Twitter face apel la creativitatea melomanilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/twitter-face-apel-la-creativitatea-melomanilor/

Organizatorii unui festival de muzică din Germania i-au invitat pe utilizatorii reţelei de socializare Twitter să compună partituri, care vor fi aranjate de o orchestră simfonică şi interpretate în luna martie, creând astfel o „tweetfonie”.

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2014

Organizatorii unui festival de muzică din Germania i-au invitat pe utilizatorii reţelei de socializare Twitter să compună partituri, care vor fi aranjate de o orchestră simfonică şi interpretate în luna martie, creând astfel o „tweetfonie”.

Industria muzicii clasice se bucură de o popularitate crescută în mediile sociale, astfel că organizatorii Festivalului Kurt-Weill din oraşul Dessau au decis să treacă la nivelul următor, creând o „tweetfonie”, ceea ce înseamnă o serie de melodii compuse de melomani şi compozitori din lumea întreagă, transmise pe Twitter.

Compoziţiile, fiecare limitate la 140 de caractere impuse de Twitter, vor fi selectate şi aranjate pentru a fi interpretate de o orchestră simfonică, notează Mediafax.

În Germania, ca şi în Marea Britanie, notele nu se scriu în silabe (do, re, mi), ci în litere (A, B, C).

Această compoziţie va fi interpretată, pe 3 martie, de Orchestra Filarmonică din Dessau, sub bagheta dirijorului Antony Hermus.

Utilizatorii de pe Twitter îşi pot prezenta melodiile prin intermediul unui site creat special, www.tweetfonie.de, care va fi lansat pe 28 februarie.

Twitter

Spectacolul Twitter &  Kurt Weill Fest 2014, din 3 martie, va reuni cele mai originale compoziţii şi va fi transmis online

Festivalul Kurt-Weill, care poartă numele compozitorului evreu de origine germană, născut la Dessau, în 1900, şi decedat în în 1950, în timp ce se afla în exil în Statele Unite, are loc în perioada 22 februarie – 9 martie şi cuprinde peste 50 de concerte, filme, expoziţii şi lecturi.

Anul trecut, festivalul a înregistrat peste 16.000 de vizitatori.

Foto cu Twitter, Festivalului Kurt-Weill şi Antony Hermus – wikipedia

05
/05
/17

Florian Pittiș reprezintă în inimile și conștiința românilor un ideal de spirit de-a pururi tânăr și liber. Moțu a inspirat generații întregi de tineri să citească, să gândească, să trăiască frumos. Evenimentul “Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș” este o sărbătoare a spiritului, în care artiștii și publicul își arată prețuirea față de cel care a fost Florian Pittiș.

04
/05
/17

La sfârșitul săptămânii viitoare va avea loc finala Eurovision Song Contest 2017. Dacă România, reprezentată de Ilinca Băcilă şi Alex Florea cu piesa ”Yodel It!”, este abia a 8-a favorită a competiției, cu o cotă de 25.00, Italia (cotată cu 1,65) și Bulgaria (9.00) sunt favoritele caselor de pariuri. De menționat că reprezentantul Bulgariei s-a născut la Moscova și abia a împlinit 17 ani!

02
/05
/17

Vineri, 5 mai 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, va interpreta, în prima parte a serii, Concertul pentru flaut și orchestră semnat de compozitorul finlandez Kalevi Aho, unul dintre numele de referință ale muzicii contemporane, care va asista la premiera interpretării acestui concert la Sala Radio. În partea a doua a programului, orchestra va prezenta Simfonia nr. 1 în re major de G. Mahler.

26
/04
/17

Dirijorul Cristian Mandeal revine la Sala Radio, vineri, 28 aprilie 2017, ora 19.00, într-un concert – eveniment alături de Orchestra Națională Radio. Invitata serii este Oxana Corjos, considerată printre pianiștii de referință ai generației sale, cu un repertoriu vast, o tehnică și o inteligență muzicală remarcabile.

25
/04
/17

Concerte live în Piața George Enescu, workshop-uri, conferințe și expoziții, clubul festivalului și noul concurs New Jazz Voices la cea de-a șasea ediție Bucharest Jazz Festival

25
/04
/17

Un grup de muzicieni danezi inovatori scufundați într-un acvariu au fost recent protagoniștii unui concert subacvatic, aceștia cântând la instrumente adaptate special pentru a rezona în liniștea din adâncuri.

24
/04
/17

Turneul Pianul Călător, ajuns în 2017 la a şaptea ediţie, se opreşte, astăzi 24 aprilie, la Buzău. Pianistul Horia Mihail va interpreta la Teatrul George Ciprian, un program alcătuit din valsuri de Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel şi Debussy. Mâine, 25 aprilie, Horia Mihail cu turneul său Pianul Călător va ajunge la Târgovişte.

21
/04
/17

Începe ediția a 2-a a Audience Award Film Festival: filmele premiate de public la marile festivaluri ale lumii, „Café Society” de Woody Allen, „Insyriated” și „Complet străini” în premieră în România, trei proiecții inedite sing-along și concerte de neratat, la Cinema Muzeul Țăranului și la Clubul Țăranului.

20
/04
/17

După marele succes de anul trecut al „Oedip-ului” enescian, sprijinit de către Institutul Cultural Român din Londra, parteneriatul nostru cu Opera Regală Covent Garden continuă cu un eveniment avându-l în centru pe tenorul Teodor Ilincăi, care revine pe prestigioasa scenă de operă londoneză în rolul Pinkerton din „Madama Butterfly”.

19
/04
/17

Concertul nr. 1 în mi bemol pentru violoncel și orchestră de D. Șostakovici și Tablouri dintr-o expoziție, una dintre cele mai cunoscute partituri ale repertoriului rus, compusă de M. Musorgski și aranjată pentru orchestră de M. Ravel, se vor afla pe afișul concertului Orchestrei Naționale Radio, vineri, 21 aprilie 2017, de la ora 19.00, la Sala Radio.