Ukrainian Street Food Day la TIFF 2022: Adi Hădean gătește alături de bucătari ucraineni
https://www.ziarulmetropolis.ro/ukrainian-street-food-day-la-tiff-2022-adi-hadean-gateste-alaturi-de-bucatari-ucraineni/

Chef-ul Adi Hădean vine la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2022 pentru o zi specială: Ukrainian Street Food Day. Acesta va pregăti, alături de bucătari din Ucraina, preparate tradiţionale din ţara vecină, pe care clujenii sunt invitaţi să le încerce pe 20 iunie la un eveniment special, care va fi organizat pe strada Potaissa din centrul oraşului. Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment vor fi donate iniţiativei #SolidarSocial, care livrează mese calde refugiaţilor.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2022

Pentru Ukrainian Street Food Day, TIFF și Adi Hădean lansează un apel ucrainenilor din Cluj-Napoca, bucătari profesioniști sau amatori, care sunt invitați să se alăture evenimentului, pentru a găti împreună mâncare tradițională. Cei interesați sunt rugați să scrie un mesaj la [email protected].

„M-a bucurat foarte mult invitația primită de la TIFF, pentru că se aliniază cu proiectul pe care l-am pornit prin #SolidarSocial și prin care am donat, până acum, peste 100.000 de mese calde refugiaților de la graniță. Invit clujenii să ne viziteze pe 20 iunie, vor avea parte de o experiență culinară specială. Și toți banii pe care îi vom strânge în schimbul bucatelor îi vom redirecționa spre comunitatea ucraineană.”, spune Adi Hădean.

Acces liber la filme și evenimente pentru cetățenii ucraineni

Ukrainian Street Food Day face parte din TIFF For Ukraine, o inițiativă a Festivalului dedicată industriei de film, dar și comunității ucrainene. Pe baza unui act de identitate prezentat la intrare, înainte de fiecare eveniment, cetățenii ucraineni vor avea acces liber:

pentru toate proiecțiile din Piața Unirii;

pentru proiecțiile filmului pentru copii și adolescenți, cu subtitrări în limba ucraineană, Vara când am învățat să zbor (How I Learned How To Fly) de sâmbătă, 18 iunie, ora 12:00 (Universitatea Sapientia) și miercuri, 22 iunie, 17:00 (Cinema Mărăști);

pentru concertul DahkaBrahka de joi, 23 iunie, ora 20:00 (Iulius Parc Open Air);

și pentru următoarele proiecții:

Miraj (Reflection): sâmbătă, 18 iunie, ora 22:00 (Universitatea Sapientia) și sâmbătă, 26 iunie, ora 20:30 (Cercul Militar)

Pamfir: duminică, 19 iunie, ora 22:30 (Cinema Victoria)

Rhino: luni, 20 iunie, ora 18:00 (Cinema Florin Piersic) și joi, 23 iunie, ora 22:15 (Cinema Florin Piersic) – proiecție caritabilă, toate fondurile strânse vor fi donate către Emergency Fund for Filmmakers.

Accesul pentru locurile gratuite se face cu 5 minute înainte de începerea fiecărei proiecții, în limita locurilor disponibile.

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?