Twin Arts încheie seria Jazz Night Out din 2015 cu două concerte de excepţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/twin-arts-incheie-seria-jazz-night-out-din-2015-cu-doua-concerte-de-exceptie/

Pianistul american Brad Mehldau şi toboşarul mexican Antonio Sanchez vor concerta pentru prima dată în România, pe 26 noiembrie şi pe 6 decembrie.

Un articol de Liliana Matei|24 noiembrie 2015

Joi, 26 noiembrie,  Trio-ul pianistului Brad Mehldau  va concerta la Sala Radio.
Nominalizat de cinci ori la Premiile Grammy, muzicianul american era un obişnuit al scenelor şi turneelor încă din studenţie, făcând parte din quartet-ul lui Joshua Redman împreună cu basistul Christian McBride şi bateristul Brian Blade.

Din 1992 este liderul propriului Trio, dar experimentează şi dincolo de această formulă. În 2002 lansează albumul Largo, la care îşi aduc contribuţia muzicieni de muzică clasică sau rock. Totodată, înregistrează şi pleacă în turneu cu celebrul chitarist Pat Metheny, compune pentru cântăreţele de opera Renée Fleming şi Anne Sofie von Otter, cântă la clape cu virtuozul baterist Mark Guiliana în duo-ul Mehliana, ce a făcut deja istorie pe scenele marilor festivaluri ale lumii.

Multitudinea de premii câştigate îl aşează fără drept de apel printre starurile jazz-ului contemporan, Mehldau  primind premiul Down Beat’s Readers Poll  în 1999, 2000, 2002, 2004, 2007, 2011, şi 2012, dar şi premiul Miles Davis  în 2006.

În aceasta toamnă Brad Mehldau şi-a lansat un box set de 4 cd-uri intitulat “ 10 Years Solo Live” şi care conţine piese din 19 concerte din Europa ce au avut loc între 2004-2014.

Pe 26 noiembrie, Brad Mehldau va urca pe scena Sălii Radio alături de bateristul Jeff Ballard şi basistul Larry Grenadier, doi instrumentişti la fel de valoroşi precum liderul Trio-ului din care fac parte.

6 decembrie vine cu un cadou pentru cinefili şi melomani, deopotrivă. Antonio Sanchez & Migration concertează la Jazz Night Out.

Concert_ANTONIO-SANCHEZ_1Compozitorul coloanei sonore a filmului Birdman, Antonio Sanchez, câştigător a 4 premii Grammy, concertează în premieră în România, la Sala Radio.

Sanchez cântă la tobe de  la vârsta de 5 ani, și a studiat la Berklee College of Music şi New England Conservatory de unde a absolvit cu Magna Cum Laude în Jazz Studies.

Are un master în Jazz Improvization, iar primul său album solo (2007) a fost înregistrat alături de  Pat Metheny (în al cărui grup cântă de 15 ani), Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez şi Scott Colley.

În 2014 Antonio Sanchez a compus coloana sonoră a filmului american Birdman (câştigător a 4 premii Oscar)- al  regizorului Alejandro González Iñárritu (Biutiful, Babel), creaţie care i-a adus o nominalizare la Golden Globe pentru Best Original Score, dar şi premiul Soundtrack Stars  la Venice Film Festival.

Pe 24 octombrie 2015 Antonio Sanchez a câştigat premiile „Best Original Film Score of The Year” pentru pelicula Birdman şi “Discovery of the Year” oferite de The World Soundtrack Academy într-un eveniment ce are loc anual in Gent, Belgia.

Grupul : Antonio Sanchez-tobe, Seamus Blake-saxofon, John Escreet-pian, Matt Brewer-contrabas va prezenta în premieră la Jazz Night Out noul album, Meridian Suite, o călătorie electro acustică ce integrează elemente de rock  şi improvizaţie, pe un drum nebătătorit al jazz-ului modern.

INFO

Biletele pentru aceste evenimente costă 95, 135, 155 de lei în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi paginile de Facebook Twin Arts şi Jazz Night Out.

10
/09
/20

OAMENII MUZICII Compozitorul avangardist și teoreticianul american John Cage (1912-1992) a fost unul dintre marii inovatori și experimentatori ai secolului XX. Un pionier al folosirii neconvenționale a instrumentelor muzicale precum și al muzicii electroacustice, Cage este și astăzi o piatră de poticnire ce ridică sprâncenele melomanilor, dar rămâne indiscutabil și un deschizător de orizonturi în muzica, dansul și arta secolului XX.

08
/09
/20

În perioada 14-20 septembrie, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani, va avea loc un nou proiect dedicat tinerilor interpreţi de muzică clasică, realizat cu cofinanțarea AFCN – #classicforteens #cofinantatdeAFCN –, un proiect pe care, după douăzeci de ani și după o bogată și intensă activitate culturală în Italia, organizatorii îl propun orașului natal.

07
/09
/20

TAMTAM Festival, eveniment aflat la a doua ediție are loc în Brașov, între 11 și 12 septembrie 2020. Festivalul își propune vitalizarea spațiului urban prin artă, transformând orașul, cu spațiile sale publice, într-o amplă scenă culturală. Fiecare oraș trăiește prin oamenii săi. Desi există o serie de limitări, în acest context diferit, ele devin oportunități de reîntâlnire în spațiul urban.

31
/08
/20

Anul acesta, începutul de toamnă la Piatra-Neamţ va aduce un proiect inedit al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ – NEAMŢ ART FESTIVAL, care se va desfăşura între 3 și 6 septembrie. 

31
/08
/20

H3 Garden before detach() este un proiect multidisciplinar creat de studioul de artă și tehnologie H3 în colaborare cu Teatrul Odeon. Selectat pentru participare la cel mai mare festival din lume de artă, tehnologie și societate, Ars Electronica, evenimentul va avea loc între 9-13 septembrie, pe strada Popa Nan 82, într-un complex de clădiri care va fi demolat în toamna acestui an.

25
/08
/20

Timp de trei zile Sibiul s-a transformat în capitala jazzului. Atât la nivel de orchestrație cât și de compoziție, pe lângă artiștii consacrați ai scenei jazz din România, Sorin Zlat, FiRMA și Vița de Vie au adus un sound inovator dincolo de granița convențională dintre jazz și rock.

Pagina 1 din 15112345...102030...Ultima »