Ultimele zile pentru înscrierea de proiecte online – ReStart Romania
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimele-zile-pentru-inscrierea-de-proiecte-online-restart-romania/

Competiţia de aplicaţii şi platforme ReStart România îşi strânge rândurile la sfârşitul săptămânii, înscrierea de proiecte online care pot schimba România mai putând fi făcută pe www.restartromania.ro până pe 7 octombrie, potrivit unui comunicat.   Până pe 7 octombrie, cei interesaţi mai pot propune pe www.restartromania.ro platforme sau aplicaţii online care pot face mai bună […]

Un articol de |3 octombrie 2012

Competiţia de aplicaţii şi platforme ReStart România îşi strânge rândurile la sfârşitul săptămânii, înscrierea de proiecte online care pot schimba România mai putând fi făcută pe www.restartromania.ro până pe 7 octombrie, potrivit unui comunicat.
 
Până pe 7 octombrie, cei interesaţi mai pot propune pe www.restartromania.ro platforme sau aplicaţii online care pot face mai bună viaţa în România pentru oamenii din cartierul lor, localitatea sau oraşul lor.

 
 
Oricine poate propune proiecte online despre ce poate fi schimbat în România cu ajutorul tehnologiei, de la aplicaţii de Facebook, care te ajută să te descurci în hăţişul birocratic al administraţiei româneşti sau care te ajută să raportezi unde se fac noi lucrări de schimbări ale bordurilor, până la platforme online şi aplicaţii de mobil care să te ajute să găseşti traseul cu bicicleta prin Bucureşti.

Cei care au început deja să lucreze la un proiect de acest fel şi vor să facă mai multe pentru el, îl pot înscrie în ReStart şi pot să îi crească impactul. Dacă ideea lor este votată, convinge juriul şi ajunge printre cele 7 idei finaliste, ReStart îi va ajuta să transforme ideea în prototip funcţional.

Cele mai bune 3 prototipuri vor primi finanţări în valoare de 5.000 USD pentru a se dezvolta şi lansa mai departe. Cei interesaţi să se înscrie în concurs nu trebuie să ştie informatică, programare sau web development – ReStart România îi va pune în legătură cu oamenii de care au nevoie.

Orice proiect poate face o diferenţă. Cei interesaţi de competiţie pot învăţa de la proiectele lansate deja în ReStart 2011, intrând pe www.restartromania.ro sau pe pagina de Facebook a proiectului: www.facebook.com/RestartRomania.

De asemenea, mai multe informaţii despre proiectele deja lansate, create în ReStart 2011, pot fi aflate de pe: www.banipierduti.ro (pagină care arată cum se cheltuiesc banii publici şi învaţă cetăţenii să citească bugete publice), www.cineceapromis.ro (platformă care colectează promisiunile politicienilor din timpul campaniei electorale şi ajută cetăţenii să le aducă aminte aleşilor promisiunile făcute), harta.plantamfaptebune.ro (un sistem eficient de raportare a defrişărilor ilegale), www.medalert.ro (o unealtă de raportare a problemelor din sistemul medical din România), www.orasulmeu2020.ro (un sistem de raportare al lucrurilor nefireşti din traficul bucureştean, cum ar fi maşinile care blochează pistele de biciclete sau trotuarele).

ReStart România este o competiţie în care se propun, discută şi dezvoltă proiecte care promovează utilizarea de resurse şi tehnologii online pentru rezolvarea unor probleme sociale: transparentizare şi acces la date deschise, o administraţie publică utilă cetăţeanului, agregare comunitară.

Această competiţie este deschisă tuturor: persone fizice, antreprenori sociali, organizaţii neguvernamentale sau entităţi comerciale. Pot fi înscrise în ReStart România fie idei/proiecte noi, fie idei/proiecte care au fost deja lansate, câtă vreme se înscriu în tematica competiţiei şi conving juriul că tipul de susţinere pe care îl oferă competiţia ReStart România este ceea ce le lipseşte pentru a creşte semnificativ impactul proiectului.

ReStart România este un proiect al TechSoup România, realizat cu sprijinul unei finanţări a Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe. Partenerii proiectului sunt Microsoft România, Senior Interactive şi Fundaţia Româno-Americană.

Proiectul este realizat cu sprijinul unei finanţări din partea Ambasadei SUA în România.

Campania este sprijinită de Gândul.info, Mediafax, Business Magazin, Decât o Revistă, Gazeta de Sud, ZeList Monitor.

 

Sursa: Mediafax

06
/12
/16

Trei lucrări semnate de Cristian Lolea, Wolfgang Amadeus Mozart și Joseph Haydn vor fi interpretate de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui concert care îmbină clasicismul vienez cu creația contemporană. Evenimentul se va desfășura sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, miercuri, 7 decembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio. Solistă este violonista Cristina Anghelescu.

06
/12
/16

Vineri, 9 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38), va avea loc o întîlnire cu John Simenon, fiul celebrului și îndrăgitului creator al lui Maigret, Georges Simenon.

05
/12
/16

Cinefilii pot vedea, în această noapte, la FILMUL de ARTĂ, de pe TVR 2, excelenta animație Iluzionistul (L'ILLUSIONNISTE-Franţa, 2010), în regia lui Sylvain Chomet. Filmul a fost nominalizat la premiul Oscar, în 2011, pentru cel mai bun film de animaţie, fiind răsplătit în același an cu un Premiul Cesar.

05
/12
/16

Abonamentele la Festivalul ”George Enescu” 2017 pentru seriile ”Recitaluri şi Concerte Camerale” şi ”Mari Orchestre” s-au epuizat într-un timp record – aproximativ 30 de secunde, respectiv 10 minute – de la punerea lor în vânzare, care a avut loc în această dimineaţă, de la ora 10.00.

05
/12
/16

Cantautorul american Bob Dylan, câștigătorul din acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, a trimis un discurs de mulțumire pentru a fi citit în cadrul banchetului ce va urma înmânării premiilor, vineri, la Stockholm

05
/12
/16

În urmă cu 115 ani, într-o zi de 5 decembrie (1901) venea pe lume, la Chicago, într-o modestă familie cel de-al patrulea copil din cinci al familei Disney. Puștiul talentat la desen va fi încurajat să continue pe această cale de o mătușă. Nu va termina niciodată liceul, dar va ajunge una dintre marile personalități ale secolului XX.

04
/12
/16

Pe 7 decembrie, la Sala Radio, trei lucrări semnate de Cristian Lolea, Wolfgang Amadeus Mozart și Joseph Haydn vor fi interpretate de Orchestra de Cameră Radio în cadrul unui concert care îmbină clasicismul vienez cu creația contemporană, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Solistă este violonista Cristina Anghelescu.

04
/12
/16

Începând cu data de 8 decembrie 2016, la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va fi deschisă publicului expoziţia „Andy Warhol și Slovacia” - eveniment de amplă rezonanță culturală ce marchează încheierea președinției rotative a Slovaciei în cadrul Consiliului Uniunii Europene (iulie-decembrie 2016).

03
/12
/16

Primăria Municipiului București prin ARCUB alături de Compania Passe-Partout Dan Puric vă invită în luna decembrie să vă bucurați împreună cu familia de „Minunea unui copil – spectacol de Crăciun”, care se va juca la Sala Mare de la ARCUB (Str. Lipscani nr. 84-90) în zilele de 20, 21 și 22 decembrie.

02
/12
/16

Pe 1 decembrie, când în București tocmai începuse defilarea de Ziua Națională, în Sala Mare a Teatrului Metropolis începea castingul prin care zece actori tineri urmau să fie selectați pentru a face parte din spectacolul care va marca în 2017 zece ani de la înființarea teatrului din strada Mihai Eminescu. Oricine ar fi fost de față ar fi avut impresia că asistă la spectacolul din spatele spectacolului. Și chiar așa era.

02
/12
/16

Scriitorul nipon Haruki Murakami va publica viitorul său roman în luna februarie, după cum a anunțat editura sa, care însă nu a dezvăluit titlul și nici subiectul viitoare cărți. În 2015, Murakami a publicat “Men Without Women”, o colecție de șase povestiri scurte, dintre care una inedită și celelalte cinci apărute deja într-o revistă literară.