Twin Arts încheie seria Jazz Night Out din 2015 cu două concerte de excepţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/twin-arts-incheie-seria-jazz-night-out-din-2015-cu-doua-concerte-de-exceptie/

Pianistul american Brad Mehldau şi toboşarul mexican Antonio Sanchez vor concerta pentru prima dată în România, pe 26 noiembrie şi pe 6 decembrie.

Un articol de Liliana Matei|24 noiembrie 2015

Joi, 26 noiembrie,  Trio-ul pianistului Brad Mehldau  va concerta la Sala Radio.
Nominalizat de cinci ori la Premiile Grammy, muzicianul american era un obişnuit al scenelor şi turneelor încă din studenţie, făcând parte din quartet-ul lui Joshua Redman împreună cu basistul Christian McBride şi bateristul Brian Blade.

Din 1992 este liderul propriului Trio, dar experimentează şi dincolo de această formulă. În 2002 lansează albumul Largo, la care îşi aduc contribuţia muzicieni de muzică clasică sau rock. Totodată, înregistrează şi pleacă în turneu cu celebrul chitarist Pat Metheny, compune pentru cântăreţele de opera Renée Fleming şi Anne Sofie von Otter, cântă la clape cu virtuozul baterist Mark Guiliana în duo-ul Mehliana, ce a făcut deja istorie pe scenele marilor festivaluri ale lumii.

Multitudinea de premii câştigate îl aşează fără drept de apel printre starurile jazz-ului contemporan, Mehldau  primind premiul Down Beat’s Readers Poll  în 1999, 2000, 2002, 2004, 2007, 2011, şi 2012, dar şi premiul Miles Davis  în 2006.

În aceasta toamnă Brad Mehldau şi-a lansat un box set de 4 cd-uri intitulat “ 10 Years Solo Live” şi care conţine piese din 19 concerte din Europa ce au avut loc între 2004-2014.

Pe 26 noiembrie, Brad Mehldau va urca pe scena Sălii Radio alături de bateristul Jeff Ballard şi basistul Larry Grenadier, doi instrumentişti la fel de valoroşi precum liderul Trio-ului din care fac parte.

6 decembrie vine cu un cadou pentru cinefili şi melomani, deopotrivă. Antonio Sanchez & Migration concertează la Jazz Night Out.

Concert_ANTONIO-SANCHEZ_1Compozitorul coloanei sonore a filmului Birdman, Antonio Sanchez, câştigător a 4 premii Grammy, concertează în premieră în România, la Sala Radio.

Sanchez cântă la tobe de  la vârsta de 5 ani, și a studiat la Berklee College of Music şi New England Conservatory de unde a absolvit cu Magna Cum Laude în Jazz Studies.

Are un master în Jazz Improvization, iar primul său album solo (2007) a fost înregistrat alături de  Pat Metheny (în al cărui grup cântă de 15 ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez şi Scott Colley.

În 2014 Antonio Sanchez a compus coloana sonoră a filmului american Birdman (câştigător a 4 premii Oscar)- al  regizorului Alejandro González Iñárritu (Biutiful, Babel), creaţie care i-a adus o nominalizare la Golden Globe pentru Best Original Score, dar şi premiul Soundtrack Stars  la Venice Film Festival.

Pe 24 octombrie 2015 Antonio Sanchez a câştigat premiile „Best Original Film Score of The Year” pentru pelicula Birdman şi “Discovery of the Year” oferite de The World Soundtrack Academy într-un eveniment ce are loc anual in Gent, Belgia.

Grupul : Antonio Sanchez-tobe, Seamus Blake-saxofon, John Escreet-pian, Matt Brewer-contrabas va prezenta în premieră la Jazz Night Out noul album, Meridian Suite, o călătorie electro acustică ce integrează elemente de rock  şi improvizaţie, pe un drum nebătătorit al jazz-ului modern.

INFO

Biletele pentru aceste evenimente costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out.

17
/09
/21

Astăzi începe de-a 7-a ediție a Danube Rock Sounds, festivalul de rock din Galați, ce are loc între 17 și 19 septembrie pe Plaja Dunărea. Este primul eveniment important organizat pe plaja recent inaugurată și promite o atmosferă de neuitat și multă distracție.

17
/09
/21

Tiberiu Soare se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio în concertul de sâmbătă, 18 septembrie, din cadrul seriei Concerte și Recitaluri de la Ateneul Român. Solista acestui concert este Alisa Weilerstein, una dintre cele mai apreciate violonceliste ale zilelor noastre. În program vor fi lucrări de Ceaikovski (Serenada pentru orchestră și coarde și Variațiunile rococo pentru violoncel și orchestră) și Haydn (Concertul nr. 1 în do major pentru violoncel și orchestră).

17
/09
/21

La 100 de ani de la instituționalizare, Opera Națională București deschide Stagiunea Centenară, intitulată simbolic „Opera 100”, cu spectacolul „Tosca” de G. Puccini, invitat special fiind celebrul bas-bariton Sir Bryn Terfel. Cele două reprezentații vor fi programate în zilele de 1 și 3 octombrie, începând cu ora 18:30. Alături de cel mai mare bas-bariton din lume, în distribuțiile celor două spectacole se vor regăsi nume sonore ale primei scene lirice a țării.

08
/09
/21

PREVIEW Între 8 şi 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco, Institutul Cervantes și Verde Stop Arena din Bucureşti, se desfăşoară cea de-a 6-a ediție a Película, singurul festival de film și cultură ibero-americană din România. Ulterior, o selecţie de filme vor fi văzute şi la Cluj-Napoca, dar şi online.

26
/08
/21

Timp de 4 weekenduri, Weekend Sessions la Grădina Botanică prezintă artiști independenți și reunește antreprenori locali din platforma roditorfoodmarket.ro în cadrul unui program de sesiuni acustice de muzică clasică, jazz, alternative&indie, dar și sesiuni de poezie și proiecții de film într-unul dintre cele mai frumoase spații verzi din București.

26
/08
/21

Dirijorul Ion Marin a primit rolul de Consul onorific al României la Lugano, titulatură ce devine mai mult decât o recunoaștere a eforturilor sale constante de diplomație culturală din ultimele decenii, confirmând implicarea sa permanentă în consolidarea relațiilor bilaterale culturale și diplomatice dintre Elveția și România, în excepționala sa carieră de aproape 40 de ani de performanță artistică.

26
/08
/21

Devenită reper, gong inaugural, avanpremieră a sezonului, Promenada Operei vă aşteaptă şi în 2021, cu Gala extraordinară din 27 august, ora 20:00, care anunţă prin glasurile a 14 dintre soliştii Operei Naţionale Bucureşti revenirea la viaţă a artelor spectacolului, şi îşi propune să deschidă apetitul bucureştenilor pentru muzica bună, oriunde va putea fi ea degustată în sezonul 2021-2022: la Festivalul „Enescu”, la Stagiunea aniversară a Operei, la Sala Radio, la Ateneu, în parcurile bucureştene sau chiar pe Esplanada Operei, între 27 august şi 12 septembrie, în aer liber.

26
/08
/21

Sub sloganul "Opera așa cum nu ai mai văzut-o vreodată!", Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită pe 28 august de la ora 20.30 în Piața Unirii din Cluj Napoca să participați în contextul proiectului Opera Aperta la Gala Ruxandra Donose 30. Evenimentul, o încununare a 30 de ani de activitate artistică pentru îndrăgita mezzo-soprană, se va desfășura sub conducerea maestrului David Crescenzi, deschizând seria evenimentelor desfășurate în Piața Unirii.