Viaceslav Vutcariov

„Lumea celor mari şi mici, lumea personajelor vii şi a păpuşii de lemn însufleţite prin har şi iubire, lumea teatrului, a circului, a cabaretului şi revistei sau a crâşmelor pierzaniei defilează prin faţa ochilor noştri, împreună cu păţaniile lui Pinocchio şi cu acel sentiment al ludicului, ce traversează întreaga reprezentaţie, stârneşte bucuria jocului pe scenă şi buna dispoziţie în sală.” (Ion Parhon, România Liberă, 2003)

„În 1982, regizorul Cornel Todea a creat un spectacol nou, conceput în maniera Commediei dell’Arte, care a avut timp de 18 ani, peste 500 de reprezentații, cu actrița Alexandrina Halic în rolul principal. Actuala punere în scenă le oferă celor mici o viziune nouă de o deosebită plasticitate vizuală și bogăție a ritmurilor sonore, înfățișându-le peripețiile personajului iubit și evoluția lui spre o ființă vie, păstrând atmosfera plină de farmec și magie a lumii strălucitoare și pline de ispite din jurul său. Este înfățișată astfel transformarea lui Pinocchio într-un băiețel adevărat în interpretarea tinerei Ani Crețu, o actriță care descoperă mereu resurse expresive originale în redarea poveștii micuței păpuși de lemn.
Pinocchio devine un spectacol greu de uitat, care îi va face pe micuții spectatori de astăzi, să devină fani ai teatrului.” (Ileana Lucaciu, Timpul liber, 27 februarie – 5 martie 2013) 

 

URMEAZĂ:

Marți, 7 aprilie – Domnișoara Nastasia de G M Zamfirescu

Adaptarea TV și regia artistică: Sorana Coroama Stanca

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră

28
/01
/15

Dacă nu ar fi existat, cu siguranţă, ar fi trebuit inventat. Nu ştim cum. Habar nu avem. Nu avem informaţii cu privire la o astfel de invenţie! Omenirea e departe de asemenea performanţe. Până la urmă, tot natura face ce vrea.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".

28
/01
/15

Istoricii aflaţi în căutarea mormântului unuia dintre cei mai mai renumiţi scriitori spanioli, Miguel de Cervantes, au anunţat, luni, că au descoperit sub capela unei biserici din Madrid fragmente dintr-un sicriu pe care sunt gravate iniţialele romancierului.

28
/01
/15

Actorul american Sean Penn va primi premiul César pentru întreaga activitate în cadrul celei de-a 40-a ediţii de acordare a prestigioaselor trofee franţuzeşti dedicate cinematografiei, care se va desfăşura pe 20 februarie, la Paris.

27
/01
/15

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu a pregătit publicului la final de ianuarie un cadou plin de muzică și culoare! Spectacolul „Zbang – A Musical Abba Fantasy” produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS se va juca începând din acest an în sala mare a teatrului. Primele două reprezentații vor avea loc vineri, 30 ianuarie și sâmbătă, 31 ianuarie, ora 19:00.

27
/01
/15

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe anul 2010, va debuta ca actor la vârsta de 78 de ani, într-un spectacol de teatru care va avea premiera în această săptămână la Madrid.

27
/01
/15

Atelierul organizat de Revista de Povestiri se află la a doua ediție și îi are ca antrenori pe ilustratorul Robert Obert și pe scenaristul și scriitorul Felix Tzele. Înscrierile sunt deschise până pe 4 februarie, iar perioada de desfășurare este 7 februarie – 22 martie.

26
/01
/15

Actriţa Cristina Stamate a fost operată pe cord deschis, intervenţia a constat în înlocuirea valvei mitrale cu o proteză şi montarea a trei by-pass-uri aortocoronariene pentru revascularizarea muşchiului cardiac, a anunţat luni Spitalul Sanador, care a precizat că actriţa este la terapie intensivă.

26
/01
/15

Cântăreţul grec Demis Roussos a murit la vârsta de 68 de ani, învins de cancerul la stomac, pancreas și ficat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital din Atena, a declarat pentru publicaţia Le Figaro fiica artistului, Emily.

26
/01
/15

Seria „Operă în concert” continuă la Sala Radio, după titluri rare ca Ora spaniolă de Ravel sau Ariadna la Naxos de Richard Strauss. „NORMA”, celebra creaţie a lui Bellini, devenită atât de cunoscută mai ales graţie ariei "Casta diva" şi datorită interpretării magistrale a Mariei Callas, va prinde viaţă vineri, 30 ianuarie (19.00), la Sala Radio, într-o distribuţie de excepţie, sub bagheta lui TIBERIU SOARE, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio.

26
/01
/15

CRONICĂ DE FILM Un lucru e cert, iar „American Sniper”/„Lunetistul american” nu face decât să-l reconfirme: lui Clint Eastwood îi plac drapelul american, luptele şi, mai presus de orice, armele.