Ultimii zece câştigători ai Premiului Nobel pentru Pace
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimii-zece-castigatori-ai-premiului-nobel-pentru-pace/

Laureata premiului Nobel pentru Pace în 2012 este Uniunea Europeană, a anunţat vineri Comitetul Nobel norvegian, care prezintă lista ultimilor zece câştigători ai acestui premiu. 2012 – UE a primit premiul Nobel pentru Pace pe 2012 pentru contribuţia sa la promovarea păcii, reconcilierii, democraţiei şi drepturilor omului în Europa. 2011 – Comitetul Nobel a anunţat […]

Un articol de |12 octombrie 2012

Laureata premiului Nobel pentru Pace în 2012 este Uniunea Europeană, a anunţat vineri Comitetul Nobel norvegian, care prezintă lista ultimilor zece câştigători ai acestui premiu.

2012 – UE a primit premiul Nobel pentru Pace pe 2012 pentru contribuţia sa la promovarea păcii, reconcilierii, democraţiei şi drepturilor omului în Europa.

2011 – Comitetul Nobel a anunţat că Premiul pentru Pace este acordat preşedintelui Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, activistei Leymah Roberta Gbowee (Liberia) şi activistei yemenite Tawakul Karman.

2010 – Disidentul chinez Liu Xiaobo a primit distincţia, pentru eforturile sale îndelungate şi nonviolente în favoarea drepturilor omului în China.

2009 – Preşedintele american, Barack Obama, a fost recompensat pentru „eforturile extraordinare de consolidare a diplomaţiei internaţionale şi a cooperării între popoare”.

2008 – Fostul preşedinte finlandez Martti Ahtisaari a primit Nobelul pentru Pace pentru misiunile sale de mediere în întreaga lume.

2007 – Premiul a fost acordat fostului vicepreşedinte american Al Gore şi Grupului interguvernamental de experţi privind evoluţia climei (Giec).

2006 – Muhammad Yunus şi Banca Grameen din Bangladesh au luat Premiul Nobel pentru activităţi destinate combaterii sărăciei.

2005 – Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi directorul acesteia, Mohamed ElBaradei, au primit disctincţia în 2005.

2004 – Activista ecologistă Wangari Maathai (Kenya) a fost recompensată cu Premiul Nobel pentru Pace.

2003 – Premiul a fost oferit avocatului iranian din domeniul protejării drepturilor omului Shirin Ebadi.

Sursa: Mediafax

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.