Twitter face apel la creativitatea melomanilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/twitter-face-apel-la-creativitatea-melomanilor/

Organizatorii unui festival de muzică din Germania i-au invitat pe utilizatorii reţelei de socializare Twitter să compună partituri, care vor fi aranjate de o orchestră simfonică şi interpretate în luna martie, creând astfel o „tweetfonie”.

Un articol de Petre Ivan|24 ianuarie 2014

Organizatorii unui festival de muzică din Germania i-au invitat pe utilizatorii reţelei de socializare Twitter să compună partituri, care vor fi aranjate de o orchestră simfonică şi interpretate în luna martie, creând astfel o „tweetfonie”.

Industria muzicii clasice se bucură de o popularitate crescută în mediile sociale, astfel că organizatorii Festivalului Kurt-Weill din oraşul Dessau au decis să treacă la nivelul următor, creând o „tweetfonie”, ceea ce înseamnă o serie de melodii compuse de melomani şi compozitori din lumea întreagă, transmise pe Twitter.

Compoziţiile, fiecare limitate la 140 de caractere impuse de Twitter, vor fi selectate şi aranjate pentru a fi interpretate de o orchestră simfonică, notează Mediafax.

În Germania, ca şi în Marea Britanie, notele nu se scriu în silabe (do, re, mi), ci în litere (A, B, C).

Această compoziţie va fi interpretată, pe 3 martie, de Orchestra Filarmonică din Dessau, sub bagheta dirijorului Antony Hermus.

Utilizatorii de pe Twitter îşi pot prezenta melodiile prin intermediul unui site creat special, www.tweetfonie.de, care va fi lansat pe 28 februarie.

Twitter

Spectacolul Twitter &  Kurt Weill Fest 2014, din 3 martie, va reuni cele mai originale compoziţii şi va fi transmis online

Festivalul Kurt-Weill, care poartă numele compozitorului evreu de origine germană, născut la Dessau, în 1900, şi decedat în în 1950, în timp ce se afla în exil în Statele Unite, are loc în perioada 22 februarie – 9 martie şi cuprinde peste 50 de concerte, filme, expoziţii şi lecturi.

Anul trecut, festivalul a înregistrat peste 16.000 de vizitatori.

Foto cu Twitter, Festivalului Kurt-Weill şi Antony Hermus – wikipedia

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.