Ultimele zile pentru înscrierea de proiecte online – ReStart Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimele-zile-pentru-inscrierea-de-proiecte-online-restart-romania/

Competiţia de aplicaţii şi platforme ReStart România îşi strânge rândurile la sfârşitul săptămânii, înscrierea de proiecte online care pot schimba România mai putând fi făcută pe www.restartromania.ro până pe 7 octombrie, potrivit unui comunicat.   Până pe 7 octombrie, cei interesaţi mai pot propune pe www.restartromania.ro platforme sau aplicaţii online care pot face mai bună […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Competiţia de aplicaţii şi platforme ReStart România îşi strânge rândurile la sfârşitul săptămânii, înscrierea de proiecte online care pot schimba România mai putând fi făcută pe www.restartromania.ro până pe 7 octombrie, potrivit unui comunicat.
 
Până pe 7 octombrie, cei interesaţi mai pot propune pe www.restartromania.ro platforme sau aplicaţii online care pot face mai bună viaţa în România pentru oamenii din cartierul lor, localitatea sau oraşul lor.

 
 
Oricine poate propune proiecte online despre ce poate fi schimbat în România cu ajutorul tehnologiei, de la aplicaţii de Facebook, care te ajută să te descurci în hăţişul birocratic al administraţiei româneşti sau care te ajută să raportezi unde se fac noi lucrări de schimbări ale bordurilor, până la platforme online şi aplicaţii de mobil care să te ajute să găseşti traseul cu bicicleta prin Bucureşti.

Cei care au început deja să lucreze la un proiect de acest fel şi vor să facă mai multe pentru el, îl pot înscrie în ReStart şi pot să îi crească impactul. Dacă ideea lor este votată, convinge juriul şi ajunge printre cele 7 idei finaliste, ReStart îi va ajuta să transforme ideea în prototip funcţional.

Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finanţări în valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta şi lansa mai departe. Cei interesaţi să se înscrie în concurs nu trebuie să ştie informatică, programare sau web development – ReStart România îi va pune în legătură cu oamenii de care au nevoie.

Orice proiect poate face o diferenţă. Cei interesaţi de competiţie pot învăţa de la proiectele lansate deja în ReStart 2011, intrând pe www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania.

De asemenea, mai multe informaţii despre proiectele deja lansate, create în ReStart 2011, pot fi aflate de pe: www.banipierduti.ro (pagină care arată cum se cheltuiesc banii publici şi învaţă cetăţenii să citească bugete publice), www.cineceapromis.ro (platformă care colectează promisiunile politicienilor din timpul campaniei electorale şi ajută cetăţenii să le aducă aminte aleşilor promisiunile făcute), harta.plantamfaptebune.ro (un sistem eficient de raportare a defrişărilor ilegale), www.medalert.ro (o unealtă de raportare a problemelor din sistemul medical din România), www.orasulmeu2020.ro (un sistem de raportare al lucrurilor nefireşti din traficul bucureştean, cum ar fi maşinile care blochează pistele de biciclete sau trotuarele).

ReStart România este o competiţie în care se propun, discută şi dezvoltă proiecte care promovează utilizarea de resurse şi tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale: transparentizare şi acces la date deschise, o administraţie publică utilă cetăţeanului, agregare comunitară.

Această competiţie este deschisă tuturor: persone fizice, antreprenori sociali, organizaţii neguvernamentale sau entităţi comerciale. Pot fi înscrise în ReStart România fie idei/proiecte noi, fie idei/proiecte care au fost deja lansate, câtă vreme se înscriu în tematica competiţiei şi conving juriul că tipul de susţinere pe care îl oferă competiţia ReStart România este ceea ce le lipseşte pentru a creşte semnificativ impactul proiectului.

ReStart România este un proiect al TechSoup România, realizat cu sprijinul unei finanţări a Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe. Partenerii proiectului sunt Microsoft România, Senior Interactive şi Fundaţia Româno-Americană.

Proiectul este realizat cu sprijinul unei finanţări din partea Ambasadei SUA în România.

Campania este sprijinită de Gândul.info, Mediafax, Business Magazin, Decât o Revistă, Gazeta de Sud, ZeList Monitor.

 

Sursa: Mediafax

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?