Ultimele spectacole ale stagiunii, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimele-spectacole-ale-stagiunii-la-tnb/

În săptămâna 8-14 iunie, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti vă aşteaptă la ultimele spectacole ale stagiunii 2014-2015.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2015

Titluri atractive, spectacole de mare succes din repertoriul TNB în interpretări remarcabile vă aşteaptă să treceţi pragul noilor săli ale teatrului, pentru încă o săptămână. În aceste zile, mai puteţi vedea spectacolele: Toţi fiii mei şi Dineu cu proşti – la Sala Mare, Dumnezeu se îmbracă de la second-hand şi Bârfe, zvonuri şi minciuni la Sala Studio, Carte de vizită, la Sala Media, iar la Sala Atelier aveţi de ales între mai multe titluri: Nebun din dragoste, Cinci femei de tranziţie, Anonimul veneţian, 20 de ani în Siberia şi Tectonica sentimentelor. Teatrul Naţional pentru Copii a programat un eveniment pentru a marca închiderea stagiunii la sediu, în 14 iunie.

În spatele cortinelor lăsate peste o stagiune care va însemna şi peste ani încheierea amplului proces de refacere şi remodelare a clădirii Teatrului Naţional din Bucureşti, perioada estivală va include, în acest an de referinţă, pregătirea unui eveniment unic. Între 28 august şi 4 septembrie 2015, la inițiativa și în organizarea Teatrului Național I.L. Caragiale, va avea loc primul Festival Internațional de Teatru NETA 2015, sub Motto-ul Teatrul – erou al timpului prezent.

Cu această ocazie, 13 producții teatrale din 10 țări membre ale rețelei NETA vor putea fi vizionate sub noua “pălărie” a Teatrului Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti.

Din 28 august veți putea reveni în sălile Naţionalului bucureştean, unde se vor juca, într-o singură reprezentaţie, producţii internaţionale reprezentative pentru Teatrul – erou al timpului prezent.

Foto: Augustin Bucur

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.

08
/11
/13

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă, săptămâna viitoare, spectacolele „Mozart Steps” şi „O poveste japoneză” la Bucureşti. Evenimentele vor avea loc în cadrul celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!”.