Twin Arts încheie seria Jazz Night Out din 2015 cu două concerte de excepţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/twin-arts-incheie-seria-jazz-night-out-din-2015-cu-doua-concerte-de-exceptie/

Pianistul american Brad Mehldau şi toboşarul mexican Antonio Sanchez vor concerta pentru prima dată în România, pe 26 noiembrie şi pe 6 decembrie.

Un articol de Liliana Matei|24 Noiembrie 2015

Joi, 26 noiembrie,  Trio-ul pianistului Brad Mehldau  va concerta la Sala Radio.
Nominalizat de cinci ori la Premiile Grammy, muzicianul american era un obişnuit al scenelor şi turneelor încă din studenţie, făcând parte din quartet-ul lui Joshua Redman împreună cu basistul Christian McBride şi bateristul Brian Blade.

Din 1992 este liderul propriului Trio, dar experimentează şi dincolo de această formulă. În 2002 lansează albumul Largo, la care îşi aduc contribuţia muzicieni de muzică clasică sau rock. Totodată, înregistrează şi pleacă în turneu cu celebrul chitarist Pat Metheny, compune pentru cântăreţele de opera Renée Fleming şi Anne Sofie von Otter, cântă la clape cu virtuozul baterist Mark Guiliana în duo-ul Mehliana, ce a făcut deja istorie pe scenele marilor festivaluri ale lumii.

Multitudinea de premii câştigate îl aşează fără drept de apel printre starurile jazz-ului contemporan, Mehldau  primind premiul Down Beat’s Readers Poll  în 1999, 2000, 2002, 2004, 2007, 2011, şi 2012, dar şi premiul Miles Davis  în 2006.

În aceasta toamnă Brad Mehldau şi-a lansat un box set de 4 cd-uri intitulat “ 10 Years Solo Live” şi care conţine piese din 19 concerte din Europa ce au avut loc între 2004-2014.

Pe 26 noiembrie, Brad Mehldau va urca pe scena Sălii Radio alături de bateristul Jeff Ballard şi basistul Larry Grenadier, doi instrumentişti la fel de valoroşi precum liderul Trio-ului din care fac parte.

6 decembrie vine cu un cadou pentru cinefili şi melomani, deopotrivă. Antonio Sanchez & Migration concertează la Jazz Night Out.

Concert_ANTONIO-SANCHEZ_1Compozitorul coloanei sonore a filmului Birdman, Antonio Sanchez, câştigător a 4 premii Grammy, concertează în premieră în România, la Sala Radio.

Sanchez cântă la tobe de  la vârsta de 5 ani, și a studiat la Berklee College of Music şi New England Conservatory de unde a absolvit cu Magna Cum Laude în Jazz Studies.

Are un master în Jazz Improvization, iar primul său album solo (2007) a fost înregistrat alături de  Pat Metheny (în al cărui grup cântă de 15 ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez şi Scott Colley.

În 2014 Antonio Sanchez a compus coloana sonoră a filmului american Birdman (câştigător a 4 premii Oscar)- al  regizorului Alejandro González Iñárritu (Biutiful, Babel), creaţie care i-a adus o nominalizare la Golden Globe pentru Best Original Score, dar şi premiul Soundtrack Stars  la Venice Film Festival.

Pe 24 octombrie 2015 Antonio Sanchez a câştigat premiile „Best Original Film Score of The Year” pentru pelicula Birdman şi “Discovery of the Year” oferite de The World Soundtrack Academy într-un eveniment ce are loc anual in Gent, Belgia.

Grupul : Antonio Sanchez-tobe, Seamus Blake-saxofon, John Escreet-pian, Matt Brewer-contrabas va prezenta în premieră la Jazz Night Out noul album, Meridian Suite, o călătorie electro acustică ce integrează elemente de rock  şi improvizaţie, pe un drum nebătătorit al jazz-ului modern.

INFO

Biletele pentru aceste evenimente costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out.

25
/04
/19

Soprana Nelly Miricioiu, o incomparabilă actriță cu voce de aur – așa cum a numit-o critica internațională -, strălucitoare la Covent Garden, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, se numără printre invitații celei de-a III-a ediții a Festivalului Internațional de Operă “Virginia Zeani”, care va avea loc La Târgu Mureș, Reghin și Cluj, în perioada 31 mai – 9 iunie.

25
/04
/19

Tinerii muzicieni selectați în programul SoNoRo Interferențe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

22
/04
/19

Opera Națională București prezintă joi, 25 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni - Ruggiero Leoncavallo.  Regia poartă semnătura lui Ion Caramitru, scenografia a fost creată de Viorica Petrovici, iar conceptul light design-ului îi aparține lui Chris Jaeger. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Vlad Conta.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

09
/04
/19

Documentarul „Pavarotti: Genius Is Forever”, realizat de cineastul Ron Howard (Oscar pentru „A Beautiful Mind”), va fi lansat în cinematografe pe 7 iunie. Trailerul oficial, lansat astăzi (marţi), prezintă scurte secvențe din interviuri, înregistrări din concerte şi imagini din arhiva familiei.

08
/04
/19

Ați ascultat vreodată un concert de harpă ? Vă place muzica inspirată de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei și ale Americii Latine? Pentru ambele întrebări răspunsul se află într-un concert de neratat pe care îl propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Națională Radio și doi invitați speciali: MARIA BÎLDEA – care a fost aplaudată timp de peste 20 de ani alături de Orchestra Națională a Radioteleviziunii din Grecia și dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiași ansamblu.

08
/04
/19

Opera Națională București prezintă sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráš. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

05
/04
/19

"Ei râd de mine pentru că sunt diferit. Eu râd de ei pentru că sunt toţi la fel."- Kurt Cobain, de la a cărui moarte se împlinesc, astăzi, 25 de ani.  Deși a trăit dor 27 de ani, Cobain a rămas în istoria muzicii drept unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ.

Page 1 of 13012345...102030...Last »