Ultimele zile pentru înscrierea de proiecte online – ReStart Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimele-zile-pentru-inscrierea-de-proiecte-online-restart-romania/

Competiţia de aplicaţii şi platforme ReStart România îşi strânge rândurile la sfârşitul săptămânii, înscrierea de proiecte online care pot schimba România mai putând fi făcută pe www.restartromania.ro până pe 7 octombrie, potrivit unui comunicat.   Până pe 7 octombrie, cei interesaţi mai pot propune pe www.restartromania.ro platforme sau aplicaţii online care pot face mai bună […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Competiţia de aplicaţii şi platforme ReStart România îşi strânge rândurile la sfârşitul săptămânii, înscrierea de proiecte online care pot schimba România mai putând fi făcută pe www.restartromania.ro până pe 7 octombrie, potrivit unui comunicat.
 
Până pe 7 octombrie, cei interesaţi mai pot propune pe www.restartromania.ro platforme sau aplicaţii online care pot face mai bună viaţa în România pentru oamenii din cartierul lor, localitatea sau oraşul lor.

 
 
Oricine poate propune proiecte online despre ce poate fi schimbat în România cu ajutorul tehnologiei, de la aplicaţii de Facebook, care te ajută să te descurci în hăţişul birocratic al administraţiei româneşti sau care te ajută să raportezi unde se fac noi lucrări de schimbări ale bordurilor, până la platforme online şi aplicaţii de mobil care să te ajute să găseşti traseul cu bicicleta prin Bucureşti.

Cei care au început deja să lucreze la un proiect de acest fel şi vor să facă mai multe pentru el, îl pot înscrie în ReStart şi pot să îi crească impactul. Dacă ideea lor este votată, convinge juriul şi ajunge printre cele 7 idei finaliste, ReStart îi va ajuta să transforme ideea în prototip funcţional.

Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finanţări în valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta şi lansa mai departe. Cei interesaţi să se înscrie în concurs nu trebuie să ştie informatică, programare sau web development – ReStart România îi va pune în legătură cu oamenii de care au nevoie.

Orice proiect poate face o diferenţă. Cei interesaţi de competiţie pot învăţa de la proiectele lansate deja în ReStart 2011, intrând pe www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania.

De asemenea, mai multe informaţii despre proiectele deja lansate, create în ReStart 2011, pot fi aflate de pe: www.banipierduti.ro (pagină care arată cum se cheltuiesc banii publici şi învaţă cetăţenii să citească bugete publice), www.cineceapromis.ro (platformă care colectează promisiunile politicienilor din timpul campaniei electorale şi ajută cetăţenii să le aducă aminte aleşilor promisiunile făcute), harta.plantamfaptebune.ro (un sistem eficient de raportare a defrişărilor ilegale), www.medalert.ro (o unealtă de raportare a problemelor din sistemul medical din România), www.orasulmeu2020.ro (un sistem de raportare al lucrurilor nefireşti din traficul bucureştean, cum ar fi maşinile care blochează pistele de biciclete sau trotuarele).

ReStart România este o competiţie în care se propun, discută şi dezvoltă proiecte care promovează utilizarea de resurse şi tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale: transparentizare şi acces la date deschise, o administraţie publică utilă cetăţeanului, agregare comunitară.

Această competiţie este deschisă tuturor: persone fizice, antreprenori sociali, organizaţii neguvernamentale sau entităţi comerciale. Pot fi înscrise în ReStart România fie idei/proiecte noi, fie idei/proiecte care au fost deja lansate, câtă vreme se înscriu în tematica competiţiei şi conving juriul că tipul de susţinere pe care îl oferă competiţia ReStart România este ceea ce le lipseşte pentru a creşte semnificativ impactul proiectului.

ReStart România este un proiect al TechSoup România, realizat cu sprijinul unei finanţări a Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe. Partenerii proiectului sunt Microsoft România, Senior Interactive şi Fundaţia Româno-Americană.

Proiectul este realizat cu sprijinul unei finanţări din partea Ambasadei SUA în România.

Campania este sprijinită de Gândul.info, Mediafax, Business Magazin, Decât o Revistă, Gazeta de Sud, ZeList Monitor.

 

Sursa: Mediafax

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]